Przedszkole SMYK na Rotmance

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Czy dziecko którejś z Pań/Panów uczęszcza? Poproszę o opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przedszkole SMYK na Rotmance

nasza córka chodziła, jest bardzo dobrze,mała grupa ,indywidualne podejście
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jest w moim bloku, z tego co widze naprawde dzieci zadowolone, rzeczywiscie małe grupy a panie miłe ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje dziecko tam jest zapisane. Jestem wyjątkowo zadowolona zreszta tak samo jak mój synek. Grupki sa małe, jest indywidualne podejście i pełen profesjonalizm. Mam pewność że zostawiam dziecko w dobrych rękach:) Moge śmiało polecać! ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tam jest jedna grupa i wszystkie dzieci od 2 do 6 lat razem!!! To jest straszne dla dzieci gdy nie ma podziału wiekowego!! A na dodatek tylko jedna Pani nauczycielka więc to pseudo przedszkole to poraszka!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

no słyszałam też że wszyscy razem bez podziału i że to przechowalnia ale dziecka tam nie dawałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grupa mieszana wiekowo - rewelacja !!! Tak przecież pracuje się w najbardziej ekskluzywnych przedszkolach montessoriańskich. Gdy dzieci w różnym wieku przebywają razem, w naturalny sposób uczą się od siebie nawzajem, nabywają też umiejętności społecznych i emocjonalnych. Jest to szczególnie istotne w naszych czasach, gdy większość dzieci to jedynaki. Nigdzie indziej cztero - pięciolatek nie ma możliwości funkcjonować jako "Starszak". W domu jest przecież jedynym, najmłodszym dzieciątkiem. Tylko w przedszkolu może się nauczyć odpowiedzialności, dbania o siebie i innych, nabrać pewności siebie i wiary w swoje możliwości. A przecież o to nam chodzi, gdy wychowujemy dzieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witam! A ja uważam, że Przedszkole SMYK to rewelacja. Mój synek tam chodzi już drugi rok. I nieprawda, że brak podziału wiekowego to porażka (przez "ż" oczywiście-zasady ortografii :). Dla mnie to duży plus, ponieważ dzieci uczą się od siebie nawzajem: starszaki uczą się jak się opiekować młodszymi, z kolei młodsze chcą być jak starszaki i robią wszystko tak jak one, więc dużo się uczą.
Widzę po moim synku, jak po tych dwóch latach zrpbił ogromny postęp: jest otwarty, odważny, lubi pomagać młodszym kolegom, super się wypowiada, jest bardzo kreatywny, ma mnóstwo pomysłów, a to dlatego, że Panie Przedszkolanki są profesjonalnie przygotowane do tej funkcji. Dodatkowo opieka logopedyczna na odpowiednim poziomie, mój synek korzysta i tu też jest rewelacja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

spokojnie mogę polecić to przedszkole. Moja córka chodzi do niego bo oboje z żoną pracujemy po 8-9 godzin/dobę. Córka (3 latka) robi duże postępy, jesteśmy o nią spokojni, na pewno są przynajmniej dwie panie. poza tym są zajęcia dodatkowe z innymi osobami. Dzieci są szczęsliwe a co najważniejsze: CÓRECZKA CHCE DO TEGO PRZEDSZKOLA CHODZIĆ!
(W większych rodzinach też nie ma podziału na grupy wiekowe i jakoś dzieciaki są szczęśliwe).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a od jakiego wieku przyjmują tu dzieci?

od 2 roku życia

wszystkich zainteresowanych zapraszamy na nasza stronę internetową:
http://www.smyk-rotmanka.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja pociecha chodzi do tego przedszkola i jesteśmy bardzo zadowoleni. Panie mają odpowiednie podejście i na pewno nie można nazwać Smyka "przechowywalnią".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moja córka chodzi do Smyka, jestem bardzo zadowolona, nie sądziłam że będzie to tak dobre przedszkole. Jeśli ktoś zastanawia się nad wyborem przedszkola - polecam, małą grupa pomaga w szybkiej adaptacji, zróżnicowanie wieku jest dobrą lekcją dla przygotowania pociech w roli starszego rodzeństwa. Polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

PruszczPark (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w lokalizacji, która w ostatnich latach wyrosła na jedno z najważniejszych...

Zarządca nieruchomości Prestiż - prośba o opinie (23 odpowiedzi)

Szukamy administratora dla nasze Wspólnoty Mieszkaniowej w jednym z kandydatów jest Prestiż. Czy...