Puk Puk

Na to jest HP, żeby sobie o de.. maryni pogadać,
To korzystam

Nie ma oowiązku czytać.
A żę to pierdy.. Sam o tym doskonale wiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie no, proszę.... najpierw jakieś dewiacje Starego Satyra z Orunii, który wybierał sobie kobiety przy kasach w sklepach tylko po to aby dać sobie ujście dotykajac ukradkiem kobiecej dłoni.
Potem jakaś saga o kobiecych majtkach pozostawionych przez panie w jego dziupli.
Następnie wścieklizna zranionej Kobiety.
A teraz epopeja alkoholowa.

Ja prdl, takie życie musi być nie do zniesienia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

oblechy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz?
http://youtu.be/6J8keLoXBpw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie. Bo w alkoholizmie na dobrą sprawę rzecz nie idzie o samo picie. Wóda to tylko coś co wyłazi.
Znamiennym jest, że w Programie 12 kroków mowa o samym alkoholu jest tylko w pierwszy kroku. To podstawa.
A na tym programie, na jego treści pośrednio bazuje większość psychoterapii uzależnień. To w gruncie rzeczy tylko uczciwa praca ze sobą i nic więcej. A Sila Wyższą wcale nie musi być Bóg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, tak... "się rozlazłem". Co to za magiczny wytwór "nierozwiązywalne"?
Widocznie jesteś w takim punkcie na wykresie sinusoidy. Za chwilę dostaniesz przyśpieszenia i tor lotu w przeciwnym kierunku.
Nie jestem Twoją znajomą, w ogóle mnie nie ma ale możesz sobie popłakać na moim forumowym ramieniu i przytulić się do mojej, forumowej "kociej mordy". Zaraz potem ogarnij swoja d...ę. Jeśli jesteś alkoholikiem lub pijakiem (ważne rozpoznanie) to się bierz za siebie. Jeśli oczywiście chcesz, masz wolę...itd.
To jest forum. Wciskamy x i nie ma nas.

Przestan usprawiedliwiac ochlejstwo problemami i uzywac rodzinnych kloptow jako pretekst. Zbyt ograne. Lepiej wczytaj sie w link od Ptaszyska, moze pomoze.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiewiórka, pisz śmiało, wypisuj się ile wlezie...
Nie straszne mi jady i gady. Przełknę i wydalę każdą truciznę tutaj...a ile przy tym nauki, wiedzy i darmowych szlifów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film niedostępny. Przepraszamy za usterki :(
No jest bardzo uniwersalny program 12 kroków zakładający ścisłą współpracę z Bogiem, ale wspominam o tym po długim wahaniu i w stanie ograniczonej przez wczorajsze przewianie świadomości. Sorry, ale Nazarejczyk gadał, by nie rzucać pereł przed wieprze. Cokolwiek mam na myśli.
Pan Porzeziński:
a) kłamie,
b) jest psychicznie chory,
c) mówi prawdę i Pan Bóg praktycznie bezinwazyjnie wyciągnął go z kilku uzależnień,
d) uległ autosugestii tak silnej, że w wariant c uwierzył i to zadziałało.

a) Nie zostałem przez niego nigdy okłamany. Nie znam go. Nie mogę zatem z góry zakładać, że kłamie. A fundamentalne pytanie brzmi: PO CO???
b) Każdemu życzyłbym jak najwięcej takich "psychopatów" wśród przyjaciół i znajomych. Na pierwszy look widać, ze z deklem wszystko u niego w porządku.
c) Kwestia wiary. Ale jeśli miarą jest skuteczność, to warto uwierzyć.
d) Kwestia wiary. Skuteczność jest dokładnie taka sama. Z tym, że jeśli prawdziwa jest opcja c, to opcja d nie zadziała, bo Pan Bóg nie pozwala się wystawiać na próbę. Minimum wiary jest niezbędne. Ile? To też dokładnie powiedział. Ziarnko gorczycy, najmniejsze ze wszystkich. W innym miejscu pojechał wersją dla piekarzy i powiedział, że wystarczy odrobina drożdży.

https://youtu.be/WN75L1PL19E
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Głaskanie po głowie jest miłe i czasami potrzebne.
Trzaskanie po gębie jest juz nieco mniej miłe, ale też czasami potrzebne
Nieźle ostatnio dostałem, z różnych stron. Czasami mi się należało, czasami nie.
Ale uwierzcie, że nikt nie chciałby mieć tego problemu, jaki mam. W dodatku... raczej nierozwiązywalnego :/
Wymiękłem i się rozlazłem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

- O, to, to to! Wyrazy uznania, Lukrecjo - mruknęła wiewiórka i uszczypnęła się w klawiaturę, żeby przypadkiem nie dopisać co nieco jadowitego do powyższego. - Sapienti sat, miejmy nadzieję. Miłego wszystkim. Spadam w sensie idę.

Konkretnie co by Cię wyleczyło?
Natrzaskanie po gębie? Wygłaskanie po głowie?
Z tego co piszesz o sobie, jesteś wolny jak świnia na zakręcie. Rządzisz, sądzisz i dzielisz...
Ogarniesz się SAM lub nigdy.
Znajomi? Co to za debilne określenie :(. Szkoda, że Pysiek nie zrobi wykładu w tym temacie przystępnym językiem.
Masz na myśli sieć powiązań i zależności międzyludzkich? Istnieje kilka, prostych prawd i zasad życiowych. Trzymamy się ich albo nie.
Uruchom swój własny kod dostępu
http://youtube.com/watch?v=6j8keLoXBpw

Ps
Z całym szacunkiem do wszystkich Forumowiczów, troli, jadopluji i wampirów energetycznych, nieśmiałych obserwatorów, ciekawskich, jajcarzy, zgryźliwców ...z najróżniejszych poziomów egzystencji, jak to dobrze, że to t y l k o forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To, że zraziłem do siebie znajomych, jest trudne do udźwignięcia. Ale sie da.
Mam natomiast inny problem, natury rodzinnej. Bardzo poważny
Spędziłem godziny w necie na czytaniu o nim. Obdzwoniłem N instytucji. I kicha. Wiem, że sobie najprawdopodobniej z nim nie poradzę.
Alkohol był ucieczką przed nim. Ale powoli się podnoszę. Taką przynajmniej mam nadzieję...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bo to, że alkoholizm (jak każde uzależnienie) jest chorobą bardzo złożoną na wielu płaszczyznach pozawala w zgłębianiu jego na mnóstwo odkryć i wniosków. Zaś przy samym procesie wyzwalania się i zdrowienia starożytne "poznaj siebie" jest w pełni adekwatne.

Telefon mnie podsłuchuje.
Często sobie śpiewam czeskie piosenki, a desktop zaczął mi podpowiadać reklamę czołgów po czesku.
I tak jakoś skojarzenie do skojarzenia i przypomniała mi się Teoria Alkoholowej Góry Nohavicy.
Jest tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=FzEgqhMpk5c
W ogóle Jaro to zacny alkoholik: https://www.youtube.com/watch?v=HYgLNpC4BJI

Akurat na tej poczcie nie ma szyb
Zaczęli je likwidować, kiedy logo z niebieskiego na czerwone zmienili
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

chyba nie do końca rozumiem o co chodzi w tym poście :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No co za pech... na poczcie szyby oddzielają klienta i nie można już podotykać rąsi za friko jak w Biedrze.

(„Z Pamiętników Starego Satyra z Orunii”)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Próba nr 2 z pocztą.
Tym razem się udało :)
Młodziutka, prześliczna pocztówka ze świetną figurą Po prostu... mniam :) Pierwszy raz Ją widziałem.
Chyba zupełna "świeżynka", bo ugrzęzła już na etapie wysyłki listów poleconych
A jak miała fakturę wystawić, to się zupełnie poddała.
Z pomocą koleżanki Jej się udało.
Po jej wystawieniu mówi mi: to jeszcze się podpiszę, żeby było tak jak trzeba
Proponuję: niech Pani również zapisze nr tel do siebie
Nie chciała... a szkoda :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Moja ulubiona scena z Sharon Stone ;) w "Nagim Instynkcie"
http://youtu.be/G6g9cir5y2Q
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taka sytuacje z korpo:
Siedzę przy biurku przed kompem. I słyszę kroki na korytarzu(Jedne z N). I mówię kumplowi z biurka naprzeciwko: O!..K... idzie
Nie pomyliłem się a kumpel był w szoku :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

telefon do 1000zł (125 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (14 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...

Kawa czy Herbata - rano (195 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...