Punkt przedszkolny w Koleczkowie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam,
mam pytanie, czy w Koleczkowie znajduje się przedszkole lub punkt przedszkolny? Noszę się z zamiarem otwarcia takiego miejsca, ale chciałabym najpierw zorientować się czy w ogóle jest taka potrzeba i zapytać czy nie znacie jakiegoś fajnego miejsca pod wynajem ( około 100m2). Będę wdzięczna za Wasze opinie i wskazówki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Punkt przedszkolny w Koleczkowie

Ja niestety nie mam informacji o miejscu, które można by zaadaptować, ale jestem jak najbardziej "ZA". Miłoby było, gdyby przyjmował też dzieciaki od ok 1,5 roku. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dziękuję. Będę szukała dalej :)

super jest dużo dzieciaczków które muszą uczęszczać np. do Bojana
fajnie że w Koleczkowie -na pewno strzał w 10 już się cieszę wiem że moje koleżanki też . pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
ja również otwieram przedszkole ale prawdopodobnie dopiero od września. Prace budowlane w toku. Odezwę się z konkretną propozycją niebawem. Pozdrawiam wszystkich.

ale w Koleczkowie ? :)

Tak w Koleczkowie. Pozdrawiam

Fajnie, a czy kadra pedagogiczna już jest wybrana? W tym roku planujemy wykończyć dom i zanoszę się z zamiarem zatrudnienia się na miejscu (też myślałam o otwarciu punktu opieki nad dzieciaczkami)

3mam kciuki za przedszkole w Koleczkowie bo sama chciałabym dać córkę od września. Z tym że mała skończy wtedy 2 lata więc nie wiem czy od takiego wieku będziecie przyjmowali. Proszę o więcej konkretów.

Zamknęłam swój punkt przedszkolny i teraz chętnie sprzedam część wyposażenia. Dziewczyny, jeśli potrzebujecie ładnej szatni, materacyków i osłon na kaloryfery, to zapraszam. Możemy dogadać się co do ceny

Dlaczego zamknelas?

to dłuższa historia - ale w jednym zdaniu - przez zawiść ludzi i ich sposób postępowania
po utopieniu w tym kasy nie mam pieniędzy ani ochoty ponownie inwestować - dlatego chciałabym sprzedać chociaż część wyposażenia

wspolczuje bardzo. ja dopiero zaczynam poszukiwania lokalu....

powodzenia! zanim podpiszesz umowę upewnij się, że nikt obok nie będzie chciał Ci robić "pod górę" - prawo nie wymaga zgody sąsiadów na taką działalność, ale rzeczywistość bywa różna i niestety zdarza się spotkać ludzi, którzy wręcz nienawidzą dzieci...

a co na to rodzice? duzo mialas tam dzieciaczkow?

szczerze? nie chcę już tego roztrząsać - długo zajęło mi pozbieranie się po tym, jak musiałam zamknąć mój punkt przedszkolny, więc wolałbym do tego nie wracać, bo po prostu robi mi się smutno :(

jeśli będziesz potrzebowała szatni, materacyków, albo osłonek na kaloryfery, albo po prostu porady z zakresu otwierania punktów przedszkolnych odebranych przez sanepid pisz śmiało

Witam,
co do szczegółów to nie chciałabym jeszcze niczego zdradzać, ale proszę mi wierzyć, będzie to miejsce jedyne w swoim rodzaju. Mam duże doświadczenie, mnóstwo pomysłów i wielu przyjaciół "po fachu" dopingujących mnie i chętnych do pomocy nie tylko merytorycznej.
Pozdrawiam

Witam
Przeczytałam Pani post i aż przetarłam oczy ze zdumienia-mnie spotkało dokładnie to samo-zawiść ludzka i pseudo przyjaciele:(
teraz szukam po necie rozwiązania,bo też popadłam w długi depresje i nie widzę sensu żeby męczyć się dalej.
Pani nie żałuje swojej decyzji?
Pochodzę z woj.mazowieckiego
Pozdrawiam

Z tego co się orientuje to szkoła w Koleczkowie otworzy punkt przedszkolny, więc prywatnego chyba nie ma sensu robić

Dzięki za informację, ale nie boje się konkurencji. Wręcz przeciwnie. Pozdrawiam wszystkich.

Wiem, że nie chcesz zdradzać wszystkich szczegółów, ale czy mogłabyś napisać chociaż od jakiego wieku zamierzasz przyjmować szkraby i jakie "czesne" wchodziłoby w grę (chodzi mi tylko o orientacyjny przedział cenowy np. ok 300 zł, 500 zł, ok 800 zł czy 1000 zł). Noszę się z zamiarem przeniesienia mojego smyka do bliższej mi placówki (=w Koleczkowie).
Pozdrawiam i życzę powodzenia

Witam,
trudno mi powiedzieć, to te właśnie szczegóły spędzają mi sen z powiek. Powiem tak, cena nie będzie wygórowana a co do wieku to teoretycznie zapisywane będą dzieci od 3 roku życia, w praktyce często wygląda to zupełnie inaczej, bywa, że już 2, 2,5 - latki są gotowe do zabawy nie tylko z mamą i tatą. Oczywiście są to na razie plany. Opinie, propozycje, wszelkie sugestie Rodziców będą mi bardzo pomocne i być może kluczowe w podjęciu ostatecznych decyzji. Zależy mi na tym aby przedszkole było przyjazne nie tylko dla dzieci, ale również dla ich Rodziców. Niedługo podam adres mailowy, za pośrednictwem którego można będzie kontaktować się bezpośrednio ze mną. Póki co, pozdrawiam wszystkich serdecznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

można poprosić o ten adres mailowy??:)

Ja również poproszę o więcej informacji. Zastanawiam się nad podpisaniem umów z przedszkolem w Kielnie w maju, mam dwójkę dzieci 4 i 3 lata. Gdyby miało powstać coś atrakcyjnego bliżej to mogę poczekać do września.

W Koleczkowie ma powstać to przedszkole : http://akademia-przedszkolak.edu.pl/ Spotkanie między 10 a 20 kwietnia. Jeśli ktoś jest zainteresowany trzeba zadzwonić i się zapisać.
Z tego co wiem we września ma też być otwarte publiczne przedszkole przy szkole w Koleczkowie.

i co z tymi przedszkolami i punktami??? czy akadamia jest juz czynna?

no akademia czynna, a od września Przedszkole publiczne przy szkole w Koleczkowie

ostatnio pani z akademii mowila ze od wrzesnia dopiero, jak bylam tam w okolicy to nie bylo dzieci ...czy juz sie czynne?

Jest fajne ekologiczne przedszkole w Koleczkowie, zobaczcie na facebooku http://www.facebook.com/WMalinowymChrusniaku , myślę, że warto to zobaczyć

Inne tematy z forum

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Światłowód w gminie Szemud (6 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?