RELACJA

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Po wielu przemyśleniach postanowiłam napisać swoją relację ... (na wyraźną prośbę Quirin)

7.30 pobudka – mama się na mnie darła, że nie zdążymy! A ja spacerkiem na śniadanko i kawusię i pod prysznic i z mokrą głową do autka ....
8.10 fryzjer (10 minut spóźnienia) – pani Krysia! godna polecenia uczesała mnie i mamę
ja do 10-tej u fryzjera – Papciostwo odebrało kwiatki (trzeba wymienić kwiatki w bukiecie!!!!) , zapłaciło za ciasta Sowa godna polecenia, zakupiło cukierki i balony ;) ....
zaczyna padać (deszcz nr 1)
do 11.30 ogólne krzątanie się po domku i oczekiwanie na Wizę (Elenę) również godną polecenia i największych pochwał
ok. 12 tej – przychodzi fotograf – Gosia i zaczyna pstrykać ;) super kobitka Gosia zafastrygowała mi odstający zamek od sukni, bo chyba tylko jej nie trzęsły się łapki
ok. 13 tej przyjazd mojego Najmilszego (szczyt stresu – mama mocuje się z przypięciem kwiatka do butonierki ;) a ja rozorałam sobie palca wyjmując baterie w komórce (trwają konsultacje telefoniczne w sprawie bukietu)
ok. 14 – tej zdecydowaliśmy się udać na sesję foto ...... z tą całą sesją mieliśmy niezłe numery :-) chcieliśmy coś mało oklepanego i szykowaliśmy się na fotki na przystani jachtowej na starówce w gdańsku, niestety pogoda była do bani przez cały maj i żaglówek nie było :-( trzeba było sie zdecydować na park oliwski a na dodatek w parku jeszcze kwiatków prawie żadnych nie było.
po 15 minutach w parku lunął deszcz i trzeba było zwiewać ;-)
i tym sposobem znaleźliśmy się koło czołgu naprzeciwko kościoła!!! mamy swoją bardzo oryginalną sesję !!! totalna awangarda!!! ;) acha... w czasie sesji dołączył do nas kamerzysta Mariusz (gorąco polecam ;) chociaż filmu jeszcze nie widziałam )
16 – (udało się naprawić bukiet, ale i tak był już lekko klapnięty) i zaczynają się pojawiać pierwsi goście, 16.10 błogosławieństwo w kapliczce w kościółku – mamusiom kapią łzy ;) 16.20 podpisujemy papierki i ...... czyścimy sukienkę he he he!!
16.30 – 17.30 Msza – tu ciężko mi coś opisać, bo cały czas siedziałam jak na szpilkach J ksiądz był rewelacyjny, a na kazaniu 90 % gości ryczało – oprawa muzyczna na 5 organistka i skrzypaczka marsz mendelssona ;) ach!!!!!
17.30 – Ach!! – 18 ;) życzenia (tony ryżu (Grzesiek) i bańki mydlane (Eliza) dzięki!!) i przejazd do kościółka – jedyną bramę jaką mieliśmy zrobili mi kumple z pracy – za co zostali nagrodzeni flaszeczkami, szkoda, że wtedy chyba nikt nie robił zdjęć ......... 17.31... znów zaczyna padać....
.... od 18 – tej do 4 rano wesele w novotelu – obsługa super miła, jedzenie przepyszne !!!!!! DJ Adam K.– rozkręcił wszystkich na maksa – jestem baaaardzo, naprawdę baaaaaaaaaardzo zadowolona + mała sesyjka na starówce

najbardziej z tego że cały czas spędziłam z moim Stanleyem, nieomal trzymając go za rękę i patrząc mu głęboko w oczka .....
.....po 4-tej pakowanko maneli i nocleg w hotelu

niedziela, poniedziałek – poprawiny u rodzinki ...jak część nieoficjalna ;) rozpakowywanie prezentów i opychanie się ciastem

ok. już bardziej rozpisać się nie mogłam, no nie?

z cennych uwag to mam taką:
WYLUZOWAĆ :-)
w ten jeden jedyny dzień ludzie czasem zachowują się jak potrąceni - wszyscy się denerwują, a nasi rodzice najbardziej, moja mama była tak zakręcona, że nic do niej nie docierało, tata wkoło gdzieś łaził i nie można było go dorwać (nie było go gdy stałam pod chórem i miał mnie do ołtarza prowadzić, ani jak było podziękowanie dla rodziców).... trzeba było ich ciągnąć za uszy na błogosławieństwo, bo się rozpełźli we wszystkie strony.....
także kilka wtop z dekoracją, mała beka z sesją w plenerze.......

trzeba się uzbroić w dobry humor i mieć otwarty umysł :-) cokolwiek by się działo trzeba to olać i uśmiechać się szeroko ;)
jak się człowiek za mocno na coś nastawi, i to nie wyjdzie, albo nie spełni się oczekiwań, to może mieć popsuty humor na cały dzień - także się nie nastawiać, i żyć chwilą :) bo to i tak najpiękniejszy dzień życia :P

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: RELACJA

Witch dzieki za relacje!!!! ja jutro mam swoj dzien i ryczec mi sie chce bo ciagle mi sie wydaje ze jeszcze jestem w proszku choc nie jestesm :>

a jak sie czyta takie rzeczy to chce sie wierzyc ze wszystko ma szanse sie udac!!!

trzymaj się cieplutko :) z tego co pamiętam wiki masz wesele w ORCHIDEII, my tam mieliśmy swoje miesiąc temu i wierz mi o nic nie musiałam się martwić, ba nawet dostaliśmy wielgachnego krokodyla (torcik) w prezencie :) NAPEWNO będzie dobrze :) a my życzymy WAM wszystkiego najlepszego: miłości głębokiej i trwałej i radości z tego, że ktoś patrząc na Waszą miłość może być wzruszony :) a no i piękniastej pogody, a jak będzie padał deszczyk to pamiętaj, że to symbol błogosławieństwa :)

WITCH - spóźnione, ale serdeczniaste życzonka :) ściskam Was ciepluchno :) wielka buźka

wielkie dzieki warbuziaku za otuche bo wlasnie rozpoczynam proces trzesienia dupka :>

ale bedzie dobrze wiem ze bedzie dobrze przeciez musi byc dobrze :>

Gratulacje przede wszystkim!!! :)
PS Mozesz napisac cos wiecej odnosnie DJa? :)

eh, Witch, ja sie rozbeczalam w czasie Waszej przysiegi ;o)
A w ogole to od ponad tygodnia jestem zakatarzona wiec z gory przepraszam za wiadome odglosy na filmie :o)

I powiem Ci, ze po bukiecie nie bylo nic a nic widac, ze jest poprawiany ani zeby planowal klapnac.

Dziewczynki, a powiedzcie mi- żadna z was nie miała problemów żołądkowo- nerwowych w tym szczególnym dniu?? Sorry, że o to pytam, ale jestem ciekawa jak sobie z tym poradzić.... :/

Najlepiej Kalmsem :) bo to ma nerwowe podłoże :) tylko że lepiej zacząc brać troszke wcześniej ale on nie usypia więc nie ma problemu że człowiek lekko przyćpany jest :)

Kwiaciarnia o nazwie "NICOLE" znajdująca się w Gdańsku-Wrzeszczu.
Specjalizujemy się właśnie w artystycznych wiązankach ślubnych i okolicznościowych. Na miejscu w kwiaciarni można obejrzeć katalog
(ok. 100 propozycji wiązanek) i porozmawiać o szczegółach w miłej atmosferze. W sobotę kwiaciarnia jest czynna od 9:00 do 16:00,
nd 11:00-15:00, a od pn. do pt. 10:00-19:00. PROPONUJEMY AKTUALNE TRENDY W FLORYSTYCE. Tel. 344-67-16

Ech, przy moim przejmowaniu się każdym duperelem to i całe stado Kalmsów nie pomoże... :(

to lyknij sobie przed snem Hydroksyzynke jest w syropie tylko to już na recepte jest no i usypia śpi człowiek jak zabity ;) no ale niestety wymaga wizyty u lekarza

Dzięki :) Może jest jeszcze jakaś nadzieja dla mnie....

Witch - czyli wszytsko sie udalo na medal :))) Chyba te drobniutkie wpadki jakie mialy miejsce nie beda pamietane dluzej niz tylko przez miesiac :)
Jeszcze raz - duzo szczescia - zebyscie zawsze tak sobie w oczka patrzyli ze Stanleyem ;) No, moze czasem opusccie wzrok na dzieciaczki ;)

Helloł Witch! Nareszcie !! Długo czekałam na Twojego relacjona i jest ! Cieszę się Waszym szczesciem i zycze wszystkiego naj, naj! Chciałoby sie napisac " badzcie plodni i szczesliwi" ;))) Wielkie buziaki od Salmy dla Ciebie i Szanownego Małzonka :)
U mnie 50 days left ;)

Pozdrowionka!

no to sie doczekałam :)))) Śliczna historia- wiesz co, te wpadki to sa chyba najsłodsze i się je później z usmiechem na buźce wspomina :) Taką mam nadzieję ;) bo chyba jeszcze nikogo wpadki nie ominęły ;))) ja już wiem, że jak sie za bardzo chce i za bardzo na coś nastawia to sie można rozczarować- więc będę musiała wyluzować podwójnie, a raczej potrójnie, bo ze mnie to taka troszkę perfekcjonistka :) A jesli chodzi o plener - zdjęcie przy czołgu jest wspaniałe!!! i w ogóle pięknie wyglądacie razem! pozdrawiam i ściskam! :**

Serdeczne gratulacje!! Życzę Wam wiele radośći i miłości każdego dnia!! Pozdrawiam :-)))

Serdeczne gratulacje Życzymy Wam dużo radośći miłości i namiętności
każdego dnia - rano i wieczorem :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zapytanie - o dekorację - czy masz ciekawe namiary . Pozdrawiamy Lucynka :::

"trzeba się uzbroić w dobry humor i mieć otwarty umysł :-) cokolwiek by się działo trzeba to olać i uśmiechać się szeroko ;)
jak się człowiek za mocno na coś nastawi, i to nie wyjdzie, albo nie spełni się oczekiwań, to może mieć popsuty humor na cały dzień - także się nie nastawiać, i żyć chwilą :) bo to i tak najpiękniejszy dzień życia :P
"

Święte słowa

Hej!
Dzieki Witch za relacje i dzieki dziweczyny za full infomacji.
Ja mam slub w sierpniu a juz jestem jednym klebkiem nerwow.
Jestem troche zapracowana i nie mam duzo czasu na przygotowania.
Ale od czasu do czasu czytam forum i wiem co jeszcze pownnam zalatwic i jak to zrobic.

Wilkie wielkie dzieki dziewzyny i powodzenia Witch. Napisz koniecznie jak sie udal miesiac poslubny i jak to jest byc swiezo upieczona mezatka:)
Pozdrawiam,
Dabrowianka

co za relacja!!!! :))))
dobre rady!!! musze je sobie zapisac na dysku, zeby mnie panika nie ogarnela w TEN dzien...

otwarty umysl - to jest to! nie usztywniac sie swoimi planami. co ma byc to bedzie. masz swieta racje Witch!!!

dzieki ogromne!!! zagladaj tu jeszcze!!! :))))

no i udanej podrozy!

Witch!!

wszystkiego najlepszego!!

Napisz nam dla przestrogi, z jakiej kwiaciarni korzystałaś?

Pozdr.

Anna

nie korzystałąm z żadnej kwiaciarni tylko z firmy dekoratorskiej :-( ale ogólnie mówiąc efekt nie był aż tak nie wiadomo jak zły ;-) tylko akurat nastawiałam się że będzie lepiej :-)

dzięki za wszystkie ciepłe słówka - cmok!!

a ja byłam na ślubie meg... ;o)))))))
Wyglądała pięknie, kwitnąco, radośnie...
oboje wyglądali bardzo, bardzo pięknie....
i jakoś aż łezka mi się zakręciła podczas przysięgi...

:)

Witch a jak Twoja sukienka nie wybrudziła sie podczas spaceru po parku Oliwskim przed ceremonia w kościele?Ja sie bardzo boję ze własnie podczas zdjec slubnych w plenerze wejde do kościoła z umorusaną sukienką zwłaszcza z tyłu.

Hejka Witch!
Coraz rzdziej mam czas, by tu zajrzeć, a tu proszę: Ty już po!
Wielkie Gratulacje, Moc Szczęścia i Życie upływające w Słodyczy!!!
WSZYSTKIEGO DOBREGO!

Aż tak mocno się nie umorusała :-) przyczyną brudzenia się kiecki nie jest park oliwski, tylko ..... połączenie pyłu z piachu, ziemi ... i wilgoci!!!

U nas troszkę deszczyk padał, więc ..... ciapkę się kiecka upaćkała na brzegu u samego dołu, ale nie mocno :-)

zresztą to nie jest ważne :)

image

pozdrawiam wszystkie śliczne Panny i Młode Żonki... ;-)

A co to za - firma dekoratorska ? , żebym ja też na nią nie trafiła.bo mam

już rezerwacje na kwiaty i dekoracje.

Z życzeniami na nowej drodze życia - Fenix

Witch a mozna wiedziec kto robił to zdjecie??

Slicznie wyszliscie-gratuluje:)

Mała Beka.

A ja właśnie wracam od Witch-nawiedziłam ją w jej nowym gniazdku-wygląda kwitnąco-widać małżeństwo jej służy a do tego ma przesympatycznego męża:)

że jaka Beka? !!!

Witch a mozna wiedziec kto robił to zdjecie??

Slicznie wyszliscie-gratuluje:)

można, ale podaj mejla to ci napiszę :)

meja....

strasznie dziekuje Ci za twoja obecnośc wraz z Twoim przyszłym mężem...
całuski... mam nadzieje ze slubik dobrze wyglądał, ja narazie nic nie pamietam z niego... :((((
inne sprawy na głowie,
wybaczcie mi moje milczenie, ale tearz co innego jest dla mnie ważnego...

całuje Was wszystkie

kochana!! widziałam kilka twoich fotków ...(zgadnij gdzie ;) ) byłaś śliczna a teraz jako młoda mężusiowa babeczka jesteś napewno jeszcze śliczniejsza :)

pakujcie manele i jazda na ciepłe wyspy :)
cmoki!!

Meg mam nadziję że u ciebie wszytsko ok.... trochę zaniepokoiła mnie Twoja wypowiedz.... jesli masz jakieś zdjęcia to wkejaj lub wysyłaj mailem ..

no nie mam rzadnych fotek... tzn mam, ale nie miałam czasu ich zgrać...

nie wiem zy pisac czy nie... ale chyba lepiej nie, musze byc dobrej mysli!!!!!!

jutro wyjazd- całe szczeście moge levciec- lekarz kazał mi jechac
odpoczniemy, wyluzujemy sie - tego mi teraz potrzeba

całuje Wsa mocno- bardzo

Meg trzymaj sie cieplutko bedzie ok, my dlłączymy do Was w środę za tydzień.... słucha a nie chciałbys mi dac swojej komórki może byśmy się zesemsowały na tej Teneryfie co????

W kazdym razie jak wrócisz to czekam na relacje i ze slubi i podróży

Buziaki

Meg trzymaj sie! Bądź dobrej mysli a wszystko będzie dobrze!

juz masz Czerwcowa na mailu wp.pl

wszystko wypadło super!
wyglądaliście pięknie!!!!!!!!!!!!!!
A poza tym radość i miłośc na twarzach.... super!

mailik aktywny-dzieki z gory za info i foto:)

Ale z tej naszej Witch ładna dziewczyna :)
Super z Twoim mężem wyszliście na zdjęciach

hejka Witch,
dolaczamy sie do zyczonek- spoznione, ale szczere!
A na foteczkach faktycznie slicznie wyszliscie.
Pozdrawiaski!

baaaa
Witch piekna dziewuszka jest... i nie tylko na zdjęciach slicznie wygląda....

ciekawe jak moje zdjatka wyjda ;))))
Witch!!!! mów jakie widziałas!!!!

oj Meg - piękne były :-) te twoje - Arek tylko kilka pokazał :-)
pięknie wyglądaliście razem w kościółku :-) cudowna suknia :)!!!!!
miałaś śliczną dekorację (babki przypilnowałaś widzę ;)!!!!!!!
bardzo elegancko moja droga - a fotki takie fajne robione ok 22-giej od dołu na wasze twarze i na niebo - miód malina!!!! :-)

może kiedyś się skumamy na ploty na żywo ;)

na 100% Witch!!!

to fajnie, ze w miare te fotki ;)))

całuję Cie ciepluchno!!!!! i bede myslała o was podczas uropiku napewno

Całuski,
Meg- męzatka z Tomem - męzem i Jakubkiem- fasolkiem :-)))))))))))))))

A w którym Novotelu się bawiliście? w tym w Centrum, czy nad morzem, w Jelitkowie?? czy oni mają jakąś strone internetową? i wogól jak jedzonko i sala? pozdrawiam :-))