Re: Przedszkole Akademia Skrzata godne polecenia?
Witam.
Moje dziecko uczęszcza do tego właśnie żłobka i od jakiegoś czasu zauważyłam, że się niestety pogorszyło! Np. duża rotacja opiekunów, która nie sprzyja naszym milusińskim, a Dyrektor, jego zastępca, czy ktokolwiek z opiekunów - nie informuje o zmianach kadry, a przecież nasze dzieci przyzwyczajają się do opiekunów i nagle z dnia na dzień ktoś im znika bez słowa... Myślę, że warto jest uprzedzić o zmianach - nawet wywiesić kartkę przy wyjściu na tablicy korkowej, że dana osoba nie pracuje i na jej miejscu pojawi się np. p Zosia. Kolejna sprawa to fikcyjny podział na grupy - moje dziecko przebywa w grupie z dziećmi dużo starszymi, które biegają i szaleją nad ich głowami brrrrrrrr... a podziału nie ma bo np. z rana jest za mało dzieci więc wszystkie są w jednej sali, a w rzeczywistości rzadko jest tak, że młodsze są osobno- to pokazuje, niskie kompetencje wychowawców, bo jak 6 miesięczne dziecko, które wymaga w tak szczególnym okresie wyciszenia i spokoju łączyć z szalejącymi dwu-latkami - dwa różne światy!!! Rodzice tych małych dzieci reagujcie i zwracajcie uwagę na podział!!!
Jest wiele sytuacji, które mnie martwią, wiem jednak że nie ma idealnych żłobków i pewnie nie będzie - bo żłobek to ludzie, a ludzie bywają różni. Tracę zaufanie przez te zmiany kadrowe, a Pani Iza, o której wcześniej ktoś pisał - uważam, że jest "wypalonym" pracownikiem!!!
16
5