Re: Randka w ciemno (?)
Były inne czasy dla internetu.
Większość ludzi musiała się dobrze postarać, aby go zdobyć.
Co za tym idzie, było mniej ludzi nie wiedzących co z nim zrobić, mających go bo mają inni. Było mniej nienawiści a więcej dyskusji.
Było znacznie mniej komercji i reklam, więcej szczerej wiedzy zamiast pozycjonujących precli, które mają dać zarobić.
Internet często regulował się własnymi prawami.
Pamiętam Olewator, który wymyślił Manor - ktoś trollował, to wszyscy go olewali, lekceważąc jego obecność - nudził się i szedł w swoją stronę.
Zmiany są bardziej dopasowane do czasów.
Są raczej dla przystępności a nie korzyści - ku ilości a nie jakości.
Czat został stąd usunięty przez nadużycia GTW, które doprowadziły do omijania go szerokim łukiem przez innych bywalców.
Teraz mógłby się sprawdzić i poprawiłby jakość forum.
Działów jest za dużo. Stali użytkownicy i tak nie mają czasu obserwować wszystkich a nowi jak coś tam napiszą to nie otrzymują wystarczającego odzewu i nie zostają na dłużej.
Wiadomości prywatne odciągają od forum, ale są mniejszym złem - choć przydałaby się opcja blokowania.
Łapki? - no litości:d
Avatary wydają mi się bezużyteczne, bo są zbyt małe.
Stopki z grafika spowalniają otwieranie się strony - na szczęście na forach które przeglądam są rzadko stosowane.
Automatyczny bbcode na linki to bardzo dobra rzecz.
Zniesienie polskich znaków z nicków to wielka strata.
I dziwi mnie, że wyjątkowo stare wątki nie są automatycznie blokowane.
Reasumując: bardziej negatywne - tak, ale "bardziej" to nie całkowicie:)
Trzeba przyznać, że to forum wystartowało jako niezwykle praktyczne, więc nie łatwo tutaj znaleźć dużo rzeczy, które można poprawić na lepsze.
A czasem lepiej nie poprawiać za dużo, bo można popsuć;)
0
0