Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój lekarz pobiera ten wymaz dopiero około 36 tygodnia.

Koraliczek ania81 ma rację, nie czytaj nic na necie, bo tylko się niepotrzebnie zestresujesz, a tam różne bzdurne rzeczy piszą.
Nie miałam robionego wymazu z szyjki- to jakieś rutynowe badanie w trakcie ciąży? Czy sama chciałaś je zrobić?
Dzisiaj mam jakiś gorszy dzień- chodze nabuzowana bez powodu, wyżyłam się na mężu za byle co...ehhh...nie wiem co się ze mną dzieje.

koralik nie czytaj neta proszę Cię! tam różne bzdury wypisują.. nie czytaj i już! Lekarz na pewno wie co robi i ma na ten temat wiedzę.. a w postach i na forach ludzie różne rzeczy piszą często nie mając pojęcia o temacie..
Ja tym razem nie czytam nic, bo bym się jeszcze dowiedziała, że moje ćmienie to rak, zakażenie czy torbiel wielkości piłki do kosza.. lub jeszcze inna bzdura.. ja też się martwię, ale ufam lekarzowi, będzie dobrze zobaczysz!

leży*... sory chyba z nerwow robie literowki

Ana ja ide na prenatalne 15 marca na dokladniejsze usg wiec mam nadzieje ze sie ujawni w koncu ten szkrab...

eh fakt szybko leci :) dopiero co test robilam.. mam go na pamiatke :P na polce lerzy jeszcze nawet nie zdazylam go schowac :P tak czas pedzi...

bylam dzis po wyniki wymazu z szyjki i od razu do gina podeszlam zeby zobaczyl co i jak... no i patrzy na wyniki patrzy mina nie ciekawa i mowi ze mam gronkowca zlocistego... od razu recepta i mam przyjsc za 20 dni na wizyte, a 15 mam zrobic jeszcze inne badania.... podobno to niebezpieczne... na neta tez weszlam i tam pisza straszne rzeczy dziewczyny... boje sie ;/

hej, ale ja dzisiaj jestem zakręcona:) Myślałam, że to pisze Ania81 a nie Ana hehe...także Ana przepraszam za pomyłkę:)

Ana czas leci, nim się obejrzysz i u Ciebie będzie połowa ciąży:)

Koralik jestem w szoku... U Ciebie już prawie połowa ciąży- matko ale to zleciało !!! kiedy będziesz wiedzieć płeć maleństwa???

pozdrawiam Was :)*

kochana ja miałam bete 333 a popoludniu tego samego dnia po becie na usg widac bylo tylko pecherzyk ciazowy co mial 2 i pol mm
a to cmienie moze byc od torbieli albo i rownie dobrze moga to byc więzadła bo sie macica zaczyna przygotowywac... to cmienie przy poczatkach ciazy jest normalne. ale jak by cie zaczelo bardziej bolec i niepokoic to sie skonsultuj z lekarzem :)

Aszi generalnie przez luteinę powinnam mieć cykl 30dniowy więc okres powinien być w środę.. niepokoi mnie to że cały czas czuję jakieś ćmienie z lewej strony ale tłumaczę sobie, że to przez tą torbiel. Dr powiedział że widać coś dopiero jak Beta jest wyższa niż 1000..

wow, naprawde sie posypalo troche :)

Ania kochana nie denerwuj się. 8 marca już niedługo, a faktycznie może być za wcześnie na zobaczenie pęcherzyka. Ile jesteś dni po spodziewanej miesiączce?

hej dziewczyny jestem już po wizycie, tym razem mój dr mnie nie uspokoił za bardzo, choć kazał się nie denerwować i być dobrej myśli. Na USG jeszcze nic nie było widać, dr powiedział, że jeszcze za wcześnie i mam ponownie przyjść w czwartek 8 marca. Powiedział, że jak zobaczymy pęcherzyk w macicy to oboje będziemy spokojniejsi, bo przy endometriozie różnie bywa.. dostałam zwolnienie na 2 tyg i luteine 2x3tabl i zastrzyki anty zakrzepowe w brzuch i dalej czekam.. brzuszek cały czas ćmi, nie boli raczej to takie dziwne uczucie.. i bardziej czuję je po lewej stronie po której się okazało jest mała torbiel, ale dr stwierdził, że torbielą mam się nie przejmować..no i co tu myśleć..

Witajcie!
Aniu! Moje ogromne GRATULACJE! WSzystko bedzie dobrze! :D
Choc wiem jak to jest z tym strachem po poronieniu...
Sciskam kciuki :))

Lusia! Tobie tez gratuluję ... decyzji:) oby szybko sie udało!

Basieniaczek, no ja tez zazdroszczę, że mała tak dobrze spi.
U nas troche podobnie jak u Any, tylko w dzien mały wiecej spi ( choc tez podnoszę sie dopiero ok 10tej) Ale skoro mówisz, ze dzieciaczek do tego "dorasta" to juz sie cieszę ;D

Aszi pozdrówki :)
Fajnie, ze forum kwitnie :)) Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!!!
p.s u mnie w rodzinie w tym roku urodzaj na maluszki, wiec... 2012 jest szczęsliwy :))

Ana moja też tak miała jak Twoja, ale z każdym tygodniem było lepiej ze spaniem:)))

Koralik mąż zazdrosny, że możemy z małą tyle spać - też być chciał haha

Aniu 2 bety wystarczą i ładny przyrost więc teraz czekać na wizytę:)

ej chce sobie taka kupic :D
http://www.be.com.pl/top-mow-mi-mamo-p-618.html

no to w takim razie masz dobrego lekarza :) brawa za podejscie do pacjentki :)

macie rację dziewczyny nie wolno świrować (choć to trudne) faktycznie o dzieci martwimy się od początku ciąży przez całe życie.. taki los matek.. postaram się w miarę spokojnie do tego podejść.. mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta mnie uspokoi.. zawsze jak wychodzę od mojego lekarza to mi lepiej.. jakoś tak mnie potrafi dobrze nastawić..

Basieniak ale spiochy :P ale dobrzem wypoczeta mama to zadowolona mama :) a maz jak? zadowolony z zycia co? :D

Aszi dokladnie ja tak chodzilam na bete... bo musialam niestety.. mialam "opuznione dziecko" nie pasowalo nic rozmiarowo do tygodnia ciazy i musialam sprawdzac czy beta rosnie.. czy czasem nie ma martwego zarodka.. mialam z tym jazdy i stres.. plakalam prawie cala noc po wizycie ale skonczylo sie wszystko dobrze... poprosto sie okazalo ze mimo zastrzyku na pekniecie pecherzyka owulacja sie i tak przesunela o tydzien...

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...