Przedszkole marchewka- słyszałyście coś?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny czy słyszałyście coś o przedszkolu Marchewka? otwierają się od pażdziernika 2013 na Oruni Górnej.

będę wdzięczna za wszelkie info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przedszkole marchewka- słyszałyście coś?

Jest nowootwarte więc nikt nic nie wie

a może już ktoś zapisał?

mialam dzisiaj ulotke w skrzynce czesne 400zl , dzienne wyzywienie 10zl i wpisowe 550zl

na odwrót jest na strone, 550 zł czesne plus 10 zł dziennie wyżywienie, a wpisowe 400 zł

jesteś pewna, ze tak jest na ulotce jak napisałaś?

550 czesne 400 wpis 10 zl jedzenie.chcialam mala zapisac na kilka godzin dziennie ale wciaz sie zastanawiam

Witam,
z chęcia odpowiem na pytania osobiście, mailowo lub telefonicznie, zapraszam.
Przy okazji pozwolę sobie sprostować informację na temat opłat czesnego i zapisów:
czesne miesięczne - 550,00 zł
wpisowe jednorazowe (bezzwrotne) - 400,00 zł
stawka żywieniowa (za dzień) - 10,00 zł

Pozdrawiam i życzę miłych wakacji,
Monika Żukiewicz,
Przedszkole Marchewka www.przedszkolemarchewka.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No nie bardzo...przedszkole obok stacji benzynowej??? 20 metrów dalej tankują cysterny..dla mnie to masakra - tym bardziej, że mój mąż pracował na stacji przez 3 lata...miał nawet złe wyniki krwi - był niedotleniony - jakoś tego nie widzę dla mojej córeczki!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

przecież córeczka nie będzie pracować na stacji i wdychać oparów też nie będzie-jak dla mnie argument o stacji mocno naciągany ;)
Moi rodzice mieszkają w bloku obok owej stacji, badają się regularnie i mają świetne wyniki :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem mamą, skoro mi to przeszkadza to chyba nie naciągany! No cóż, nie wszystkim to przeszkadza, każdy rodzic sam wie najlepiej czego chce dla swojego dziecka. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywiście, ma prawo Pani przeszkadzać i ja Pani tego prawa nie odbieram-bynajmniej :)
Jednak poprzednia Pani wypowiedź w mojej ocenie to zwykłe malkontenctwo. Idąc Pani tokiem rozumowania większość przedszkoli na osiedlu powinna świecić pustkami. Mam tu na myśli chociażby dwa przedszkola na ul. Sosnkowskiego. Obecnie znajduje się tam pętla tramwajowa, ale wcześniej była tam lisiarnia-można by rzec, któż chciałby tam posyłać dziecko? A jednak...
A co z przedszkolem obok Piotra i Pawła na os. Pogodnym? Przecież mieści się nieopodal masztu antenowego!
Mi generalnie Pani obiekcje nie przeszkadzają, drażni mnie natomiast Pani brak obiektywizmu i przysłowiowe obrzucanie błotem czegoś co nawet jeszcze nie zaczęło swojej działalności.
Również serdecznie pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mamy kolejny przykład,że niektórzy nie rozumieją co czytają. O przedszkolu nic nie wiadomo,sam szukam info, a oceniona została lokalizacja. Niech Pani się tak nie denerwuje - wrzody to poważna przypadłość. Zdziwiła mnie taka emocjonalna wypowiedź...obrzucanie błotem,malkontenctwo...czyżby sam "Dyro" zabrał głos :p
A fakt faktem antena to nie opary chemiczne :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nietrafiony :) Głos zabrała mama szukająca przedszkola...a antena to faktycznie samo zdrowie :)
Co do rozumienia tekstów czytanych to mogłabym polemizować kto ma większe problemy w tej kwestii, gdyż moja wypowiedź/odpowiedź również dotyczyła lokalizacji innych placówek tego typu. Notabene wszystkie wspomniane przedszkola mają jakiś "mankament" lokalizacyjny gdyż mieszczą się nigdzie indziej jak w mieście :)))
Proponuję poszukać czegoś odpowiedniego (dla "Waszych" chowanych z dala od cywilizacji pociech) na obrzeżach miasta, :)
A nerwy proszę Pana to ja mam ze stali...jedynie nie rozumiem tej "polskiej żółci"...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Się dzieje, się dzieje.... rzeczywiście widać ''polską żółć'', a szkoda, bo przecież zamiast jadu proszę spróbować znaleźć pozytywne strony, bo na przykłąd jesień też bywa paskudna, a w tym roku całkiem piękna....
Nawiązując do dialogu o Przedszkolu Marchewka. Jestem jedną z mam, która zaryzykowała. Jak na razie jestem zachwycona. Moja mała pociecha, niejadek, zaczęła wcinać, z dokładkami, wylizując talerze! Piękne wnętrze. Przyjazna atmosfera. Tylko się boję, że za jakiś czas, jak drugie moje dziecko będzie gotowe na przedszkole, to będzie tak oblegane, że będzie problem z miejscami....Serdecznie ściskam, a co mi tam :) .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy ktoś może coś napisać o tym przedszkolu, trochę czasu już upłynęło :)

Jak dla mnie przedszkole super.Moje dziecko chodzi zadowolone. Co prawda nie mam porównania z żadnym innym, ale wad nie znajduję. Najważniejsze dla mnie było, że mają własną i ZDROWĄ kuchnię. Nie wyobrażam sobie kateringu. Nauczycielki sympatyczne, godziny otwarcia też do przyjęcia. Trochę mały plac zabaw, ale dobrze , że w ogóle jest.
Jestem na tak:)

A ilość dzieci w grupie? Nie jest za duża???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ktoś coś? jakieś opinie?

Moja córeczka tez u chodzi do przedszkola. Jedzenie super,panie nauczycielki jak i pomagające bardzo fajne.Jest plac zabaw wprawdzie mały ale jest. Jak dla mnie mogłyby być tylko częstsze wyjścia dzieci na dalsze spacery. Natomiast latem bardzo mi się podobało ze podwieczorki były także serwowane na przedszkolnym placu zabaw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?