Przesikana pielucha w nocy

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny co kilka dni gdy mlody wstaje rano ma z przodu przesikana pieluche.Czesto sie zdarza,ze musze go nad ranem przebierac.Uzywam na noc Pampers Premium Care,niekiedy Active Baby.Dodam,ze zasypia na pleckach,ale pozniej czesto spi na boczku lub brzuchu.Spi w bodziaku i pajacyku.Da rade temu zapobiec ,czy taka natura spania na brzuszku?Jak u was?synek wazy 12kg i uzywamy roz.5
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przesikana pielucha w nocy

moze za duza pieluszka? bo moja ma ok 14 kg i nosi 4 .

u nas też sie tak zdarzało gdy używałam tych pieluszek. Jakiś czas temu spróbowałam DADA po przeczytaniu opini na ich temat .... i pieluszka już nam nie przecieka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A my używamy Dada i notorycznie małemu przecieka w nocy :( Młody waży 13 kg. i używamy 4, więc powinno być ok, a niestety nie jest :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tam uzywam tych pieluszek i moj wazy prawie 11kg i mamy 4 i ma kilogramowa pieluche nad ranem czasem jeszcze kupe zrobi i nie bylo zadnej wpadki z przemoknieciem. Moze nie zakladasz jej dobrze albo za wielka jest poprostu moze uzyj tych 4+ ewentualnie sa chlonniejsze. nie wiem czemu przy 12kg ludzie tak szybko przechodza na 5 odrazu.

ja przebieralam pieluche jak przekladalam mlodego z mojego do jego lozka, pozneij w srodku nocy i pozneij znowu nad ranem. uzywamy pampersow. masakra byla z tym, a ile pieluch zuzywalismy i ile razy lozko przesikane to juz nie licze. zmienilam mlodemu butelke ze smoczkiem na kubek niekapem, ktory sam sobie wybral. pieluche po nocy ma prawie sucha ( i to pielucha zalozona przy zasypianiu). ale u nas zadziala metoda prob i bledow, takze zycze cierpliwosci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Używam tych samych pieluch, tyle że rozmiar 4 (9,5 kg) i miewam ten sam problem ;-/ Przelewa się bokiem... Chyba że prześpi całą noc na pleckach, wtedy jest suchy ;-/

U mnie jest to samo, już kilka firm próbowałam, ale niestety raz na jakiś czas przesikuje się

kiedys mierzylam pieluchy 4 i 5 roznica wielkoscii minimalna,poza tym 5-ki sa od 9kg wiec nie wiem skad to oburzenie.W dzien pieluchy pampersa sprawdzaja sie nam najlepiej oprocz Sleep & Play ,bo to byla masakra.dady takie sobie byly.

Ja też mam taki problem ( używam pampersów 4 albo 5) z tym że mój mały budzi się na picie w nocy i podejrzewam że to dlatego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a i dodam ze moj maly to w nocy takie akrobacje wyczynia w lozeczku ze hoho i spi na boku i na plechac i na brzuchu i odkopuje sie milion razy i inne tego typu rzeczy wiec raczej nie ma to nic wspolnego z przeciekaniem.

a próbowalyście pieluchy lidlowe , my mamy nr 5, córcia waży 14,5 kg mała siusia mnóstwo bo ogromne ilości wypija na noc wody , bardzo rzadko przesikuje, te pieluszki są świetne i lepsze od huggiesów i pampersów, nam sie bardzo sprawdzają może warto wypróbować :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

My używamy pampersów activ baby i tylko raz zdarzyło się,ze był przeciek ale to przy chorobie jak miał rozwolnienie,a tak ani razu. Mały waży 11,5 kg i używamy 4, pilnuję aby były dobrze zapięte i poprawiam w kroku tę falbankę. Od kiedy mały sam pije pieluszka jest tak napęczniała,że jak wstaje do do kolan sięga,a mimo to jest suchy.

wydaje mi sie ze chlopcy juz tak maja ze im w nocy siusiak staje i jak tak zostanie zagiety do gory to przesikuje z przodu ,
nam pomogly wieksze pieluszki ale nie koniecznie rozmiar tylko caloksztalt pieluchy(bo pampersy sa waskie i niskie)wlasnie happy,czy lidlowe bo one maja mega duzoe falbanki , sa wysokie i bardzo pojemne(zwlaszcza happy) mialam przez dlugi czas inne na dzien inne na noc.

my mamy pampersy (4) active baby i nie przeciekają nam, młoda cały czas spi na brzuszku, bardzo dużo pije w nocy, herbatki idzie ok 200 ml na noc...

U nas też czasami się tak zdarza, ale mi się wydaj, że to nie jest wina pieluszek tylko tego, że siusiaczek się podniesie do góry. Mały wtedy ma górę pieluszki mocno zsikaną, a na środku prawie sucho.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

na noc używamy pampersów 4+ i niestety zdarza się że Młody przesika pieluchę; wcześniej używałam baby dreamów z Rossmana i tak samo było ... i w sumie obojętne czy pił w nocy czy nie - czasami mokra plama :/ chyba spróbuję Happy ...

hej - ja u mojego też to miałam.
Mam wrażenie, że u mojego to było to ,ze jak mocno spał to nie sikał i nad ranem mu ta całość się wylewałana raz no i żadna pieluszka tyle nie utrzyma :)))
Ostatnio często się budzi. Pewnie posikuje po trochę i problem znikł :/ ale rozwiązanie mi sie nie podoba.. Chciałabym zrezygnować z pieluszek też w nocy ale nijak nie mogę....

u mnie tez to bylo, teraz kupilam huggies premium w auchan za 43zl i nic nie przecieka:

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......