Pseudohodowla

Przestrzegam przed zakupem psów z hodowli na Osowej. Psy mają nużyce, wady genetyczne. Właścicele produkuja psy, krzyżując psiaki jak popadnie....Nużyca, ciezkie alergie, wady wrodzone serdusza, psy dwupłciowe...mozna wymieniac dalej a psy potem sie tylko męczą, a my wlascieciele stajemy na glowie aby im pomoc....dla większosci z nas pies jest członkiem rodziny, ze zrobimy wszystko aby im pomoc. Specjalne karmy, drogie badania I leczenie...to cena jaka placimy ..
popieram tę opinię 78 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Pseudohodowla

Wlascicielka sama sie podpisala z imienia i nazwiska w komentarzu nr 11 :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My niestety też biegamy po weterynarzach od 1,5 m- ca i jeszcze nie wyleczony
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

a na co piesek zdechł ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też 4 dni temu i już problem jeżeli ma pani wątpliwości proszę o kontakt 880114301Ania
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak się potoczyła spr w sprawie pieska
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszyscy tylko rozkładają ręce łącznie z policją
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jak ja dopiero teraz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

hodowca, coś w tym jest
Mam małe dzieci. Ze względu na nie, zdecydowałam się na zakup szczenięcia małej rasy/w rasie. Poświęciłam kilka dni na studiowanie tematu. Czytałam opinie właścicieli. Najbardziej raziły mnie komentarze osób "posiadających" drogie, czystej rasy psy. W komentarzach skupiali się nie na samych zwierzętach ale na cenie/kasie i nazywali "debilami", itp. wszystkich którzy kierowali się innymi kryteriami.
Na "zakup" szczeniaka przeznaczyłam kwotę 1000-1500 pln. Szukaliśmy małego przyjaciela, który będzie dzielił z nami dom i codzienność. Kontaktowałam się ze "sprzedawcami" mailowo i telefonicznie.
Kiedy ostatecznie, po telefonicznej rozmowie, zdecydowałam się zabrać dzieci ~70 km by zobaczyć = zabrać pieska, był to dla mnie ogromny stres. Miałam świadomość, że hodowla, do której jadę, w opinii wielu uważana jest za pseudohodowlę.
Na spotkanie dzieci wybiegła mała, puchata, radosna kulka. Jestem kociarą, której ten maluch natychmiast skradł serce i wywołał falę radości i śmiechu. Podpisałam umowę przejęcia pieska, zabrałam metryczkę urodzenia i książeczkę zdrowia, wyprawkę.
Zgodnie z zapisem w umowie - 48 h na zwrot pieska po pisemnej opinii lekarskiej, która stwierdzałaby nieprawidłowości w rozwoju -zabrałam szczenię do weterynarza. Moje osobiste wrażenia z wizyty w hodowli pokrywały się z wynikiem badań - zdrowy, śliczny, bez przebarwień, szczepiony, chip na miejscu i w zgodzie z opisem w książeczce.
Piesek rozwija się prawidłowo, jest żywy i radosny, szczęśliwy. Dzieci również.
Myślę, że we wszystkim trzeba zachować umiar i rozsądek.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Prosze o kontakt ...poda mi pani numer tel kupilam.u niej psa ddorota50@wp.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

,,hodowla '' w Osowej to źródło diabła
szkodzi wszystkim hodowcom
zaznaczam każdym hodowcom bo nie dzielę tych związkowych i innych
dla każdego hodowcy na pierwszym miesjcu powinny być zwierzęta
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

patrząc na wasze bazganiny jestem pełny podziwu , że ludzie w 21 wieku chcą wierzyć iż ,,związkowe'' psy choroby omijają heheh
,,związkowcy'' mają umowę ze stwórcą?? to ,, związkowcy'' jako jedyni pozwalają na chociazby IMBRED i to oni najczęściej pokazywani są w mediach jako pseudohodowcy. wystarczy wejść na uwaga tvn czy portale społecznościowe.
ludzie nie dajcie się omamić. dobry hodowca nie oznacza wyłącznie ,, związkowiec'' prujecie się bo sami strzeliliście sobie w kolano ustawą z 2012r , podpisujecie lojalnościówki wobec waszego boga ZKwP. macie schizy bo inni sprzedają a wy taplacie się w bagnie hejtu. każda hodowla jest dobra , która dba o swoje zwierzęta a nie różni się ceną !!!!!!!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

A czy znacie Państwo jakąś poleconą hodowlę Shih tzu w Trójmieście lub okolicach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

wiem bo mam chorego chihuahua z wodogłowiem i innymi chorobami pojechałam po szczeniaka a paco prosił zabierz mnie stąd miał wtedy rok jest kochanym i ciepłym pieskiem kocha nawet koty nawet nie myślałam że po takich przejściach może tak bardzo być ufny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

sorry lalka nie kupiłam psa za 1 zł jeden mój błąd to że nie sprawdziłam chodowli bo nie pomyślałam że takie rzeczy zdarzają się w 21 wieku mój chihuahua jest ciężko ale myślę że żyje dzięki nam bardzo go kochamy i dbamy więc nie oceniaj ludzi w ten sposób
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

mam psa chihuahua jest z nami od trzech i pół roku miał rok jak kupiliśmy po pół roku miał napad padaczki to wodogłowie stwierdzone i obie rzepki tylne w strasznym stanie nie miał jednego kła i póżniej się okazało że nie miał szczepień pan prokurator stwierdził że właściciele nie umieją się opiekować chodowla nadal działa pod innymi nazwami dziś byłam w klinice dla zwierząt 29.12.2017 r bo myślałam że moje serce umiera mam nadzieję że znów da radę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale ludzie, gdzie z tymi żalami? Możecie mieć pretensje tylko do siebie samych i sobie podobnych! Ile czasu wiadomo, że to jest pseudohodowla? A wciąż znajdują się sknery, które wolą przyoszczędzić kasę na zwierzątku, a potem lamentują, że piesek chory i "trzeba coś z tym zrobić"! Może tak zacząć od niefinansowania tego przedsięwzięcia? Komentarz pani adwokat już w ogóle mnie rozwalił, powinna Pani mieć na tyle rozsądku, żeby przewidzieć konsekwencję, ale widocznie dzisiaj już każdy może zdobyć ten prestiżowy zawód.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam . ja mam takze yorka z tej owej hodowli kupialam dwa lata temu.ale tfu tfu zdrowy jest mialam szczescie , po kilku dniach sie dowiedzialam ze to pseudo hodowla szok ;\
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nasz buldog odszedl dzis w nocy. Mial niecałe 3lata i wrodzona wade serca...mimo ze lekarze robili co w ich mocy to nie pokonaliby tego...nie wspomne o pozoztalych dolegliwosciach w tym krotkim jego życiu...bol po stracie ogromny:(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można było uniknąć tragedii - łatwo można odszukać oponie na temat tej hodowli.
Ciągle piszemy o kupowaniu psiaków z dobrych, sprawdzonych, polecanych hodowli ZKwP.

Fakt - trzeba więcej kasy uzbierać ale nie przeżywa się tak szybkiego rozstania... Przy zakupie szczeniaka i podliczeniu kosztów ratowania - wychodzi kwota zbliżona do zakupu szczeniaka z dobrej hodowli.

Parwowiroza "gratis"?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, ja też kupiłam pieska Maltanczyka z tej hodowli 08.09 niestety piesek dzis od nas odszedł pomimo leczenia. Umierał na naszych oczach w ogromnych cierpieniach. Córka pracowała ciężko zeby kupić tego psa i bardzo to przeżywa. Jestem z Pania bo koniecznie trzeba z ta pseudo hodowlą cos zrobic by zapobiec cierpieniu psiakow i ludzi
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Sucha karma (46 odpowiedzi)

Hej. Mam pytanie czy znacie markę Mills Farm? Karmię moją sunię suchą karmą, do tej pory...

Psy bez smyczy mam juz dość! (246 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...