Re: Przedszkole "PROMYCZEK"
Skoro już jest po rozpoczęciu roku szkolnego, więc chyba nie zostanę posądzony o reklamę.
Jestem tatą dziecka chodzącego do Promyczka i moje subiektywne opinie, które przeczytacie poniżej, są moją i tylko moją obserwacją pracy i działalności przedszkola.
- Czystość i wyposażenie przedszkola bez zarzutu. Nie jest nafaszerowane "d*perelami" w postaci miliona zabawek, aby dzieci mogły się nimi zająć i nie "zawracać gitary" paniom. Podłogi zawsze czyste, nawet po powrocie z placu zabaw. Dzieci nie są umorusane i zawsze przebrane w pozostawiony drugi komplet ubrań jeżeli zachodzi taka potrzeba.
- Jedzenie (nie próbowałem) wydaje mi się, że dobre. Skoro dziecko niejadek zaczyna jeść, to coś w tym jest.
- Personel. Miły, kulturalny, zawsze uśmiechnięty! Co do kompetencji bycia przedszkolanką, chyba MA, ale nie sprawdzałem, bo nie ja jestem od tego. Dla mnie na chwilę obecną ma to drugorzędne znaczenie. Dziecko co rusz przychodzi do domu i chwali się znajomością nowych piosenek i wierszyków, także w j.angielskim. Co rusz pokazuje nowe ćwiczenia gimnastyczne i prace manualne. Duże brawa. Pani dyrektor, ta od spraw pedagogicznych (nie p. Aleksandra) zadziwia mnie na + swoją kreatywnością, pomysłami, podejściem indywidualnym zarówno do rodzica jak i dziecka. Kilkukrotnie zdarzyło mi się, że dziecko nie chce wracać do domu tylko iść na noc do pani przedszkolanki. To chyba też o czymś świadczy.
- Cena. Ani nie mała, ani nie duża. Znając światopogląd Polaków to zawsze będzie za dużo ;-). A tak prawdę mówiąc płaciłem już więcej, za niestety gorszą opiekę. Dla mnie w sam raz.
- Edukacja. jak wspomniałem dziecko wraca do domu śpiewając, recytując i najchętniej potańczyłoby jeszcze. Dużo prac jest własnoręcznie robionych, o czym świadczy tablica z pracami i przepastna teczka, która otrzymaliśmy na zakończenie poprzedniego roku. Odbierając dziecko w 90% przypadków zawsze dzieci są czymś zajęte (i nie jest to zabawa zabawkami). Opinię wystawioną o dziecku na koniec roku jestem zdziwiony - na +. Pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby o czyimś dziecku można tyle napisać. Nie tylko co potrafi, ale też słabe strony dziecka są opisane !!! To bardzo ważne dla nas rodziców.
Liczne spotkania z zaproszonymi gośćmi. Policjant, strażak, poczta, kosmetyczka itp., gdzie dzieci praktycznie poznają świat dorosłych, a nie tylko słuchają. Także edukacja regionalna i spotkania z żywymi zwierzątkami np. koza, kurki itp. Teatrzyki wystawiane są nie tylko przez profesjonalne zespoły aktorskie, a właśnie przez personel przedszkola, który wciela się w postacie z bajek !!! Brawo za pomysł.
Cóż na chwilę obecną jestem zadowolony, bardzo zadowolony. Dziękuję za opiekę, edukację i cierpliwość przy pracy z moim dzieckiem.
Każdemu kto spyta mnie o to czy warto pozostawić tam dziecko w wieku przedszkolnym, powiem: TAK WARTO.
A dla marudzących coś o reklamie.
Nie jestem właścicielem, przedszkolank-IEM, personelem pomocniczym i współwłaścicielem przedszkola. Nie jestem też w żaden inny sposób powiązany prywatnie, rodzinnie i biznesowo z Promyczkiem.
Jestem po prostu zadowolonym ojcem dziecka, które tam uczęszcza.
Wracam codziennie autobusem z pracy. Tym o 16.33 z pętli przy Tesco. ;-)
Pozdrawiam Tom
15
0