Ranking Przedszkoli Państwowych

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny od września 2011 chcę moją Zuzię zapisać do przedszkola państwowego ale nie mam pojęcia które mają dobrą opinię. Nie wiem też od kiedy są prowadzone zapisy. Chciałabym aby każda z Was napisała to co wie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ranking Przedszkoli Państwowych

dodam jeszcze że chodzi mi o przedszkola w Gdańsku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też będę planowała oddać córkę na jesień 2011r. Rekrutacja jak co roku przez internet na wiosnę.

nie wiem, czy cos dadzą opinie o przedszkolu np z Zaspy, czy zabianki skoro jesteś z Matemblewa. Dowożenie dziecka taki kawał to męczące. No i sporo czasu się na tym traci.

Osobiście uważam, ze przedszkole warto wybrac blisko domu, bo potem wiekszość dzeci chodzi do tej samej podstawówki i jest mniejszy stres dla dziecka. Albo blisko pracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie masz racje, nie uściśliłam. Mogą być przedszkola na Morenie, Suchaninie i Chełmie.

Mój synek zaczął chodzić od paru dni do Przedszkola 84 na Morenie. Póki co jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o okres adaptacyjny i podejście opiekunek z grupy mojego synka do dzieci. Widać, że opiekunki po latach pracy dokładnie znają potrzeby dzieci i wiedzą jak im zredukowac stres związany ze zmianą w ich życiu jaką jest rozpoczęcie korzystania z przedszkola. Jestem również po pierwszym spotkaniu dyrekcji z rodzicami i nie mam nic do zarzucenia jeśli chodzi o sprawy organizacyjne.
Tak więc jak na razie jestem bardzo na TAK.