Przygotowania

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Sluchajcie jak to ma byc? Jezeli slub mam na 16 to na ktora powinnam byc juz w 100% gotowa? Mozecie opowiedziec z waszego doswiadczenia? Na ktora mam miec gotowa fryzure i makijaz? Z fryzura moge miec problem bo nikogo nie moge znalezc dobrego ;/ p Ola Czerwinska ma juz zajety termin.. Pomocy :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj, to zależy od wielu czynników- jak daleko masz z domu do kościoła/ USC., czy robicie błogosławieństwo, czy chcesz mieć kamerzystę, który zrobi reportaż z przygotowań w domu. Ja byłam w pełni gotowa, uczesana, umalowana i ubrana godzinę przed ceremonią. Wzięłam pod uwagę fakt, że ślub był w wakacje i mogą być korki na drodze, a do kościoła miałam 20 minut autem, więc sporo.

Fryzjerka i makijażystka przyjechały do mnie 4 godziny przed wyjściem z domu ( oprócz mnie malowały i czesały jeszcze 3 inne osoby z rodziny). Czesanie mnie trwało około godziny, malowanie podobnie ( wcześniej robiłam próbną fryzurę i makijaż, więc babeczki dokładnie wiedziały, co i jak i poszło sprawnie, dużo zależy też od tego, jak bardzo "wymyślną" chcesz fryzurę i makijaż). Czesana byłam jako pierwsza, a malowana jako ostatnia. bardzo sobie chwaliłam to rozwiązanie, bo miałam w przerwie czas na zjedzenie solidnego posiłku, co się bardzo przydało ;-) Potem ubieranie sukni, błogosławieństwo, zdjęcia i wyjazd do kościoła :) Czas mijał błyskawicznie!

Z fryzjerką niestety nie pomogę, bo czesała mnie właśnie p. Ola. Nie dziwi mnie, że ma zajęty termin, ja rezerwowałam ją rok do przodu, tak koleżanki zachwalały. Może zajrzy tutaj na forum ktoś, kto zna równie sprawdzoną osobę, czego Tobie życzę :)

Dziekuje za pomoc. Oby u mnie wszystko poszlo gladko jak u Ciebie :) Moze jednak ktos poleci jakas fryzjerke albo salon fryzjerski w Gdansku to bedzie super. Dziekuje jeszcze raz!!

Bardzo proszę :) Ciesz się przygotowaniami, bo ten najważniejszy dzień w życiu naprawdę mija BARDZO szybko. Ja z sentymentem wracam do tego okresu planowania, dlatego nadal chętnie zaglądam na to forum ;-) Życzę szczęścia na nowej drodze życia!

Ja miałam ślub na 16. Szykowała mnie moja przyjaciółka (zawodowa fryzjerka i manikiurzystka itd, full serwis w jednej osobie) i świadkowa w jednym :) Przyjechała o 12. Czesanie, paznokcie, malowanie. Tylko ja, nikt z rodziny. Pod koniec był kamerzysta (wcześniej był u mojego męża nakręcic co nieco). O 15.30 przyjechał mąż, świadek i teście. Błogosławieństwo i tyle. Do kościoła... 2 budynki obok ;p

A moge poprosic o jakies namiary na Twoja przyjaciolke ktora robila Ci fryzure?

Ale ona raczej nie przyjedzie do Ciebie do domu żeby cię wyszykować. W soboty pracuje (ma swój zakład w Gdyni)

No trudno. Dziekuje

Marto, a czy masz wybraną makijażystkę? Może ona zajmuje się też fryzurami albo mogłaby kogoś Tobie polecić? One przecież na pewno spotykają się czasem na sesjach i współpracują ze sobą. Zapytać nie zaszkodzi :)

Mam juz wybrana i ona wlasnie polecila p Ole ;)

To się nazywa pech :/ Trzymam kciuki, żebyś znalazła kogoś sprawdzonego :) Trochę mężatek też tu pewnie zagląda, może się uda :)

Pewnie zagladaja ale nikt nikogo nie proponuje.. Internet mam juz przeszukany w kazdy mozliwy sposob.. No coz.. Oby sie udalo kogos znalezc jak najszybciej :)