Przedszkole Bajka w Wejherowie - proszę o opinie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Szukam przedszkola dla mojego synka, we wrześniu będzie miał 2,5 roku. Proszę o opinie na temat przedszkola Bajka w Wejherowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przedszkole Bajka w Wejherowie - proszę o opinie

Nie polecam przedszkola "Bajka", ponieważ dzieci bardzo malo wychodzą na spacery. Zwłaszcza te maluszki, ktore nie potrafią jeszcze same się ubrać. Moje dziecko uczęszcza tam od 4 roku życia i w tym roku kończy tam swoja "edukację", ale żałuję że nie przenioslam dziecka do innej placówki w momencie, kiedy inne znajome mamy to robiły ze względu na to, że dzieciaczki non stop siedzialy w budynku, zamiast wyjść na spacer jak i z powodu tego, że posiłki, które im serwowano były malo treściwe tak, że dzieciaki wychodziły mocno głodne stamtąd. Jeśli chodzi o przygotowanie do nauki w szkole to również jest na bardzo niskim poziomie. Generalnie dzieci bardzo mało się uczą, większośc czasu poświęcając zabawie. Kadra nauczycielska tłumaczy to tym, że nie mają obowiązku nauki dzieci np liczenia czy pisania i wręcz kuratorium im zabrania. Może i tak, ale większość innych placówek jednak uczy dzieci bardzo dużo innych rzeczy. Ja wszystkiego uczę dziecka sama w domu i bardzo szybko tą wiedzę przyswaja. Najgorsze jednak jest to, że przedszkole przedstawie bardzo slabe warunki jeśli chodzi o bezpieczeństwo dzieci oraz czystość (non stop unosi się nieprzyjemny zapach). polecam przedszkole np na ul. Wałowej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja polecam przedszkole Leśna Kraina, córka chodziła wcześniej do innego i porównując to niebo a ziemia. Ola też zadowolona i chętnie chodzi, na dwór wychodzą zawsze jak jest ladna pogoda. O tym na Walowej też słyszałam dobre opinie.

Witam,
również nie polecam Bajki, chodziła tam moja córeczka i teraz drugiego dziecka już tam nie dajemy. Słyszałam również dobre opinie o Leśnej Kainie i o Urwisie, ale tam już nie ma wolnych miejsc :( Zapisaliśmy naszego synka do nowego przedszkola Mapeciaki. Ostatnio byliśmy na spotkaniu w tym przedszkolu i prezentuje się naprawdę imponująco. Duże sale, spory ogród. Panie sympatyczne. W programie mają dość bogatą ofertę jeżeli ją zrealizują to będzie super. W tym przedszkolu jest również duża sala gimnastyczna, naprawdę imponujących rozmiarów. Jeszcze takiej w przedszkolu nie widzieliśmy - a obejrzeliśmy ich sporo. Po rozmowach z p. dyrektor i paniami wychowawczyniami jesteśmy dobrej myśli. Czas pokaże jak będzie. Na pewno damy znać :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

My również byliśmy na spotkaniu w Mapeciakach:) Faktycznie wygląda świetnie, program jest interesujący - tylko ile z planów zrealizują? Jeszcze się zastanawiamy nad oddaniem tam synka ale chyba zaryzykujemy :) A w jakim wieku jest Pani dziecko?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

jeśli chodzi o bajkę to niestety też nie mam dobrej opinii, moje dziecko chodziło tam dwa lata, na początku na wiele rzeczy nie zwracałam uwagi bo cieszyłam się że się zaaklimatyzował, jednak z czasem więcej widzę i : główny minus - za mało wychodzą na dwór, panie ciągle obiecują, że będą więcej ale jakoś tego nie realizują, dzieci ciągle kiszą się w sali, w której popołudniu jest tak gorąco że aż bucha ciepłem, wiele do życzenia ma również jedzenie: dziecko odbieram zawsze bardzo głodne, obiad jeszcze jakoś wygląda ale śniadania i podwieczorki to jakaś porażka - ciągle widzę kanapeczkę z masełkiem i ogóreczkiem, w praktyce chleb lekko posmarowany czymś masłopodobnym i plasterek ogórka na górze! jeśli chodzi o Panie to akurat w grupie mojego dziecka są ok, ale mam namyśli wychowawczynię, pani która zajmuję się dziećmi zawsze jak odbieram dziecko po 15 to jakaś pomyłka - jeszcze nie widziałam żeby cokolwiek robiła z dziećmi, zawsze siedzi sama przy stoliku i nawet się do nich zbytnio nie odzywa a wśród dzieci panuje istna samowolka, wydaję mi się że Panie mogły by bardziej wykorzystywać potencjał chłonnych wiedzy dzieci i uczyć czasem więcej piosenek czy wierszyków niż tylko tych okazjonalnych na dzień mamy czy babci i świeta.
na plus: są teatrzyki, które pewnie są organizowane w większości przedszkoli,
również zastanawiam się nad przepisaniem dziecka do innego przedszkola i kuszą mnie mapeciaki ale póki co wiedziałam tylko w internecie i rozmawiałam telefonicznie więc jak obejrzę na własne oczy to zdecyduje, myślę że jeśli w praktyce zrealizują chociaż połowę z tego co oferują to już będzie bardzo dużo. Kamil ile lat ma Twoje dziecko? do jakiej grupy by chodziło?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mój synuś pod koniec września będzie miał 2,5 roku więc pewnie będzie to grupa najmłodszych dzieci, podział będzie chyba zależał od ilości chętnych :)
Podobają mi się ich plany i miejsce bardzo tylko trudno tu porównywać przedszkole które dopiero powstaje i większość "wyjdzie w praniu" do przedszkoli które już istnieją i mają już jakąś opinię wśród rodziców.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie ma pani racje, nie mam pojecia jak można porównywac przedszkole ktore istnieje od lat z przedszkolem ktore dopiero od sie otwieraja lub istnieja od roku....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam
Zastanawiam sie dalczego znikaja pozytywne opinie na temat przedszkola bajka ?! Czy ktos ma w tym jakis cel ? Czy kogos to boli, że ktoś napisze kilka dobrych zdań na temat przedszkola z wieloletnim doswiadczeniem ?
Moje pytanie stad gdyż wczoraj czytałam na tym forum parę pozytywnych opinii o tym przedszkolu, a dzisiaj kiedy chcę pokazac męzowi nagle ich nie ma.... ciekawe ...

bardzo jesteśmy zadowoleni z przedszkola bajka i chętnie poślemy tam nasze czwarte dziecko ale to dopiero za rok...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam przedszkole Bajka ,moj synek bardzo chętnie do niego uczęszcza ,wraca uśmiechnięty i zadowolony.

Spokojna o maluszka mama.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam rodzice.
Nie rozumie jak mozna miec zle zdanie na temat przedszkola bajka. moja corka chodzila tam trzy lata i nie mam sie do czego przyczepic. Zaczne od posilkow- sniadania moim zdaniem sa zadawalajce, jak jest ser to z gornej poki Krolewski, jak jest Nutella to jest Nutella a nie cos tam podobnego idt. obiad- moja corcia uwielbia przedszkolne obiadki i zawsze jak tylko chce dostaje dokladkie (bo jak na panienkie duzo je :) ), podwieczorki sa tez ok, jezeli jest banan to dzieci dostaja calego a nie jak mozna sie spotkac w innych przedszkolach ze banan jest dzielony na 3 osoby. Zawsze wychodzi najedzona z przedszkola, a wiadomo ze w domu kazde dziecko cos tam zje. Zajecia dodatkowe sa super, pan z angielskiego, rytmiki i pani logopetka sa najlepsi chyba z calego trojmiasta, znaja sie doskonale na tym co robia. Nauczycielki bynajmniej od mojej corki sa to panie z doswiadczeniem a nie jakies tam po stazu od razu, i uwazam ze moja corka jest super przygotowana od wrzesnia do szkoly. Jezeli chodzi o obiekt to wiadomo ze nie jest to przedszkole nowe, wiec nie bedzie super nowego sprzetu, ale napewno pani dyrektor stara sie aby niczego nie zabraklo, sale rowniez sa jasne, duze. Pani dyrektor jest to osoba tak ciepla i kochana ktora kocha wszystkie dzieci ze napewno by nie pozwolila aby w przedszkolu dzialo sie cos zlego i napewno nie robi tego dla pieniedzy tak jak teraz wiekszosc wlascicieli tylko robi to z powolania. Wiem to bo nawet jak ja chodzilam dawno temu do przedszkola to pani dyrektor byla wtedy moim nauczycielem.
Pozdrawiam wszystkich rodzicow i z calego serca polecam to przedszkole.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

I podpisuje sie pod pani opinią,moje dziecko również mówilo ze z dokladkami nigdy nie bylo problemu,przedszkole
naprawdę super a panie tak przyjazne i dla dzieci jak i dla rodziców.naprawde polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

polecam przedszkole bajka !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

są pod Pani postem.. ja to bardziej nie rozumiem gdzie cel wlasnie tego postu? :D pracownica? :) przedszkole dno ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja również nie polecam przedszkola BAJKA moja córeczka wracała do domu z brudną pupa i to nie raz ani dwa Panie nie raczyły nawet podmyć dziecka gdy zrobiło kupke to jest nie do przyjęcia!!! Wystarczyło , że córka chodzila tam dwa miesiące a już było widać nieprawidłowości. Za każdym razem gdy ja lub babcia odbierałyśmy moją córkę a muszę zaznaczyć że działo się to o różnej porze dnia zawsze Panie siedziały w sali nawet nie rozmawiały z tymi dziećmi zero zabawy, czegokolwiek córka przychodziła głodna do domu chociaż nie należy do łakomczuchów. Postanowiłam wypisać córkę po dodatkowej rozmowie z innymi mamami które wcześniej także wypisały swoje dzieci głównie z powodu złego żywienia.

Pani ma dziwną ideologię o przedszkolu i edukacji.dziwne pani opisuje komentarze o przedszkolu...ja jako pracownik przedszkol moge powiedzieć że harmonogram który jest w każdym przedszkolu jest podobny.spacery powietrze powinny być ale tez musi byc czas na to..zawsze plan dnia jest podobny w przedszkolu.sniadanko,zajęcia,spacery,spanie,zabawy indywidualne lub z nauczyciele.maja dzieci zaplanowany kazdy dzien.nauczyciele musza sie tego trzymac.

Inne tematy z forum

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.