Re: ROMANTYCZNY WEEKEND
Z mojego prawie 5-letniego doświadczenia mogę polecić MANEKINA (najpyszniejsze naleśniki! w przeróżnych smakach!) na Starówce to na ul. Wysokiej albo po prostu na Rynku Staromiejskim (koło kościoła jezuitów i poczty).
Albo pizzerie METROPOLIS (ul. Strumykowa 5 i Podmurna 28). Nie wiem czy chodzi Ci o takie "trochę tańsze" czy ekskluzywne? te co podałam są naprawdę fajne, miła obsługa i fajny klimat. Są jeszcze przeróżne Sfinxy, Siouxy i np Kuranty (wszystko na Rynku Staromiejskim) ale jest tam bardzo drogo (jak na studencką kieszeń:)
No a jeśli chodzi o zwiedzanie to koniecznie nie poprzestańcie jedynie na zwiedzaniu starówki, ale zahaczcie również o Bydgoskie Przedmieście (Piękny klimat XIX wiecznej dzielnicy willowej, może trochę zaniedbanej, ale to dodaje jej jeszcze uroku (zwłaszcza polecam architekturę ulicy Bydgoskiej, Sienkiewicza i Mickiewicza oraz oczywiście przepiękny park, niestety zalany został w ostatniej powodzi i nie ma romantycznego mostku przez Martówkę, ale i tak jest klimacik).
0
0