Re: Przedszkole Puchatek w Rumi prosze o opinie
Witam, jestem mamą Julci i Vikusi.
Obie dziewczynki uczęszczają do Puchatka, są w dwóch osobnych grupach wiekowych. Przedszkole bardzo mile mnie zaskoczyło, wcześniej mieszkając jeszcze w Gdyni dziewczynki chodziły do placówki, w której właściwie nic nadzwyczajnego się nie działo, żadnych atrakcji, gości i rozwój w zasadzie tylko taki, jaki sama im zapewniłam, niczego nowego się nie nauczyły w parę miesięcy. Mam więc porównanie! Do Puchatka regularnie przyjeżdżają teatrzyki, gościł pan policjant, pani z labradorem, dzieci miały wycieczkę do Oceanarium, a gdy jeszcze było ciepło, organizowane były krótkie wyprawy do lasu. Jeśli tylko pogoda dopisywała, wychodziły każdego dnia na spacer, a co najmniej na podwórko. Odbywają się również zajęcia karate i tańca! Dzieci uczą się mnóstwa rzeczy, wspaniale się rozwijają, moja młodsza córcia Victoria próbuje liczyć na paluszkach po angielsku (ma 2,5 roku), dziewczynki wciąż coś tworzą, malują, wyklejają, uczą się wierszyków i piosenek, w przedszkolu również odbywają się urodziny dzieci z udziałem reszty grupy. Każdego dnia na bieżąco dowiaduję się jak minął dzień dziewczynkom, jeśli coś jest nie tak, również jestem informowana. Co do menu dzieci, odbyło się zebranie rodziców i to rodzice zadecydowali jak to menu ma wyglądać. Jeszcze coś, - moja Vikusia również jest alergikiem, choć jej objawy z czasem znacznie ustępują. W pierwszych dniach naszego pobytu rozmawiałam na ten temat i wiem, że Vikusia nie dostawała do jedzenia czy picia czegokolwiek nie wskazanego dla niej. Polecam to przedszkole z czystym sumieniem, cieszę się rozwojem moich dzieci, tym jak bardzo ciekawi je świat i jak wiele dowiadują się i uczą w przedszkolu. Polecam i pozdrawiam.
14
21