Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 8.

Niech będzie:)
Może przekaże fluidy ciążowe przed porodem i będą następne ciężaróweczki:)
A i może dla mnie będzie szczęśliwy, bo szybciej się rozpakuje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to super, niech się rozkręca:)

Dagolka też podziwiam za te kanapeczki dla męża i to tak wcześnie rano:)
A ja mam skurcze od rana....narazie siedze w domku i czekam, bo nigdy nic nie wiadomo. Ale trudno mi uwierzyć, że to właśnie to:)
Koralik całkiem możliwe, że ma już Zosie ze sobą:) Czekam na wieści:)

Nie no Dagolek podziwiam.

Mi się dzisiaj śniła Koraliik :))))), Ślicznie wyglądała:) Ciekawe czy Zosia już na świecie:).

Aszi, najlepszą opcją jest żeby ci się samo rozkręciło więc niech mały nie zwleka:))

mąż poszedł do pracy, wstałam, żeby mu kanapkę zrobić i wyjść z pieskiem :) zaraz idę dalej spać :)

Dagolku a co ty tu robisz o tej godzinie? Ja się wykąpałam, na wszelki wypadek wstawiłam pranie (żeby męża wyręczyć) hihi...no i czekam:)

Aszi tak wczesny wpis -już myślałam , że któraś z was jedzie na porodówkę ;) Trzymam kciuki niczym się nie martw, to pewnie oznaka, ze to już tuż tuż :) buziaki

Kurde nie wiem czy dzisiaj ja nie zasieje fałszywym alarmem;/
Praktycznie noc mam zerwaną, nie mogłam spać. Jedynie na lewym boku trochę poleżałam- bolał mnie strasznie brzuch jak przy menstruacji, ale nie miałam regularnych skurczów.
Od godziny przed 5 rano nie śpie, czuje jakiś niepokój;/ Może dzisiaj się coś rozwinie, zobaczymy.

M&ms nie wiem dokładnie jak to jest z tym PCO. Ja mam je stwierdzone od kilku ładnych lat i faktycznie mam mnóstwo torbieli obwodowo na obu jajnikach. Ale nie wiem czy to jest wyznacznik, czy nie może być tylko na jednym jajniku.
Nie lubie strasznie rozbieżności w opiniach lekarzy, bo nie wiadomo którego słuchać. W takiej sytuacji najlepiej poradzić się trzeciego:)
Trzymam kciuki, żebyś szybko zaszła w ciąże:)

Ale się rozpisałyście, a ile emocji :) Koraliczku, jak rodziłam Młodą, to zaczęło się paskudnymi bólami z krzyża, ale nie wszyscy tak mają. Skurcze miałam takie, jak piszesz, na jakieś 2-3 dni przed porodem, leżałam wtedy na patologii ciąży przez bardzo wysokie ciśnienie. Wypuścili mnie do domu 19go, a 20go wieczór wróciłam :)

D.uphaston biorę na zmianę z luteiną, z tym że luteinę jak mam normalny cykl, a d*phaston na wywołanie @, jak cykl się, bogowie wiedzą czemu, przedłuża.
Co do PCOS to miałam robione badania, hormonalne, ale prócz nieco za wysokiej prolaktyny (po teście obciążeniowym) nic nie wyszło. I to jest tak, że niekórzy gin widzą cysty wokół jajnika, inni nie. A moja gin, która prowadziła ciążę stwierdziła w ogóle, że jak ktoś ma PCOS, to obydwa jajniki są otoczone cystami, a nie jeden.
Teraz jak monitoruję cykl to zauważyłam, że w lewym jajniku rosną jajeczka, jak jest kolej prawego, to mam cykl bez owulacji. W ogóle prawy jajnik na obrazie USG mam lekko powiększony. To, i fakt że nie produkuje jajeczek skłania mnie do zajęcia się tym. W ogóle to w prawej pachwinie mnie boli, ciągnie i mam guzka, ogólny twierdzi, że to przepuklina może być, eh.
Ciekawy ze mnie przypadek medyczny, nie ma co :)
A i polecam się, jeśli macie jakieś pytania o dzieci/poród/cc (tak na świat przyszła młoda) i szpital na klinicznej.

ok :) to w piatek pomysle :p ide... jak by co odezwe sie na pewno :) nie pojade bez raportu :)

Nie powiem gorąco się zrobiło hehe...
z tą wagą to jest różnie- moja mama rodziła małe dzieci- brat 2700 a ja 2900, a mój młody waży prawie 4kg:)
Koraliczek to umówmy się na piątek:) byłoby super:)

Wy jeszcze wykraczecie hehehehe
wiecie bo my z emkiem urodzilismy sie z wagą 3 500 mniej wiecej... a jest teoria ze dzieci sie zazwyczaj rodza z waga przyblizona do matki albo w ogole do rodzicow.... no i jak by tak mialo byc u nas to akurat wychodzilo by na piatek badz weekend rodzic bo bedzie kolo 3 500 u Zochy bo dziecie przybiera okolo 200 na tydzien a ja w piatek tydzien temu mialam wage dziecka 3 300 okolo...

Ale tu sie emocje zrobiły:D
Nie no, umiesz koraliczek podgrzać atmosferę:))
Ja tam też proponuje poczekać na Aszi i urodzić razem:)
A co tam;)

Koraliczek poczekaj do piątku na aszi i już :)

powiem tak... twardnienia mam, ale siadłam na neta i poczytałam, ze niektore dziewczyny tak mają na kilka dni przed albo i przed samym porodem... poki co u mnie sie lekko uspokoilo bo teraz mam to nie regolarnie ale nie mam wiekszej przerwy niz 10 minut no i dalej nic nie boli ani na @ ani plecy... dzwonilam do emka.. powiedzial ze jak wroci to wezmiemy cieply prysznic dluugi i cos pokombinujemy, albo sie rozkreci w koncu albo to sa przepowiadacze... troche sobie narobilam nadzieji... no ale jak by tak dzis nic z tego to znaczy ze na dniach :) :*

Koralik, jak siedziałam na lodach w GB to też myślałam, że mam jeszcze czas:))). Swoją drogą to podgrzałaś atmosferę w końcu coś się dzieje;))). Ciekawe czy jesteś jeszcze w domku czy już jedziesz. Teraz nie damy ci spokoju:)

hej hej :)

kobiety kiedy w koñcu urodzicie???? mojej Ali dzis wyrósl drugi zabek :)) a wy nadal w dwupaku hehe :)
ciekawe czy koralik wyprzedzi aszi ?:P nie wiem co oznacza to twardnienie brzucha... ja tak nie mialam, moje skurcze wygladaly jak bole miesiaczkowe i bole krzyza. Ale lepiej sprawdzic :)

pozdrawiam i czekam wiesci :)

umyłam sobie włoski :) wysuszylam i tak siedze, ale juz nie licze i nie zapisuje.... co ma byc to bedzie... na taxi nie ide bo jak mowie mam 100 w portfelu a ja wiem ze sie nic zlego nie dzieje... wyrodna matka nie jestem :P jak bede czula ze to to na pewno to pojade taxi mam w bloku a do szpitala 10 min. :)

Też się zastanawiam:)
Mąż się śmieje, że to moja wina, że młody tak długo w brzuchu siedzi. Bo na suwaczku mam żółwika, a one są powolne:)

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...