Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej Marta, dzięki za radę :) ale moja ma wysypke tylko na twarzy, skórkę na reszcie ciałka ma ładniutką...
a jak u Ciebie było?

To było do ana84 :):):) zapomniałam do pisać:)

Ja polecam kąpiel w kalii (nadmanganian potasu ) my tez to przechodziliśmy tylko mała sie urodziła w czerwcu i całe lato to miała potrafiłam dwa razy dziennie ja kąpać.Odradzam rumianek uczula dzieci.Tek kalli sie wsypuje dosłownie ciupkę tylko żeby woda była leciutko różowiutka.

Bombelkowa - dziękuję - fajne i ciekawe artykuły :)

pozdrawiam

wysłałam :))

Bombelkowa to mój e mail anett8401@wp.pl

kazal brac clo i biore :), cukier mialam badany, wszystko ok. tarczyca tez ok, mam za wysoka prolaktyne i testosteron. Droznosci nie mialam robionej, jak clo nie pomoze to bede miala hsg i laparo robiona.

ana84, podaj maila, wyślę Ci artykuł, który napisałam dla pewnego portalu :) Będzie odpowiedzią na Twoje pytanie dot. jedzenia karmiącej mamy :)

a co do rumianku.. tak bardzo często uczula. Przemywać najlepiej przegotowaną letnią wodą.

Ana a mzoe to tzw "potowki'? moge wypowiedziec sie co je a czego nie je moja sisotra
nie je - pomaranczy, mandarynek - choc je kocha..grzybow, kapusty kiszonej, nie pije kawy, alkoholu, coca-coli, choc ja ma mega ochote to pol szklaneczki wypije:P, nie je margaryny, nie je fasoli, grochu a wiec i zup tego typu..

ale nie wiem czy je banany:P

ale moze to tez byc uczulenie na rumianek..moze trzeba odczekac troche zanim zejdzie wysypka? a moze zadzwon do poloznej...lepiej dmuchac na zimne..

wracam do porzadkow domowych:-)milego dnia:*

A jeszcze pytanko mam do mam :P
jak u was z dietą podczas karmienia? moja dostała lekkiej wysypki na buźce, tak jakby makiem sypnięte pod skórą, szczególnie na czole, jednej powiece i troszke na policzku, nie mam pojecie po czym to bo nic od porodu nowego do jedzenia nie wprowadzalam... i teraz myślę co eliminować z diety? ciekawe czy banany moga uczulać? jadłam je ciągle, wczesniej nic nie miała, mogłyby zacząc uczulać dopiero teraz czy to raczej mało możliwe... a może rumianek? bo buzie przemywam jej rumiankiem?
wczoraj już tylko wodą przegotowana umylam jej buzię no ale wysypka się nie zmniejszyla przez noc.

no tak dziewczynki taka jest prawda... :) hihi,
a moja mała dziś ssała smoka aż 3 minuty ;P uczy się uczy ...ale później wypluła i domagała się cyca... na razie zasnęła :) a ja idę wykorzystać ten czas na coś pożytecznego, może depilacja nóg... albo brwi :P

Hehe ale się uśmiałam:) Ana rewelacyjnie to opisałaś:) Ja osobiście też jestem za pampersami i smokiem, ale każdy ma swój pogląd:)
Szczerze nie wyobrażam sobie, aby mój mąż zmieniał tetrową pieluchę hehe...

ana akurat tego posta przeczytalam przy jedzieniu............. :P haha

hihi fajnie się czytało Wasze posty- pośmiałam trochę :P

ja jestem za smokiem i za pampersami- tez nie wyobrazam sobie uzywać tetrowych- mam 10 sztuk i służą mi np do ulewania :P kładę pieluchę na ramię a na pieluszkę główkę Ali :P albo do podkładania pod główkę, żeby pościeli nie upaprała :D hehe

a z tym z****niem to Lusia ma racje- dziecko wszytsko z**** !!! :) moja ma dopiero miesiąc a już nie raz dała czadu... np podczas zmiany pieluszki mała zaczęła robić kupy jedna za drugą- a zobaczcie Kochane ciężarówki jakie kupki robi dziecko karmione piersią- jak rzadka, wystrzelona w kosmnos jajecznica :P więc ja pampersom mówię TAK !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja sie oduczylam szybko, zobaczymy w praniu.. ja sie boje bardziej tego oduczania potem bo niektore dzieci nie chca oddac swojego prywatnego przyjaciela... ale chyba sa teraz smoczki co zgryzu nie niszcza.. ja dlugo nosilam aparat i dlatego jestem wyczulona na to, nie mowie ze kazdy musi miec problemy potem.. ja pamietam bol po "podkrecaniu" aparatu co miesiac.. ;/

ja nie mialam smoczka i moja mama byla ta ktora dala rade, ale nie dlatego, ze dala, tylko dlatego, ze nie potrzebowalam...

nie, w "SMOLE" lepiej dzieci nie rodzic! :D

a do tetrowych podobno teraz jakies wkladki robia? i juz nie jest to tak nie higieniczne ale znajomi np nie maja kasy.. wpadli no i takich wlasnie uzywali wiec wszystko zalezy od punktu widzenia, ale fakt, czasy PRL :P
ja zaczne chyba kolekcjonowac zwykle jednorazowki :D

lusia.. w smole sie kiedys rodzilo??? serio?????????????? :P

lusia tetrowych to ja bym nie chciala bo bym sie zajechala z praniem hahaha juz widze jak je piore... ale podziwiam laski co tak wola i oszczedzaja.. nasze mamy sie musialy "naprac" zeby inaczej nie powiedziec :p i to na okraglo hehehe
a o smoczku to mi kuzynka nagadala ze niezdrowe itp.. ona niby nie uzywa ale moja mama patrzy na mnie i sie smieje wiec mysle ze teoria bezsmoczkowa dlugo nie potrwa u mlodych mam :D
te eko mogly by byc spoko ale drogo dla mnie.. nie stac mnie zeby kupic tyle pieluch na raz.... ehh

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (34 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...