Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ana gratulacje, niech maleństwo rośnie zdrowo..
Ja bym się decydowała na 2 dziecko, czemu nie w koncu ciąża też troche trwa a im mniejsza różnica wieku tym lepszy kontakt mają dzieciaki.. po za tym czasem na ciążę też trzeba chwilę poczekać.. więc po co tracić czas.. starać się i już:))))

lusiaaa Twoja mała ma 8msc i już chcesz drugie bobo? :) Szybko, ja bym sie tak szybko nie zdecydowała.. Rok, max 2 lata bym poczekała :)

bombelkowa- trzymam kciuki !!! :*

dziewczyny, a ja sie ciagle zastanawiam, czy decydowac sie juz na drugie dziecko?? co myslicie? chcialabym, ale nie wiem.... :/:/

mam jeszcze clo w domu :):):):)....

ps. znacie jakies fajne sklepiki na allegro z ciuchami?? :)

Hej dziewczyny..
U mnie dzisiaj 15 dc. Nic specjalnego się nie dzieje, prócz tego, że cały czas 'ciągną' mnie jajniki, jestem senna.
Do 2.02 musimy poczekać z testem a już mnie korci..
Jutro idę na badania krwi znowu.

Nie byłby to taki głupi pomysł, gorzej z miejscem spotkania. Wrocław, Katowice, Trójmiasto- ciężko znaleźć dogodny dla wszystkich punkt spotkań:)

No jeszcze trochę to żyć bez siebie nie będziemy mogły. Mój mąż się pytał czy będzie jakieś spotkanie jak już wszystkie urodzą ;)

Ana ale się cieszę, że urodziłaś zdrową piękną córeczkę:)
Kurcze nie spoziewałam się, że tak emocjonalnie będę związana z forumowiczkami:)

Ana, lepiej daj te zdjęcia bo ci dziurę w brzuchu wywiercimy :)).

Aszi wszystkie domowe sposoby pomagają na krótko. Ja całą ciąże używam Renii on się nie wchłania tylko przelatuje i od ręki likwiduje zgagę. Co się tyczy Ranigastu to zapytałabym najpierw lekarza :)

hej Kochane... mam chwilkę więc piszę :)
u nas wszystko dobrze, malutka właśnie smacznie śpi :)
dziś byliśmy z nią na wizycie u pani doktor, Ala ładnie przybiera na wadze, karmię piersią, czuję się coraz lepiej więc oby tak dalej :)

jak tylko będę miała fotki na kompie wyślę i pochwalę się moją księżniczką ;)

pozdrowionka

P.S. Lena teraz TY !! :) już niedługo pewnie ...

buziaki :**

Domowe sposoby na zgagę w ciąży
Mleko i jego przetwory
Wystarczy wypić pół szklanki ciepłego mleka, by zgaga nieco złagodniała. Niestety nie jest to rozwiązanie, które można stosować często. Mleko ma w sobie sporo alergenów, które już w fazie płodowej mogą uczulać maluszka. Specjaliści zalecają zamiast tego wypijać naturalny jogurt lub kefir. Zminimalizujemy w ten sposób zagrożenie ewentualnych późniejszych alergii.

Migdały
Zawierają magnez i wapń. Są szczególnie polecane w ciąży. Możesz je stosować gdy dopadnie cię głód lub gdy nie możesz jeść słodyczy. Świetnie usprawniają system trawienny. Pomagają także w atakach zgagi. Przyszła mama powinna mieć zawsze ich garstkę przy sobie. Warto zjadać po kilka migdałów po każdym posiłku. Działają zarówno zapobiegawczo w przypadku zgagi w ciąży jak i interwencyjnie, gdy już piecze. Migdały w ciąży są idealną przegryzką, dlatego warto je mieć „poupychane” po kieszeniach.

Siemię lniane
To produkt, który właściwie jest dobry na wszystko. Szczególnie polecany przy palącej zgadze. Wystarczy 2-4 łyżeczki mielonego siemienia lnianego zalać gorącą wodą i odczekać aż ostygnie. Zawiesinę pić, gdy pojawi się piekący ból w przełyku. Dobrze jest pić siemię także profilaktycznie po każdym posiłku. Pomaga ono w trawieniu ciężkich lub kwaśnych posiłków, wzmacnia nabłonek żołądka i przełyku, ochrania delikatne i podrażnione miejsca przed atakiem kwasów żołądkowych.

Sposoby farmakologiczne
Na uporczywą zgagę można przyjmować leki. Warto jednak każdorazowo dokładnie czytać ulotkę dołączoną do medykamentu. Dobrze jest też zapytać o poradę swojego lekarza prowadzącego ciążę. Najlepiej stosuj leki w momencie, gdy zawiodą cię domowe sposoby.
Pamiętaj, że siła zdrowia tkwi w naturze, a nie chemii. Oto leki, które pomogą doraźnie zwalczyć zgagę.
Rennie,
Manti mleczko,
Ranigast (w przypadku zdecydowanej konieczności),
Alugastrin.

imbir i migdaly na zgage i mdlosci...

Dziewczyny jakie znacie sprawdzone sposoby na zgagę?? Chyba się wykończę;/
Wypiłam chyba z litr mleka- pomogło, ale boje się cokolwiek zjeść;/

Ana super wieści:)) Gratulacje. Niech niunia zdrowo rośnie:)
Poród stosunkowo krótko u Ciebie trwał, aż zazdroszczę:) Trzymajcie się ciepło:)

hehe ja wiedziałam , że jak dzis wejde na forum to jakas miła wiadomosc mnie czeka :)
Ana gratuluje !! niech maz dba teraz o Was i nie przemeczaj sie w pologu!! buziaki dla Was i zdrowka dla młodej :)

WOW!!!!! ANA !!! GRATULACJE!!! CZEKAMY NA FOTY!

Ana gratulacje serdeczne:)

Roli zapomniałam się zapytać mamy, ale postaram się jutro to zrobić:/ to ze zmęczenia

Jejku Ana... Serdeczne GRATULACJE!!! :D :D
Widac, ze jestes szczęsliwa :D Super, ze szybko poszło i że wszystko u Was dobrze.
Dużo, dużo zdrówka zyczę.
Jak znajdziesz chwilę napisz cos wiecej.
Teraz moja kolej...
Ale na razie nic się nie zapowiada, pewnie dotrwamy do terminu...

Ana gratuluje serdecznie:)))))))
No to teraz czekamy na wiadomosci od Leny:)

Ana gratuluję! :)

Ana moje gratulacje:-)) duzo wypoczynkui i jak najwiecej przespanych nocy:-)

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...