Pytanie o miejsce w przedszkolu

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Dziewczyny mój synek na dzień dzisiejszy chodzi do klubu Maciuś, chciała bym go dać do przedszkola, jeśli wiecie że są jakieś wolne miejsca w państwowym przedszkolu w gdańsku czy też okolicach prosiła bym o informację.
Dziękuje i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pytanie o miejsce w przedszkolu

trzeba podjechac i zapytac osobiscie . przedszkola jesli maja miejsca to raczej nie oglaszaja sie z tym. kolezance udało się sie w polowie wrzesnia wysłąć Młodą do przedszkola.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie musisz sama podzwonić , albo osobiście. wiesz powiem szczerze mając dziecko w przedszkolu nie interesuje mnie temat czy są wolne miejsca...

Najlepiej i najszybciej jest dzwonić do dyrektora każdego z przedszkoli i w razie gdy jest jakaś nadzieja na miejsce teraz czy w Nowym Roku umówić się na wizytę. W tamtym roku, właśnie gdzieś w grudniu znalazłam dwa miejsca w przedszkolu państwowym wolne (ale córa się pochorowała i w sumie to nie poszła).

bez przesady...teoretycznie w grupie może być 26 dzieci (bodajże..właśnie nie jestem pewna), myślę, że sporo mamuś wie, ile jest dzieci u nich w grupie...a o jaką grupę wiekową chodzi?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

wiesz co ale jeśli jest no 26 dzieci, i dzieci sa odbierane i różnych porach i mało jest dni że jest 100% grupy, ja jak odbieram młodego tojest ich okolo 15 a pozostała 10 mogła byc odebrana szybciej,alebo nie było kogos...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

no dobra..to ja ujawnię.. wydaje mi się, ze w moim przedszkolu jest miejsce-jak pytałam pani ile jest dzieci (pod kątem ile przynieść cukierków na urodziny) dowiedziałam się, ze 24 ...także u mnie powinno być miejsce..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

u córy w grupie jest 12 dzieci ale to nie oznacza że jest tyle wolnych miejsc....po prostu takie mają warunki lokalowe że 3 latków tylko tyle przyjmują

justi a które to przedszkole ?

sylwia-ale ja mam na myśli grupę 4-latków -a nie wiem , jakiej ty poszukujesz... przedszkole 24, gdańsk-Lipce (więc od ciebie daleko.. :/)

no trudno
Będę próbować może coś się zwolni dla mojego trzylatka

W Sopocie w przedszkolu nr 2 w grupie mojego syna wydaje mi się,że jest miejsce. Ale na 100% nie jestem pewna. Wiem,że jedna mama przenosiła swojego smyka, gdy w przedszkolu, do którego miała bliżej zwolniło się miejsce. Nie wiem czy ktoś wszedł na to miejsce czy nie. Musiałabyś sprawdzić. Oczywiście o ile Sopot wchodzi w grę ;)

Tak czy inaczej powodzenia w szukaniu!

a w jakiej dzielnicy szukasz?

w gdańsku po drugiej stronie Lotu jest przedszkole sióstr Elżbietanek bardzo polecam to przedszkole i miejsce na pewno jest :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1