Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 10:-)

zatem jestem i ja:-))

...z wiarą.. na lepsze jutro, nadzieją, która umiera ostatnia..i miłością, która trwa wiecznie..:-)

nie brałam clo,ale że się tutaj wypowiadam i Dziewczyny są fajne no to jestem:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kkasia współczuje bardzo - ale zgadzam się -zawsze warto poszukać co najmniej jeszcze jednej opinii. Trzymany kciuki za twoje maleństwo;))

Olesia co do domów starości niestety nie pomogę. Wiem że jedynie prywatne mają krótsze kolejki, ale odpowiednio się cenią;/

Aszi, dziękuję.
Żadnych objawów. Podstawa to nie wierzyć lekarzom, tylko sprawdzić 2 opinie. Chociaż przed chwilą kolega dzwonił do znajomego kardiologa i ten mnie trochę uspokoił.

Olimpia, może Świąteczna aura zrrobi Ci cudowną niespodziankę, życzę Ci tego z całego serducha, zresztą wszystkim tego życzę nawet sobie ;)

Iwonus - cieszę się, że też wyluzowaliście ze staraniami, mi to służy zdecydowanie z resztą mam tyle na głowie, że sama nie wiem za co mam się zabrać - od tyg mam urlop a ja jeszcze ani jednego dnia nie wypoczełam, ciągle coś robię, no może jeden dzień dłużej poleniuchowałam w łóżku, ale potem już do 24 intesywny dzionek :/

kkasia - bardzo mi przykro z tego powodu, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz i przeżywasz, ale myślami wszystkie jesteśmy z Tobą i będziemy trzymać baaaardzo mocno kciuki za Lidke!! :**** a niebawem, na pewno wszystko się wyjaśni (pozytywnie) i uspokoi :)

Kochane, mam pytanie tak z innej beczki, w zasadzie mam dwa, ale jedno kompletnie odbiega od tematu - otóż orientujecie się może jak to wygląda w Trójmieście z domami spokojnej starości? czy któraś ma w takim domu kogoś bliskiego? jeśli tak, to gdzie i czy był długi czas oczekiwania? :) moja Mama ma pod opieką Ciocie swojego Męża, ale robi Jej ostatnio takie jazdy, że już ma dość np. dzisiaj odkręciła gaz - dobrze, że nie dorwała w swoje ręce zapalniczki, a Mama wcześniej wróciła do domu... :( długo by opowiadać, stąd moje pytanie :) w sumie już obdzwoniłyśmy niektóre ośrodki, ale czas oczekiwania jest 7 lat!! :/ masakra jakaś - stąd moje pytanie...

A druga sprawa, to czy któraś miała tak, że jak robiła test owu (całe szczęście, że to już się zbliża u mnie do końca, bo inaczej oszalałabym ;)) to w pierwszych 5 minut wychdziła kreska testowa baaaardzo bladziusieńka a po pół godzinie już wyraźna i widoczna - jak mam patrzeć na ten wynik? ten który był pokazany w pierwszych 5 minutch? :/

Kkasia kochana aż mi ciarki przeszły...Lidka miała wcześniej jakieś objawy czy ten jeden incydent??
Bądź dobrej myśli-najważniejsze, że jest pod opieką lekarzy...badania już robią-teraz kolej na leczenie.Co się dzieje z tymi naszymi dzieciaczkami. Doskonale rozumiem co czujesz, ale musisz być silna-będzie dobrze!!! Wierzę w to i jestem z Tobą!!!

Dziewczyny, w środę umarłam pierwszy raz : Lidka tak się zniosła płaczem, że najpierw straciła oddech. potem zsiniała, a jeszcze potem długo nie mogła dojść do siebie. Pojechaliśmy do szpitala, czemu w szpitalu każdy mówi co innego... o to chyba mam największy żal. Dziś umarłam po raz drugi : badanie EKG nie wyszło tak jak trzeba, badanie, którego nie chcieli zrobić, bo nie ma takiej potrzeby, ale naciskałam. O wyniku poinformowano mnie niejako w biegu. Za tydzień mamy echo o ile nie uda mi się gdzieś zapisać wcześniej.

Serce mi pęka.

Olesia dziękuje za kciuki i ciesze się ze u Was spokojniej, na luzie , u mnie tez i sobie chwalę:))) Tak mamy trzymać:)))0

Stokrotka jak samopoczucie - dalej zmęczona? Może czas poodpoczywać od pracy?

Olimpia co do robienie w konia przez @ - to ja tak miałam dwa - spóźnienie 5 dni i już byłam pewna że to ciąża a tu d*pa;/.

Aniu dziękuje za kciukasy:* zazdroszczę ci juleczka ...poza tym niewiem czy ci mówiłam ale piękne imie:)))

Moja @ się jeszcze nie spóźnia. Tzn. przez ostatnie chorowanie/denerwowanie @ nadchodzi 25-30. A dziś jest 26, wiec kilka kolejnych dni będzie kluczowe. Czekam...ale staram się na spokojnie;D...

Milusiego weekendu kochane;))))

Witam :)

mam nadzieję, że wkrótce do Was dołączę. Czekam właśnie na miesiączkę i zaczynam pierwszy cykl z Clo.
Sęk w tym, że @ nie chce przyjść. Miałam go wywoływanego d*phastonem i niccc ... Wrzuciłam na forum wynik testu ciążowego ale raczej nic z tego ;-)
Pozdrawiam

Ania81 czyżby Julek nie przepadał za swoim łóżeczkiem?? hehe..ach te chłopaki...nasz urwis właśnie zaczyna ząbkowanie:) ślini się tak, że aż miło. Normalnie strumieniami mu cieknie ta slina:)
Dziewuszki trzymam za wszystkie staraczki kciuki-zobaczycie i wam się uda. Głowa do góry:)

Olesia przekazuję Ci moje pozytywne fluidy. Pamiętaj, że moc pozytywnego myślenia może zdziałać cuda :) Musisz się dobrze odżywiać, kup też sobie witaminy np. prenatala probaby i dasz radę, trzymam za Ciebie kciuki.

no masz szczęście... :)

Asiunia to jesteśmy dwie :)

no właśnie dziewczyny już długo tu jesteście więc należy się Wam fasolka z racji stażu:) ale tak serio, to wiem po sobie, że na każdą z nas przyjdzie czas.. jednej uda się szybciej niż drugiej.. ale się uda musi! kciukasy trzymamy razem z Julkiem, który właśnie śpi..(i to w swoim łóżeczku, co w jego przypadku jest cudem:))..

nooo Dagolek, a ja!

Ania dzięki za kciukasy :* chyba teraz moja kolej na fasolkę , bo chyba już ostatnia ze "starych" staraczek zostałam . Jestem z Wami od 4 wątku (09-01-12)

Dziewczyny to Wasze pierwsze starania o ciążę czy macie już dzieci?Ja mam już synka a teraz ponad pół roku starań i nic,ale mam nadzieję że tabletki na tarczycę mi pomogą no bo pewnie to była ta przyczyna.
Jeśli chodzi o luz przy staraniach to trochę trudno,mój mąż ma taką pracę że codziennie przyjezdza do domu kiedy ja śpię w nocy 2-4 nad ranem,rano ja wstaję zaworzę małego do przedszkola,przyjezdzam on jeszcze spi,i jak tu być spontanicznym i wyluzować jak trzeba polować na dni płodne w wekend,a tak jak byśmy się mieli starać to nie wiem kiedy bym zaszła,więc zawsze rano działaliśmy,teraz mam tatę na święta więc odpada,styczeń też,zostają noce,masakra,ciężko nawet o starania.

taki świateczny luz :D a kto wie hehe

Koraliczku... ja wiem, ale jak narazie nie chce się stresowac... chyba wolę niewiedziec... poza tym ostatnie kilka miesięcy, to byl nawał pracy, duzo stresów i jeszcze brak owocnych starań, więc do przyszłego roku poczekamy... teraz ida święta... kto wie :0 może mniej steru wtedy i nam się uda :)

Aniu ciesze sie ze jest lepiej, ja tez dawalam bobotic :) bardzo dobry preparat! a u nas juz z 3 h snu wskoczylismy na 5 :D szał!!!!

hej dziewczyny w koncu nadrobiłam czytanie..
Stokrotko cieszę się, że z dzieciaczkami wszystko dobrze.. niech rosną zdrowo.. niedługo płeć poznasz:) ja się dowiedziałam w 15tyg,a potem na połówkowym lekarz potwierdził..
Dziewczyny nie wariujcie za bardzo z tymi testami, temperaturami itp.. sprawdzajcie i mierzcie jeśli trzeba ale spróbujcie nie dać się zwariować.. wiem, że łatwo pisać, ale sama to przechodziłam przez ponad 3 lata zanim się udało, a udało się jak się przestałam przejmować i wyluzowałam..
Mam chwilkę bo Julek sobie uciął drzemkę.. więc napiszę co u nas..
Julek dostał od kardiologa leki na obniżenie ciśnienia, bo ostatnio było za wysokie..nadal obserwujemy serduszko i czekamy na decyzję o operacji..
zaczęły się u nas kolki, luźne kupki płacze w nocy..młody strasznie się męczył więc na własną rękę zrobiłam mu badania kupki i wyszło, że ma nietolerancję laktozy.. nadal karmię piersią ale daję mu kropelki z laktazą, probiotyk i bobotic i póki co raz dziennie dokarmiam mlekiem bezlaktozowym (choć lekarz zalecił 2 takie karmienia, ale wolę powoli włączać mm) przez tydzień walczyłam żeby spróbował jeść z butli bo mimo, że wcześniej to robił, to od kiedy zaczęły się problemy z brzuszkiem za nic butli nie chciał.. masakrycznie się męczył.. ale od wczoraj jest już lepiej chyba leki i mm zaczęły działać.. Wczoraj też byliśmy na szczepieniach płakałam razem z nim przy wkłuciu.. eh starania są ciężkie ale macierzyństwo również nie jest łatwe, choć daje mnóstwo szczęścia.. także cieszcie się sobą, spijcie ile wlezie i nie martwcie się sennością, potem 3h ciągłego nocnego snu to luksus:)))
pozdrawiamy i trzymamy kciuki za staraczki...Asiunia, dagolek i iwonus za was trzymam szczególnie mocno :*

olimpia przed startem staran powinno sie badan nasienie, bo moze trzeba cos suplementowac, a tak wydluza sie wszystko w czasie. najpierw badamy nasienie

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (109 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...