Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ana gratulacje, niech maleństwo rośnie zdrowo..
Ja bym się decydowała na 2 dziecko, czemu nie w koncu ciąża też troche trwa a im mniejsza różnica wieku tym lepszy kontakt mają dzieciaki.. po za tym czasem na ciążę też trzeba chwilę poczekać.. więc po co tracić czas.. starać się i już:))))

lusiaaa Twoja mała ma 8msc i już chcesz drugie bobo? :) Szybko, ja bym sie tak szybko nie zdecydowała.. Rok, max 2 lata bym poczekała :)

bombelkowa- trzymam kciuki !!! :*

dziewczyny, a ja sie ciagle zastanawiam, czy decydowac sie juz na drugie dziecko?? co myslicie? chcialabym, ale nie wiem.... :/:/

mam jeszcze clo w domu :):):):)....

ps. znacie jakies fajne sklepiki na allegro z ciuchami?? :)

Hej dziewczyny..
U mnie dzisiaj 15 dc. Nic specjalnego się nie dzieje, prócz tego, że cały czas 'ciągną' mnie jajniki, jestem senna.
Do 2.02 musimy poczekać z testem a już mnie korci..
Jutro idę na badania krwi znowu.

Nie byłby to taki głupi pomysł, gorzej z miejscem spotkania. Wrocław, Katowice, Trójmiasto- ciężko znaleźć dogodny dla wszystkich punkt spotkań:)

No jeszcze trochę to żyć bez siebie nie będziemy mogły. Mój mąż się pytał czy będzie jakieś spotkanie jak już wszystkie urodzą ;)

Ana ale się cieszę, że urodziłaś zdrową piękną córeczkę:)
Kurcze nie spoziewałam się, że tak emocjonalnie będę związana z forumowiczkami:)

Ana, lepiej daj te zdjęcia bo ci dziurę w brzuchu wywiercimy :)).

Aszi wszystkie domowe sposoby pomagają na krótko. Ja całą ciąże używam Renii on się nie wchłania tylko przelatuje i od ręki likwiduje zgagę. Co się tyczy Ranigastu to zapytałabym najpierw lekarza :)

hej Kochane... mam chwilkę więc piszę :)
u nas wszystko dobrze, malutka właśnie smacznie śpi :)
dziś byliśmy z nią na wizycie u pani doktor, Ala ładnie przybiera na wadze, karmię piersią, czuję się coraz lepiej więc oby tak dalej :)

jak tylko będę miała fotki na kompie wyślę i pochwalę się moją księżniczką ;)

pozdrowionka

P.S. Lena teraz TY !! :) już niedługo pewnie ...

buziaki :**

Domowe sposoby na zgagę w ciąży
Mleko i jego przetwory
Wystarczy wypić pół szklanki ciepłego mleka, by zgaga nieco złagodniała. Niestety nie jest to rozwiązanie, które można stosować często. Mleko ma w sobie sporo alergenów, które już w fazie płodowej mogą uczulać maluszka. Specjaliści zalecają zamiast tego wypijać naturalny jogurt lub kefir. Zminimalizujemy w ten sposób zagrożenie ewentualnych późniejszych alergii.

Migdały
Zawierają magnez i wapń. Są szczególnie polecane w ciąży. Możesz je stosować gdy dopadnie cię głód lub gdy nie możesz jeść słodyczy. Świetnie usprawniają system trawienny. Pomagają także w atakach zgagi. Przyszła mama powinna mieć zawsze ich garstkę przy sobie. Warto zjadać po kilka migdałów po każdym posiłku. Działają zarówno zapobiegawczo w przypadku zgagi w ciąży jak i interwencyjnie, gdy już piecze. Migdały w ciąży są idealną przegryzką, dlatego warto je mieć „poupychane” po kieszeniach.

Siemię lniane
To produkt, który właściwie jest dobry na wszystko. Szczególnie polecany przy palącej zgadze. Wystarczy 2-4 łyżeczki mielonego siemienia lnianego zalać gorącą wodą i odczekać aż ostygnie. Zawiesinę pić, gdy pojawi się piekący ból w przełyku. Dobrze jest pić siemię także profilaktycznie po każdym posiłku. Pomaga ono w trawieniu ciężkich lub kwaśnych posiłków, wzmacnia nabłonek żołądka i przełyku, ochrania delikatne i podrażnione miejsca przed atakiem kwasów żołądkowych.

Sposoby farmakologiczne
Na uporczywą zgagę można przyjmować leki. Warto jednak każdorazowo dokładnie czytać ulotkę dołączoną do medykamentu. Dobrze jest też zapytać o poradę swojego lekarza prowadzącego ciążę. Najlepiej stosuj leki w momencie, gdy zawiodą cię domowe sposoby.
Pamiętaj, że siła zdrowia tkwi w naturze, a nie chemii. Oto leki, które pomogą doraźnie zwalczyć zgagę.
Rennie,
Manti mleczko,
Ranigast (w przypadku zdecydowanej konieczności),
Alugastrin.

imbir i migdaly na zgage i mdlosci...

Dziewczyny jakie znacie sprawdzone sposoby na zgagę?? Chyba się wykończę;/
Wypiłam chyba z litr mleka- pomogło, ale boje się cokolwiek zjeść;/

Ana super wieści:)) Gratulacje. Niech niunia zdrowo rośnie:)
Poród stosunkowo krótko u Ciebie trwał, aż zazdroszczę:) Trzymajcie się ciepło:)

hehe ja wiedziałam , że jak dzis wejde na forum to jakas miła wiadomosc mnie czeka :)
Ana gratuluje !! niech maz dba teraz o Was i nie przemeczaj sie w pologu!! buziaki dla Was i zdrowka dla młodej :)

WOW!!!!! ANA !!! GRATULACJE!!! CZEKAMY NA FOTY!

Ana gratulacje serdeczne:)

Roli zapomniałam się zapytać mamy, ale postaram się jutro to zrobić:/ to ze zmęczenia

Jejku Ana... Serdeczne GRATULACJE!!! :D :D
Widac, ze jestes szczęsliwa :D Super, ze szybko poszło i że wszystko u Was dobrze.
Dużo, dużo zdrówka zyczę.
Jak znajdziesz chwilę napisz cos wiecej.
Teraz moja kolej...
Ale na razie nic się nie zapowiada, pewnie dotrwamy do terminu...

Ana gratuluje serdecznie:)))))))
No to teraz czekamy na wiadomosci od Leny:)

Ana gratuluję! :)

Ana moje gratulacje:-)) duzo wypoczynkui i jak najwiecej przespanych nocy:-)

Inne tematy z forum

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

krzywe ząbki (26 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...