Pytanie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam pytanie, czy jest tu ktoś kto robił mianowanie w ostatnim czasie w Gdańsku? Moja siostra widzę, że się strasznie stresuje i chciałbym jej jakoś pomóc. Napiszcie swoje doświadczenia. Jakie pytania zadaje komisja? Czy rzeczywiście na egzaminie siedzą eksperci? Proszę o cenne wskazówki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pytanie

Mój kolega z pracy będzie miał mianowanie w pazdzierniku bodajże..wiem, że na egzaminie jest dyrektor szkoły, w której sie pracuje plus właśnie członkowie niezależni wyznaczeni przez kuratorium... pytania dotyczą podobno tego co robiło się przez okres stażu na mianowanego, szczególne osiągnięcia, jakies projekty badawcze z uczniami, sukcesy wychowawcze... itp

Ja miałam 3 pytania-dwa dotyczące pracy dydaktycznej i jedno z prawa szkolnego, reugalimu, lub karty nauczyciela.

Nie ma się co stresować, chociaż łatwo sie mówi:)

Jest na pewno przedstawiciel ze swojej szkoły, u mnie był dyras, z nim najlepiej mi się współpracuje i na niego trafiłam:)

Komisja sprawia wrażenie zarąbiście poważnej, cała sprawa wygląda bardzo oficjalnie, ale to tylko pozory- wsio jest na dobrej drodze, jak zaakceptują jej teczkę a wtedy już może opijać mianowanie;))!!

ja mialam dopiero kontraktowego, ale tez slyszalam od mojej opiekunki, że jak już zaakceptują teczkę to tak jakby było po sprawie :)

Jasne, tak jest!

Kontraktowy to pikolo- "zdajesz" w swojej szkole, przed swoimi ludźmi:)-sama przyjemność.

Niestyety, im dalej w tereny kuratorium, tym więcej drzew;)

egz. na mianowanego zdaje się w urzędzie miasta, a nie w kuratorium. mogą zadać też pytania z prawa oświatowego.
komisje są zazwyczaj dobrze nastawione i nie jest tak strasznie jak mogłoby się wydawać...

Tak, w UM, ale ludzie z kuratorium są:)

Wiem, gdzie zdawałam:)hehe

zapiszcie się do solidarności oświaty, to przy egzaminach będzie jeszcze ktoś z od nich, a tam są bardzo miłe panie i nie dadzą zrobić krzywdy ;)

Ogólnie to warto się do nich zapisać, bo bardzo bronią nauczycieli, mają darmowe porady prawne, organizują fajne tanie wyjazdy, różne imprezy, tanie wyjścia do teatrów, filharmonii i choinkę dla dzieci z darmowymi paczkami :)

Ja w Solidarności jestem, ale od niedawna.
Fajne bony na święta dają;)...w tym roku nawet po 150zł dostaliśmy.

ja jakiś czas pracowałam na Piramowicza, więc znam całą obsadę z Gdańska ;)

Dziękuję za wypowiedzi -czekam na inne ;-)
Czy jest gdzieś dostępna lista ekspertów? Czy jest to uzależnione od nauczanego przedmiotu? Siostra jest matematyczką. Ile pytań zadają? (czy jest na to jakaś reguła?) Może ktoś ma opracowane odpowiedzi na różne pytania, które pojawiały się na egzaminie?

hop

Inne tematy z forum

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...