RZAD 8 listopada po CICHU przeglosował uprawy GMO w Polsce

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dla dobra waszych i naszych dzieci.
Czytał ktos cos w gazecie?
Bylo o mamie madzi, o olewniku i o wieczorkowej, tak sie zastanawialismy coi znowu beda przepychac lewego w ustawach no i prosze.

Smacznego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: RZAD 8 listopada po CICHU przeglosował uprawy GMO w Polsce

przeglosowali takze ustawe ze nei wymaga sie informacji na produktach czy jest GMO czy nie.

!!!!!

w morde jeża POpaprańcy!!!!!!!!!!!!! wszytsko niszcza, wszystko sprzedają, wszytsko zabieraja-a gdzie ten OBYWATEL? pytam...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

przegłosowali GMO??????????
jeżeli to prawda to skandal. Niewielu zdaje sobie sprawę, że bardziej chodzi tu o opatentowanie żywności przez koncerny niż o jej konkretne zdolności produkcyjne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mało tego ustawa nie narzuca obowiązku znakowania żywności GMO. Nie będziemy wiedzieć, czy kupowana żywność jest GMO, czy też nie. Wiele krajów Unii Europejskiej (m.in.Francja, A
ustria, Węgry, W
łochy, Luksemburg, Grecja, Niemcy, Bułgaria) oraz Szwajcaria zabroniło, na podstawie odpowiedniego uzasadnienia, upraw roślin genetycznie zmodyfikowanych. Jedno jest pewne, raz dopuszczona uprawa żywności GMO w Polsce, będzie nieodwracalna ze względu na skażenia transgeniczne pomiędzy roślinami GMO, a ekologicznymi. Nie da rady zakazać pszczołom zapylania między sąsiadującymi polami GMO i EKO, w efekcie rolnicy uprawiający żywność EKO, stracą certyfikaty i będą zmuszeni do upraw GMO. Co ciekawe ustawa jakże ważna dla wszystkich Polaków przeszła w sejmie, praktycznie bez specjalnego rozgłosu w mediach.

To się nazywa "budowa społeczeństwa obywatelskiego" :)

Coraz bardziej lubię Brunona K. :]
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

sadyl - ja też! chyba założę chłopu grupę wsparcia na FB ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tracimy szansę konkurowania relatywnie zdrową polską żywnością, bo kto będzie chciał kupować żywność niewiadomego pochodzenia. Ale czego oczekiwać od ludzi nie dbających o interes narodowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo mamy żreć ładnie opakowane g.....,
Polscy robotnicy i pracownicy niskiego szczebla na żarciu GMO mają szybko zejść na raka.
Jeśli zechcą się leczyć na choroby cywilizacyjne to oczywiście dobrze, leki kosztują.
By żyło się lepiej.
Nie róbmy polityki, budujmy cmentarze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale nie aż tak po cichu. Radio Maryja mówiło na ten emat wielokrotnie - trzeba było słuchać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przychylam się do żartu Sadyla na temat Brunona ;) Jak się patrzy na to co się dzieje w naszym cudnym sejmie to nie tylko świrów szlak trafia.

Istnieje również spore prawdopodobieństwo że ABW namierza właśnie nasze IP;) Wobec tego pragnę poinformować, że mój pies nazywa się Bruno i z tego, co wiem nie posiada On żadnych ładunków wybuchowych ;)

> Jak się patrzy na to co się dzieje w naszym cudnym sejmie to nie tylko świrów szlak trafia.

Jednak ktoś na nich głosował.

Zatem proponuję, aby każdy sobie przypomniał, co zakreślił rok temu nad urną i uderzył się w pierś, z solennym przyrzeczeniem: nigdy więcej!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja uważam, że uderzenie w pierś nie wystarcza. Jest takie prawne pojęcie "utraconych korzyści". Jest też przelicznik, prawny, wyplacanych odszkodowań za bezprawne przetrzymywanie. W związku z tym niniejszym zglaszam roszczenie do głosujących na Platformę - zapłacić mi za utracone korzyści, za każdy dzień 4-letnich rządów Platformy wg. stawki podstawowej, a za drugą kadecję stawkę podwójną, jako ze widziały gały co brały.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

http://kurczabredlich.natemat.pl/41053,prawda-o-gmo-czyli-horror-z-miliardami-w-tle

Uwaga! Mam w domu saletrę,i tylko czekam kiedy po mnie przyjdą.W razie czego zbierajcie na cebulę.
GMO podobno wymaga Bruksela.(tak a propos niezależności)

> Mam w domu saletrę

A może masz również ropę (np. w baku)?
Może chciałbyś o tym porozmawiać na privie?

Jakby co - ja mam Nokię 6310i.
Standardowe wyposażenie każdego terrorysty i faszysty ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cały się trzęsę,ale trudno-raz się żyje.Spoko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie Bruksela, jak zwykle, nie wymaga, ale prymuski i pieszczoszki pani Brukselki zawsze zgłaszają się do tablicy, czy wiedzą, czy nie wiedzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...