Przykład usługi, jak nie powinno się wykonywać robót instalacyjnych.
Umowa dotyczyła wymiany ogrzewania całościowego (węzeł, grzejniki, rury) i podłączenia ciepłej wody w domu. Firma nie wywiązała się z zadania. Instalacja została wykonana wadliwie i grozi poważnymi konsekwencjami w czasie jej eksploatacji. Dowodem jest pisemna opinia uprawnionego rzeczoznawcy budowlanego.W pierwszym dniu robót pracownicy spowodowali awarię zaworu i musiałam skorzystać z pomocy GPEC.nad pracownikami nie było żadnego nadzoru ze strony szefa firmy.Rury poprowadzono chaotycznie i niechlujnie( brak uchwytów, izolacji).Już następnego dnia po zakończeniu prac, zgłosiłam telefonicznie reklamację, bo instalacja nie działała. Pan Krzysztof zdecydował się wykonać instalację osobiście, chociaż proponowałam inne rozwiązania ugody( zwrot pieniędzy lub zatrudnienie innej,kompetentnej firmy).Umówiliśmy się na termin. I od tej pory nie mogę się z tym panem skontaktować. Nie odbiera moich telefonów, nie odebrał reklamacji wysłanej listem poleconym.Jest mi winny dużo pieniędzy.Jestem w trakcie oddania sprawy do sądu. Byłam gotowa do ugody, ale ten pan całkowicie mnie zlekceważył.uważam też, że ta firma nie powinna szczycić się znakiem RZETELNA FIRMA.