Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez się bardzo cieszę, dobrze, że nie musi przechodzić tego co ja.. nikomu nie życzę długich starań i strat po drodze.. w sumie oni dopiero postanowili , że już czas na dziecko i wyszło niemalże od razu.. też bym tak chciała.. a przynajmniej chciałabym żeby nie nachodziły mnie myśli o tym, że nie będę mamą.. to wszystko jest takie trudne.. wszyscy znajomi maja malutkie dzieci ciągle gdzieś chodzimy w odwiedziny i ciągle słucham jakie to wspaniałe być rodzicem.. i że my tez powinniśmy i.. jak wychodzę z takiego szczęśliwego domu to mnie serce ściska.. i ryczeć się chce.. nie z zazdrości ale po prostu przykro mi jak się tak nasłucham.. dużo by mówić.. myślę, że rozumiecie co mam na myśli..

Ania znam to uczucie..co prawda jak moja siostra oznajmila nam,ze spodziewaja sie dzieciatko to nie czulam tego (przykrego uczucia) a wrecz odwrotnie..cieszylam sie mega wielce bo wiem,ze oni tez sie dlugo starali..ale jak jakas kolezanka mi osiwadcza,ze jest w ciazy, dalsza kuzynka czy ktos to robi mi sie tak hm..dziwnie smutno..od razu lapie dola..

nie martw sie i na nas przyjdzie pora:-) jesli jestescie zdrowi to nie powinno byc wiekszych problemow..trzeba ciagle sie badac:/ no ale.. najwazniejsze byc miec dzieciatko..bedzie dobrze..zobaczysz bociany przeleca na wiosne to jakiego "zgwałcimy" to tam da maluszka:-))

fajnie dzieciaczki Wam rosną.. ja znów mam jakiegoś doła..
moja siostra właśnie mnie poinformowała, że jest w ciąży.. ciesze się bardzo ale jest też mi przykro, że wszystkim których znam udaje się w ciągu kilku cykl,i a ja już 3 lata się staram i nic.. nie lubię siebie za to uczucie.. może w szoku jestem i mi przejdzie..
póki co mam ochotę wejść pod kocyk i tak zostać do wiosny..

lenka no to chodzimy po schodach! :D
przysiady :P umyj okna :P i porod murowany hehe :)

kurcze ciekawe czy bede miala dziewczynke czy chlopca, caly czas mialam przeczucia na chlopaka od samego poczecia ale teraz sama nie wiem :0 a moze przeczucia mnie nie myla :) mama mowi ze chlopcy to lasuchy i jak mnie ciagnie i na kwasne i na slodkie to bedzie chlop :P hahaha nie moge sobie wyobrazic chlopaczka w spioszkach any :D ale widok :P no ale dziecko to dziecko, w rozu tez mu bedzie dobrze :D kto sie skapnie ze to nie dziewczynka w tym wieku :P

Dzięki dziewczynki. buziaki dla Was :* :*
Trzymajcie tez kciuki, żeby ten mały książe postanowił wyjsc lada dzień ;)

Lenka trzymam kciuki za szybki poród:)

hej, ja tylko na chwilke... bo wychodze zaraz.
Młode zdrowe, wierzgało tak nogami ze nie dalo sie zmierzyc malenstwa... nie byl w pozycji prostej ani przez sekunde :P dostalam skierowanie na badania i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Znowu schudlam prawie kilogram od ostatniej wizyty... a co do plci to nie wiadomo, ale Pani doktor powiedziala ze powie mi za 2 tygodnie.

Koraliczek jak u lekarza?

Odnosnie cyto i toxo to jak mowicie nie ma co i zrobie je na wlasna reke,
niestety mdlosci ciag dalszy, dzis malo co nie puscilam pawia do umywalki, cos okropnego, dobrze ze od piatku mam ferie:)

Lenka to już niedługo:) strasznie się cieszę, że już niedługo przytulisz swojego maluszka:) Też już bym chciała, ale niestety przede mną jeszcze czas oczekiwania:) Chociaż nie mogę narzekać, bo szybko leci:)
Koraliczku daj znać jak wizyta się udała:)
Roli niestety mdłości to coś normalnego, ale szybko miną:) Oby jak najrzadziej ci dokuczały:)

Lenka biedna jestes no trudno musisz czekac :) to twardnienie to chyba dobry znak.. a boli Cie? mas zprzepowiadajace chociaz??
ja mam nadzieje ze urodze w 38 tygodniu :P

Ja nadal kinder niespodzianka :) Jak minie termin zacznę sie denerwowac...
pewnie lekarz w szpitalu jeszcze w Polsce we wrzesniu mi wykrakał - że niektóre kobiety mają problemy we wczesnym etapie a potem do terminu dobijają ;) ( albo NIE DAJ BOŻE wywoływac jeszcze trzeba).

Ale brzuch mi teraz czesto twardnieje jak kamien...

Roli, ja tez jakos na poczatku robilam te badania, bo ginka zleciła, ale skierowania oczywiscie nie dostałam:/

Koralik, powodzenia u lekarza! :)

hejo, ja za 2 h bede sie zbierac powolutku do lekarza, wizyta na 15 ale umowilam sie z mama o 14 pod kliniką :) idzie ze mna bo moj emek dzis pracuje :( ciekawe czego sie dowiem dzis ciekawego :)
buzka!

Roli ja też robiłam na własną rękę- zrób teraz te badania bo ważne by wiedzieć na poczatku ciąży-
mi wyszło ze na cyto chorowałam, więc nie powtarzałam badania a na toxo nie przechodziłam więc robiłam badanie w każdym trymestrze.

to ja sama sobie zrobie w takim badz razieza jednym kluciem bede miala komplet a nie latac po 10 razy

roli ja dostalam skierowanie na samym poczatku na toxo i te wszystkie inne rozyczki pitolki...

pytanie techniczne do Was mam, kiedy robilyscie badanie na toxo i cyto?

Ja za tydzien bede robila morfologie, cukier i takie tam podstawy ale toxo i cyto nie mam na skierowaniu i zastanawiam sie czy i tak na wlasna reke nie zrobic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no mi ginka mowia ze tak moge miec bo macica sie caly czas naciaga, czasem szybciej, czasem wolniej... czasem od nieprawidlowej pozycji badz nadmiernego ruchu ktory naciaga te wiezadla..

Tak to to i mam to też od początku, ale to na początku nie było takie mocne i codziennie.

i kloli cie przy tym??
bo ja tak mam rankiem i w ciagu dnia...
takie ciagniecie i kolenie jak przy torbieli

Boli tak, że wieczorem nie mogę chodzić normalnie. To jest takie ciągnięcie, że nie można się wyprostować.

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

księgowa?? czy warto? (45 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...