Re: Przedszkole Samorządowe nr 7 w Gdyni - proszę o opinie
Moje dziecko uczęszczalo do tej placowki ostatnie 3 lata.Zmienil sie zystem edukacji i 4 rok zamiast w tym przedszkolu spedza w szkole.
Komitet placilam co miesiac ok 30 zl.Zajecia dodatkowe to dla mnie byl wylacznie j.angielski platny w zaleznosci od grupy dziecka.Czyli im strsze tym drozej.Dzieci prez 3 lata na uroczystosciach spiewaly jak to mozna tak nazwac ta sama piosenke.Raz w tygodniu odbywala sie rytmika czyli kilkanascie minut przytupywania.Nie bylo gimnastyki gdyz sale przeznaczona do tych cwiczen zagospodarowano na sale zajec dla dzieci z zerowki czy rocznego przygotowania.
Przedszkole jest male a w tamtym czasie czyli w ubieglym roku mialo ponad 100 dzieci.Jedzonko rozmaite i to jeden z nielicznych plusow tej placowki.
Placowka jest niby rozwojowa. Pani dyrektor uczestniczy w wszelkiego rodzaju spotkaniach metodycznych ,programach edukacyjnych.
Widomo sa rodzice zadowoleni i nie zadowoleni.
moje dziecko czesto chorowalo przebywajac w placowce.Tam nie zwraca sie uwagi na smarki,kaszel.Spotkalm sie kilka razy z tym ze goraczkujace dziecko lezalo na lezaczku i spalo.Nikt nie dzwonil do rodzica i nie probowal izolowac od reszty dzieci.Zjawialo sie w placowce na drugi dzien i tez bylo dobrze.
jesli dziecka nie bylo dwa tyg bo bylo chore to po powrocie spotykalam sie z zapytaniem co ja z tym dzieckiem robilam tyle czasu.
Sale moze i ladne ,nowe mebelki i pomoce.
Wychowawcy jedni metodyczni inni nie .
Przy kazdej mniejszej frekwencji dzieci oczywiscie grupy wiekowo mieszane
Ogolnie przetrwalam te trzy lata ,ale ciesze sie ze to juz za mna.
Jedyna osoba ,ktora bede pamietac to pani wozna Irenka.Bardzo konkretna i rzeczowa osoba.
Poza tym oplaty i stndart tak jak w innych przedszkolach
Jesli Pani chce przeniesc dziecko to polecam przedszkole na Krasickiego(byle wojskowe)oraz bardzo przytulne przedszkole na Ul NECla.
1
1