Razem czy osobno????

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Ja i mój narzeczony mieszkamy razem juz od pół roku! Moje pytanie brzmi czy szykujac sie w dniu ślubu do tej pieknej ceremoni mam szykowac sie z przyszłym mezem czy może ma on przyjechac ,,gotowy,, dopiero przed wyjazdem z domu do kosciola?? Pliz doradzcie mi bo nie wiem co wybrac :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Razem czy osobno????

razem! przeciez to byloby nienaturalne, gdybys wyekspediowala swojego chlopaka na taki wazny ranek!

Nom własnie troche głupio by to wyszło....
dzieki za rade pozdrawiam

Nie zgadzam się. Mieszkaliśmy również razem przed ślubem (po ślubie oczywiście też). Mieliśmy ślub o 16, a mój luby pojechał o 14 przebierać się do siostry. Obyło się bez niepotrzebnych nerwów. Zobaczyliśmy się dopiero przed ołtarzem. Niesamowite uczucie. Nie czułam się tak zdenerwowana jak sobie to wyobrażałam. Za to zdenerwowanie Mojego Męża uwiecznione zostało na filmie i mamy niezły ubaw z tego, że to Pan Młody a nie Pani Młoda się strasznie denerwuje. Pozdrawiam ;))

Ja mojego chcę zaskoczyć

Chcę żeby przyjechał po mnie;)

Re: Ja mojego chcę zaskoczyć

ładne kwiatki już przed ślubem wyrzucać faceta ze wspólnego domu...

Re: Ja mojego chcę zaskoczyć

margaretka, dom jest rzeczywiście "wspólny" - mieszkamy z rodziną, zresztą co ja się tłumaczę, każdy robi jak mu odpowiada, my wybraliśmy taką opcję i jesteśmy z niej baaaardzo zadowoleni! HA

my przed ślubem mieszkaliśmy razem dwa lata więc wiadomo przygotowywaliśmy się razem w jednym domu i już

my mieszkaliśmy razem w kawalerce i zdecydowaliśmy, że mąż wyszykuje się w swoim rodzinnym domu (na sąsiednim osiedlu, ja mieszkałam dużo dużo dalej)... i było super, on nie widział wcześniej sukni więc nie było nic przyjemniejszego nad słowa zachwytu, poza tym w jego przygotowanich towarzyszyła mu teściowa i szwagierka, a u mnie moja ekpia - mama, świadkowa, fryzjerka i makijażystka - nie wyobrażam sobie jak mielibyśmy pomieścić sie w jednym pokoju; ale znam też parę która szykowała się w jednym domu, tyle że w innych pokojach i też wszystko się udało - i oni i my jesteśmy do dzis razem, a mój mąż nigdy nie czuł żebym go wyrzuciła z domu (bzdura!), zróbcie więc tak jak będziecie Wam odpowiadało - bo to Wasz dzień i niczyj inny!!!

ja też się zastanawiam jak to rozegrać, mieszkamy ze sobą juz 1,5 roku, nasz slub za kilka miesięcy i nie wiem czy mamy jechac razem na błogosławieństwo rodziców do mojego domu rodzinnego, czy lepej żebym tam się szykowała i czekała na swojego M. Jak myślicie??

My tez miseszkamy razem ale przygotowywac sie bedziemy osobno. Spotkamy sie dopiero pod kosciolem bo takie sa zwyczje w jego kraju a mi to odpowiada. Poza tym mysle ze milo mi bedzie zobaczyc jego mine jak mnie zobaczy w sukni slubnej. Przeciez to taki wspanialy moment!

My też mieszkamy razem i przygotowywać się będziemy razem bo żadne z nas nie jest z Gdańsk więc trudno by było pojechać do innego miasta żeby się u rodziców przygotowywać ;)))) ale jak będe się już ubierać to skryję się w innym pokoju żeby zrobić większe wrażenie ;)))

Ojejciu widze ze zdania sa baardzo podzielone ;)
Chyba jednak bedziemy przygotowywac sie razem...... i tak dopiero w tym dniu zobaczy mnie w pełnej kreacji, makijażu, fryzurce itp ;)
pozdrawiam

a ja suknię kupowałam razem z mężem i tylko on widział moją suknię przed ślubem, a ni mama ani siostra ani nikt inny nie widział jej szybciej niż w dzień slubu

jeszcze nie jestem pewna, ale myślę, że będę szykowac się u rodziców, mój M. w naszym domciu, po czym przyjedzie na błogosławieńsstwo, później wyruszymy razem do kościoła, jak to bedzie naprawdę czas pokaże.