Przedszkola Państwowe - WRZESZCZ

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Skoro istnieje wątek przedszkoli na zaspie i przymorzu to ja zapytam się o Wrzeszcz. Czy są tu jakieś mamusie doświadczone w tym temacie??

Ja obstawiam przedszkola:

http://www.p15gda.pl - na Waryńskiego, przedszkole nr 15
http://www.przedszkole-28.prv.pl - na Gołębiej, przedszkole nr 28
przedszkole nr 52 na Jaśkowej Dolinie
http://www.przedszkole7gda.com - przedszkole nr 7, na Zator Przytockiego

tylko nie wiem które jako pierwszego wyboru, które drugie a które ostatnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przedszkola Państwowe - WRZESZCZ

Ja znam to tylko na Gołębiej . Sama chodziłam do niego prawie 32lata
temu.(Czas strasznie szybko leci) Raczej nie polecam. Jakoś personel mi nie przypadł do gustu . Ale to tylko moje wrażenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hop hop nie ma mamy z wrzeszcza, która mogłaby podpowiedziec?

Moja córeczka chodzi do przedszkola nr 7 baaardzo polecam;)jestem super zadowolona i ona i ja:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

monika a gdzie ono dokładnie jest ?cZy po sąsiedzku z kościołem?? tzn za płotem w tej takiej willi??

ja polecam Niezapominajkę na Waryńskiego - miałam tam praktyki, więc trochę od innej strony patrzyłam.

Ojka ono jest niedaleko kolejki,boczna od Zator Przytockiego,jak idziesz wzdłuż kolejki w stronę dworca to jest po lewej stronie,niedaleko tunelu ,można też od Waryńskiego tam wejść.przedskzolem jestem zachwycona,super wychowaczynie,pyszne jedzenie,Natala je wsyztsko,w domu były czasem cyrki:)dużo atrakcji i fachowa opieka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja córka już drugi rok chodzi do przedszkola nr 15 "NIEZAPOMINAJKA" ul. Waryńskiego bardzo jesteśmy jako rodzice zadowoleni z opieki jak i zajęć w tym przedszkolu.Kadra bardzo dobrze dobrana. Nasza córka uwielbia tam chodzić i zawsze wraca uśmiechnięta i zadowolona.

hej kobietki moja córcia chodzi do zerówki do tej szkoły
http://sp49gdansk.edupage.org/ tam jest przedszkole z tego co wiem to chyba prywatne .
Tak na marginesie jeśli któraś z was by poszukiwała niani to jestem zainteresowana :) , opieką u siebie w domku przy moich dzieciaczkach .Pozdrawiam

moja córka 3 lata chodziła do przedszkola nr 15 "niezapominajka". Zdecydowanie polecam. Z wszystkiego byliśmy zadowoleni i co najważniejsze mała uwielbiała tam chodzić.
Teraz do tego przedszkola chodzi moja siostrzenica, która tez bardzo lubi to przedszkole i siostra też bardzo zadowolona.
O przedszkolu na gołębiej słyszałam same negatywne opinie, kiedy sama się orientowałam w temacie.

nr 7- Muchomorek

Mam tam dwoje dzieci i jestem bardzo zadowolona.

Jak juz pisano wyżej- dobra opieka, dobre jedzenie ( 4 posiłki ), angielski w cenie opłaty podstawowej, dodatkowo tańce, logopeda
2 wycieczki autokarem w roku, raz w miesiącu przedstawienie w przedszkolu, wyjścia do miniatury, imprezy dla rodzin ( święto ziemniaka, dzień mamy, dzień dziadków)

Super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magda, mój syn też chodzi tam do zerówki :)
A do której Twoja córa chodzi bo może chodzą do tej samej :)

No i Magda czy Twoja córcia to przypadkiem nie Wiktoria?? :)

ojjka ,moja chodzi do grupy 0c ) nie Wiktorka ,moja Natalka :).Pozdrawiam .

:) mój chodzi do 0b :) pewnie nie raz widujemy się w szatni :)

Ja jestem w totalnym dylemacie :(
Nie wiem do którego przedszkola zapisać małą, w sumie to na Gołębiej od nas jest na rzut beretem ale słyszałam, nie za dobre opinie o nim :(
Co do przedszkola w szkole podstawowej 49 to tam sumy za pobyt dziecka strasznie duże są :( dzwoniłam ostatnio i zostałam poinformowana o cenach:
- 300 zł wpisowego (bezzwrotnego)
- 300 zł czesnego miesięcznego
- 200 zł posiłki
jak dla mnie to strasznie dużo :(

Mój podopieczny od września poszedł do przedszkola na Gołębiej ,rodzice jakoś nie narzekają .Sama nie wiem :/

Re: Przedszkola Państwowe - wrzeszcz

Witam.Do tego przedszkola zaczęła chodzić moja wnuczka ,która, ma problem z adaptacją. PO rozmowie z wychowawczynią, doszłam do wniosku,że nie zbyt przywiązała się Pani do wytłumaczenia się dlaczego wnuczka ,nie chce uczestniczyć w żadnych zabawach i zajęciach.Nie dokonca potrafiła wyjaśnić przyczynę mojej wnuczki.Jest ,to przykre,że p.wychowawczyni ,nie potrafi zachęcić wnusi do wzięcia udziału w zajęciach, a przecież chyba ma wykształcenie ,a tym bardziej powinna ,wiedzieć, jak podejść do takiego dziecka.Bardzo przykre ,że młodzi ludzie wybierając taki zawód, nie mają pojęcia, jak dotrzeć do dziecka ,które ma problem z adaptacją.

moja córka chodziła do przedszkola na Jaskowej Dolinie od I grupy do zerówki. Przedszkole fajne, pani dr fajna, tylko plac zabaw mały- ale dzieciaki chodzą na spacery do lasu;). Jedzenie dobre- gotowane na miejscu. Dużo zalezy na jaką Pania w grupie trafi dziecko -jest jedna, która krzyczy na dzieci i dzieci sie jej boją.... Moja córka akurat miała b. fajne panie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak któraś z was potrzebuje niani to ja szukam maluszka do opieki :) u siebie w domku .
W 49 był dzień otwarty szkoły w sobotę można było sobie pozwiedzać :)

A co powiecie na temat oddziałów przedszkolnych np. W sp39 lub śp 27 . To są państwowe oddziały przedszkolne.

Odświeżam wątek ;)

Niedługo i nas czeka wybór przedszkola, więc chętnie poczytam opinie na temat tych przedszkoli. Czy są jakieś mamy, których dzieci chodzą do wymienionych w pierwszym poście przedszkoli?

Albo może są mamy, których dzieci chodzą do prywatnych przedszkoli we Wrzeszczu?

Moje dzieci chodzą na Gołębią, jestem bardzo zadowolona i moje dzieci też. Panie przesympatyczne zawsze odpowiadają na pytania są pomocne, Pani Dyrektor także. Mają własną kuchnie nawet pieką dzieciom ciasto. Zajęcia dodatkowe, teatrzyki, koncerty, przedstawienia oplacane z RR która wynosi 50 zł. Jak są jakieś festyny rodzice robią ciasta które są sprzedawane i pieniądze zebrane wydają np na doposażenie placu zabaw :) Od września będzie nowa Pani ponieważ jedna z Pań z najstarszej grupy przechodzi na emeryture. jak masz jakieś pytania pisz :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie tak. Z ust mi pani to wyjęła. Przedszkole super ale jedna Pani tam to jest jakaś pomyłka...

Cześć Kochani
Chciałabym odświeżyć wątek, od stycznia czeka mnie szukanie przedszkola dla syna, zastanawiam się nad 7 Muchomorkiem lub niezapominajka. Czy możecie powiedzieć jak wasze dzieci w tych placówkach się mają?

Dołączam się do pytania. Rozważam Muchomorka i Niezapominajkę. Jakie są Państwa wrażenia? Zależy mi na placówce, która wspiera kreatywność dziecka.

Witam,
Odświeżam wątek.
Proszę o opinię rodziców dotyczącą przedszkola " Muchomorki" bądź " Niezapominajka". Teraz my stoimy przed wyborem najlepszej dla nas placówki:) Byłabym wdzięczna za każdą podpowiedź.

Czy dowiedziała się czegoś Pani o muchomorki? My też startujemy jutro w rekrutacji.
Niezapominajke polecam całym sercem, syn tam chodził. Jeśli otworzą grupę 3 latków to idziemy, jeśli nie, to zastanawiam się nad muchomorkiem.

Inne tematy z forum

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

Mole spożywcze mi się zalęgły... (25 odpowiedzi)

Wywaliłam już wszystko, mąki, kasze, cukier, ryż, wszystkie pootwierane opakowania przypraw i w...

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??