Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

lusia, nie denerwuj się :)

Powiem Wam tak, może to nie istotne bo ja się nie znam.. (wg. Was pewnie), ale znam przypadki różnorakie. Znam mamę, która dała sobie radę bez smoczka przy dwójce dzieci. Dziecko nie było marudne, karmiła na każde zawołanie - może tak chciała, jej wola. Ale faktycznie jak dziecko ma bardzo ochotę cały czas ciumciać, to nie da się rady wyjść do łazienki. Ja nie mówię nie - smoczkom. Owszem, fajnie by było nie używać. Ale! Jak pracowałam w żłobku, to była dziewczynka, której mama nie dawała smoka a ona w zamian ciągnęła paluszka. I to tak strasznie, że miała go znacznie mniejszego od innych. więc z dwojga złego wolałabym aby mój malec ciągnął smoka niż palec (nie czuje, że rymuje :P)
co do pieluszek to tetra to przesada, jak kogoś stać niech używa pampersów, a jak nie to ja nadal polecam wielorazówki. Ja jestem przekonana do nich :)

Co u mnie..
Cykl bez clo. Postanowiłam. Dziś 7 dc. Zaczynamy staranka 4-ego cyklu.
24 wizyta u Szerle, zobaczymy co powie..
Nie nastawiam się, a przynajmniej mocno się staram, aby tego nie robić.
Pozdrawiam!

a twoja teoria na temat uzywania pieluch, tez jest niezla!! kmowisz, ze kiedys sie uzywalo i bylo dobrze! kiedys tez sie dzieci w slomie rodzilo, moze to sposob dla ciebie? albo dawalo sie zamiast smoka kawalek zwinietej szmaty :):):):) kto to widzial? pieluchy tetrowe, daje Ci max jeden dzien i kupisz pampersy. dziecko ci o*****wszystko, to jest obrzydliwe, niehigieniczne i nie powiem co jeszcze!

koraliczek, tak patrze, ze jestes w 16 tyg dopiero. urodzisz, to zobaczysz, jak szybko pokochasz smoczka!

koraliczek, to masz problem, zalezy od ciebie, czy chcesz jej dac, czy nie! jak jej nie dasz, to znajdz sobie inny sposob.

a jezeli chodzi o zgryz, to moj a laura ma taki smoczek, ktory leczy roznego rodzaju wady zgryzu. nawet zwezenia podniebienia!

ana wypluwa smoczek , bo nie potrafi jeszcze ssac jego.

a ja myślę że smoczek nie jest taki zły jak go malują... tyle dzieci się wychowało na smoku i nic się nie stało, oczywiście nie ma co kombinować z dziwacznymi smoczkami - tylko kształt anatomiczny ! :)

ja tam moja Ale chce nauczyć smoka, bo wierzcie że jak dziecko cały dzień chce doić cyca niezależnie od tego czy jest głodne czy nie, to taki smoczuś dla matki jest zbawieniem hihi ;P
tylko ona ciągle wypluwa... :/

no ale narazie spi od 12 aż jestem w szoku :P bo zazwyczaj długą drzemkę ma raz dziennie i to dopiero wieczorem...
ale mogłaby już wstać bo dziś czeka nas drugi dzień " werandowania" a w poniedz planuje 1 szy, krótki spacerek :)

potrzeba ssania i bezpieczenstwa mowicie.. a co z ta teoria ze szkoda na zgryz itp? i jak potem oduczyc? ja sie oduczylam przy plesniawkach a takto nie chcialam smoka oddac za nic w swiecie

Lusia i Basieniak... szybko Wasze dziewuszki nauczyły się smoka? i kiedy podałyście 1 szy raz? moja wypluwa i się krzywi jak jej daje smoka :(

koraliczek ja tez bylam przeciwniczka smoczka, ale wiesz, ze maluszek ma potrzebe ssania??? smoczek daje kawalek spokoju i poczucie bezpieczenstwa dziecku. w 5 miesiacu zabierz. u mnie nie bylo problemu.

anka ale lekarz kazal brac clo czy nie? jak kazal to bierz, jak nie kazal to czekaj do wizyty i wymyslcie co dalej i docisnij lekarza, popros o lepszy monitoring itp... moze zbadanie cukru i hormonow
przypomnij mi mialas badana droznosc jajowodow??

ja mialam pecherzyki ale nie pekly chyba, hmmmm bije sie z myslami czy wziasc dzisiaj - 5dc, mam czas do wieczora 17 dc mam usg wiec jakby nie pekly to moze bym dostala zastrzyk na pekniecie...., ale z drugiej strony prace fajna dostalam ......
a co do plamienia to moze progresteron w drugiej fazie masz za niski?

Kobietki a jak ja nie chce używać smoczka to co??? bede cały czas musiała być w domu?????? nawet na 15 minut nie wyjde????
czy pewnie sie złamie i kupie smoczek???
ale mam problem hehe :P

Ana daj smoka to odpoczniesz:) moja też chciała wisieć na cycku dla samego ssania:)

http://dzieci.pl/paid,14254561,title,Porod-w-domu-moze-zakonczyc-sie-tragicznie,wciazy_artykul.html?smgputicaid=6deed

ana moja mala non stop wisiala! wspolczuje ci juz teraz piersi... nie chwalac sie- mialam ladne, okragle, twarde jak kolano piersi a teraz dzieki temu wiszeniu na piersi 24 mam zwisy po pepek !!!

ale maluchy nie robia tego, bo sa ciagle glodne, tylko bo maja potrzeba ssania, bliskosci itp. daj jej smoka, bedzie spokoj.

No raczej pokarm mam dobry bo mała rośnie jak na drożdzach- ładnie przybiera na wadze w 2 tyg przybrała 50 dag a norma miesieczna jest ok 60 dag :P Pani dr powiedziala ze bardzo ładnie !!! wiec chyba taki cycuś z niej :)
teraz śpi od 16 więc ja odpoczywam ;)

Ana nie ma dzieciatka ale moja siostra urodzila 3m-ce temu szkraba..Maly je co kilka godzin np rano jak sie obudzi okolo 6, potem o 10, nastepnie ida na spacer okolo 11 wracaja okolo 13.30 i jesli sie obudzi to go karmi, wtedy go meczy i czasami zasnie na godzninke a potem kapiel, karmienie i spi cala noc:-) karmi piersia..lekarz pytal czym karmi,ze taki wyrosniety bo nie mogl uwierzyc ze po piersi taki maly czlowieczek mzoe byc w takim wieku duzy:-)

moze twoja przysypia podczas karmienia to nie naje sie..maly tez zasypial ale ona nie pozwala mu zasnac i pobudzala go..zeby calkiem sie najadl..

a moze masz slabszy pokarm i jest ciagle glodna? a na wadze przybiera łądnie?

bombelkowa ja jestem z Łodzi :)

hej :) mam pytanko do mamus karmiacych piersia z dłuższym stazem... czy wasze maluszki tez cały bozy dzien wisza Wam na cycu? bo moja nie odstepuje mnie na krok, jem sniadanie z mała przy piersi, nawet teraz doi cyca...:P juz wymiekam hihi prawie nie spi w dzien, przysypia jedzac mleczko, jedynie wieczorkiem uda sie jej zasnac na 3 h po calym dniu... noce sa w miare oki, budzi sie 2, 3 razy.

a jak wasze Bąble :)?

dagolek, jesteś z Gdyni czy Gdańska?

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?