Pytanie na Śnadanie

W dzisiejszym odcinku "Pytanie na Śniadanie" była mowa o ludziach wydzielających brzydki zapach w środkach komunikacji miejskiej.
Dlaczego nie sięga nikt do przyczyn, do źródeł.
Jak zapobiegać patologii w społeczeństwach, uzależnieniom, biedzie?
Jak wychować nowego człowieka, kształtować, radzić sobie z problemami życiowymi?
A święta opierały się na konsumpcji a nie odniesieniu do wiary, problemów ludzi, uzależnień, ubóstwa, Bezrobocia.

A chwilę potem mowa o marnowaniu pokarmów, przecież to hipokryzja, ilu ludzi ma biede, im wyżej w polityce, im większe wykształcenie tym mniej zainteresowania tematem bezrobocia i rozwarstwienia społecznego.
Ktoś widzi człowieka doprowadzonego do stanu fatalnego i mówi: "to żur, pijak... sam sobie zasłużył", brak zainteresowania przyczynami, nawet przymus jak nie dobrowolne leczenie takich ludzi, potem było by może i podziękowanie?

Jaka jest polityka wobec ubóstwa i leczenia nałogów w zachodniej Europie, warunki higieniczno- socjalne, podejście?
Nie mamy sie równać z tymi u których traktowanie człowieka dosięgło dna (Ukraina, Białoruś a może Rosja czy kraje trzeciego świata itd..), czemu nie naśladują nasi mocodawcy krajów rozwiniętych, cywilizowanych w tym kierunku?
Takich niewygodnych tematów nie lubią dziennikarze?
Bo kiepsko się sprzedaje, bo swędzi ucho, razi w oczy wąską grupę społeczną?
Mamy cenzurę czy nie, a może zmieniła się istota cenzury?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pytanie na Śnadanie

Slx, jezeli chodzi o ludzi wydzielajacy brzydki zapach w srodkach komunikacji miejskiej, to uwazam ze bardzo duzo ludzi poprostu zaniedbuje higiene osobista.
Rzecz, nie dotyczy tylko pijakow czy innych ludzi z marginesu spolecznego.
Jezdze pociagami skm od 12-tu lat. Bardzo czesto zdarza mi siadac kolo ludzi, ktorzy brzydko pachna siuskami czy potem.
Prawda jest taka, ze ludzie rzadko sie myja i uzywaja antyperspirantow. O zmianie bielizny nie wspomne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdy "Pytanie na śniadanie" miało swoje poczatki bardzo lubiłam oglądać ten program. Niestety od jakiegoś czasu oglądam go z niechęcią albo wcale. Stawiają na plotki, promują bezwartościowe celebrytki, mają kącik gdzie szanowna Pani M.Czubaszek sypie żenującymi komentarzami w dialogu z A.Resich- Modlińską. Owszem są również przydatne porady, felietony, ciekawi goście ale te kąciki plotkarskie bardzo mnie zrażają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Telewizja w ogóle zeszła na psy, celebryci, Bogacze albo nędzę pokazują.
I te smsy! Daj tu daj tam, szkoda tylko że nie myślą o człowieku, który pracy szuka miesiącami jak Syzyf.
Ze skrajności w skrajność, brak podejścia, szukania rozwiązań dzisiejszych problemów jakie na codzień mamy dobrze wszystkim znane.
Kampania wyborcza już sama w sobie: -nie odpowiada za treść ogłoszeń. . .
Czyli nie odpowiada za wprowadzanie w błąd?
Można mówić różne rzeczy ale dać dowody na to i podpisać się własną krwią że to to będzie wykonane.
Prognoza pogody i prezenterów/prezenterek jest jak namiastka kabaretu, ci ludzie mają ADHD? Czy chcą humor komuś poprawić tylko im nie wychodzi?
Żałosne..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...