Re: Pytanię do facetów - ile płacicie alimentów na jedno dziecko ???
Witam. Moim zdaniem jest zbyt wiele różnorakich okoliczności, ale Dziecko jest najważniejsze. Jestem Facetem i zawsze sądziłem, że to ojciec utrzymuje rodzinę, tak było i tak być powinno. Kobieta wychowuje Dziecko i gospodarzy w domu aby niczego nie brakowało. Jak do tej chwili jest ok. Problem się pojawia, gdy nie żyją razem i co wtedy? Każdy normalny ojciec Dziecka chce dać jak najwięcej dla swojego Dziecka, ale ma obawy czy pieniądze nie będą wydawane na rzeczy niezwiązane z dobrobytem Dziecka. Tu podam parę przykładów: zbędne zabawki,a w domu są dwa pudła pełne zabawek, kolejne ubranko, bo koleżanka takie kupiła swojemu Dziecku to jeż muszę, jedzenie, które nie zostaje zjedzone, to tylko parę przykładów,a można je wymieniać i wymieniać.Nie dopuszczam opcji wydawania pieniążków na tym pokrewne. Gdzie rozwaga Drogie Panie, kontrola wydatków. Zbulwersowało mnie jakież to poświęcenie dla wyrodnych matek jest wychowywanie własnego Dziecka. Alimenty aby jak największe, bo ja wychowuje, ja odrabiam lekcje z Dzieckiem, ja czytam Dziecku bajeczki, ja piorę brudną odzież itd. Wystarczy zapytać Facetów, czy chcą to robić. Jestem przekonany, że większość Mężczyzn chętnie by wychowywała własne Dziecko i wielu lepiej niż wiele Kobiet. Czytałem wcześniejsze posty i uważam, że Kobietom którym sprawia to wielki kłopot powinny oddać Dziecko ojcu, jeśli jest chce i jest w stanie Je wychowywać. Pozdrawiam wszystkich
3
11