Przedszkole publiczne a koszty?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam. Chciałabym przepisać mojego 4-latka z niepublicznego przedszkola do publicznego i nie mogę znaleźć nigdzie konkretnie jaki jest obecnie koszt takiego publicznego przedszkola. Tzn. wiem, że od 8 do 13 za darmo, a potem 1 zł za godzine, plus wyżywienie ok 6 zł i na radę rodziców ok 50 zł. A co z zajęciami dodatkowymi?płatne są? Czy naprawdę koszt przebywania dziecka od godz 8 do 16 z pełnym wyżywieniem to wychodzi tylko 250 zł?? Kto może mi powiedzieć z własnego doświadczenia? BYłabym wdzięczna za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Konkretnie to zależy od danego przedszkola ale raczej nie wychodzi więcej niż 300 zł. 8 godziny pobytu to stały koszt 3 zł dziennie x ilość dni roboczych (20-22), jedzenie u mnie akurat to 6.5/dzień, RR 40 zł i 20 dodatkowy angielski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rada rodziców -92zl w tym dod.zajęcia
Wyżywienie -7zl dziennie
Oplata stała - 1zl ponad godziny stale u mnie to 5zl dziennie
Najwięcej płaciłam bodajże 350-360zl miesięcznie

To u nas chyba rekord bo rada 130zł, wyżywienie 10zl plus ustawowa zł za godz od 13. Trzynastka na zaspie

Wow. To zatrzymałam się w czasie z lat 2009-2011, kiedy moja córka chodziła do przedszkola publicznego. Wtedy płaciłam ok 500zł miesięcznie! Jestem zaskoczona, że jest teraz tak tanio, i nie dziwię się dlaczego tak się ludzie biją o miejsca...
A czy orientuje się ktoś jak to jest z zaświadczeniem o zatrudnieniu? Jeśli jestem na urlopie wychowawczym do końca sierpnia i od września wracałabym do pracy, to pozwolą mi donieść we wrześniu zaświadczenie, że już pracuję?

Żadnego zaświadczenia o pracy nie będziesz musiała przynosić. Nie wymagają tego.
Bynajmniej u mnie w przedszkolu

Od 8-16, za godziny płacę ok 100zł (zależy od ile wypadnie w miesiącu), obiady to ok 200zł, rada rodziców 50zł, angielski 50zł. Czyli ok 400zł miesięcznie.

Ja płacę 50 rada .....o9-15 dziecko jest więc stała opłata okolo 44 zł plus drugie sniadanie ,zupa , drugie danie ...ok 100zł dodam ,ze dziecko bardzo mało opuszcza 3 dni w miesiącu max.Zajecia taniec,j.ang,gimanstyka ,koszykówka, rytmika w cenie.

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (107 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...