Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 30*

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 29*

Rozpakowane:
20.06. gianella - termin na 02.08. - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna / CC

2-paki:
Sierpień:
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
KArolina - 20.08. - synek Tomasz / Redłowo
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

Siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

link do starego
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-29-t396251,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co.do gotowania,.to wolę sama :-) ale.hamburgery najlepsze robi mężu, a w.moim wykonaniu.dobra jest pizza i wszelkie pasty i spaghetti --) uwielbiam włoską kuchnię :-) chyba w.niedziele carbonara będzie :-)

Zetka powodzenia jutro!!!:)

Bimka leż tak jak Okruszek:)

hej dziewczyny :-)
trochę nadgonilam, co napisałyście...
u mnie do rana było milczenie, później gorzkie żale...ale w końcu prZyszedł, przeprosił, utulil, nastąpiła integracja i wzięliśmy się za mieszkanie :-) skończylismy pokój Młodego urządzać :-) Junior dalej się mocno wierci...
co jakis czas wystawia z boku, chyba kolano, i jak się tam poglaszcze to zaraz zabiera :-)
eh... jutro mamy gina i fotografa.:-) juz się nie mogę doczekać sesji :-) ciekawe jakie fotki zrobimy :-)

życzę miłego wieczoru:-)

http://ofsajd.onet.pl/dziewczyny/z-brzuchem-na-io,1,5193388,artykul.html

żeby nasi mężowie tego artykułu nie czytali bo już w ogóle będą mieli wymagania...babka startuje w olimpiadzie w 8 miesiącu:D:D

Okruszku leż i pachnij i nic nie rób:)jeszcze troszkę...

Malutka ja też lubię takie samorobne hamburgery, pizze i rzeczy ala fastfood

"Łukasz nie przyswaja, że w momencie kiedy gotują się ziemniaki, można zrobić surówkę i kotlety:) "

- hehehe

No dosłowna, bo co sie bede certolić skoro to wątek dla ciężarnych :P

Ide spać i sie położyć w pozycji horyzontalnej żeby mi dziecko zaraz nie wypadło

Bimka ja też czuję mojego bardzo nisko :) ależ jesteś dosłowna hehehehe

Dzisiaj głowa mnie strasznie napieprza więc idę spać :/

aaaa! toć byłam dziś rano u ginka! no i pessar się trzyma elegancko, ale ponieważ mam tam jakieś skurcze i dziecko napiera to mam nadal nakaz leżenia (a już myślałam że pojadę sobie na małe zakupy po drodze :/ ) no i przez to szyjka próbuje się skracać i rozwierać i dlatego mogę lekko plamić bo robią się mikrouszkodzenia. Mam tylko nadzieję że ta szyja wytrzyma i nie trzaśnie! :/ więc leżę... heh... jeszcze tylko kilka tygodni...

Bimka ja obstawiam, że będzie miał 4kg:P zobaczymy jak się urodzi ile będzie miał :) no i przede wszystkim kiedy się urodzi bo to też ma znaczenie :)

Mój może być mały, jedno duże urodziłam i dziękuję :)

Myślałam dzisiaj o malowaniu i z lekką niecęcią podeszłam do ściany na której jest tapeta i pomyślałam, że będzie z nią dużo zabawy. Z ciekawości złapałam za jeden róg i praktycznie cały pasek zerwałam idealnie. Tak mnie to ucieszyło, że w 20min zerwałam wszystko :P mąż miał przyjść mi pomóc i nie zdążył :P

No Ci powiem Bimka, że hamburgery super !! :P mięso tak świeże, że aż się rozpływa. Nie ma to jak zrobić w domu a nie w tych barach ... ble.

No mój jak gotuje to to trwa i trwa...i cała kuchnia do mycia, wszystkie garnki itp....i w szoku jest że ja mogę 3 daniowy obiad zrobić w 20 minut:)
Łukasz nie przyswaja, że w momencie kiedy gotują się ziemniaki, można zrobić surówkę i kotlety:) ale taki jego urok.

Zażyczył sobie na kolację placki ziemniaczane...to już starłam i przyszykowałam..teraz robię kurczaka w sosie ala gulasz do tych placków....w sumie nie wiem po co ja to robię...bo dzisiaj mam jakiś słabszy dzień...albo siostry córa mnie tak wymęczyła..albo mój psiak, który co 3 godziny chce wychodzić...coś dzisiaj nie jest mój szczytowy dzień.

że taki rąbnięty to nie przypuszczałam, ale fakt, ona na wszystko sie zgadza bo jest bardzo zakompleksiona, nie powie nic, nie przewstawi się, bo sie nie chce kłócić i woli zrobić to co on chce. Ciekawe ile w tym wytrzyma.

No widzisz Malutka, jeszcze z niego będą ludzie :)

Zazdraszczam hamburgerów bo też bym coś takiego sobie zjadła

No mój fasol niby też zawsze był ponad normę, teraz jest poniżej 50 centyla a i tak wyprzedza termin z OM o 1 tydzień.

Gin obstawia, że do 3200-3500 dobije, ale długi bedzie. No zobaczymy.

A w ogóle teraz mam takie wrażenie jakby mi normalnie już w c****e siedział, masakra

Mój mąż wrócił wcześniej, bawił się z synkiem samochodami 2 godziny :O ja wykąpałam, położyłam spać a on robi kolację :D sam wpadł na pomysł, że zrobi domowe hamburgery :) mniam :)

Nie jest z nim jednak tak źle :D:P będę miała tylko dużO zmywania bo cokolwiek robi to strasznie dużo naczyń jest brudnych i ściereczek:P ale to nie wielka cena za taką kolację.

Bimka dobre, ale pewnie wczesniej tez juz byl taki rabniety, wiec wiedziała z kim sie wiaze, bo takie rzeczy tak nagle sie nie ujawniaja, a dziewczyna pewnie biedna, uległa, zastraszona i pewnie zakompleksiona. Wspołczuje jej tylko :-(

Galuszka waga mojego malucha jest ponad srednia, a najwazniejsze ze sie miesci w centylach, doo tego na te pomiary usg zawsze trzeba brac troche poprawkę, ma jeszcze troche czasu zeby sobie urosnąć :-)

Asiuniu mi wyszło w środę 1740 g +/- 250 :) ale lekarz sprawdził i się mieści w centylach tylko mówi że drobna będzie...no i że może jeszcze podgonić...sprawdzimy 07.08:)

kurka, jest opcja edycji postu dostępna przez jakiś czas. Dobre! Tego mi brakowało :)

no to widzę w sumie, że nie mam co narzekać za bardzo na tego mojego skoro wszyscy są tacy :P

z resztą ja sobie czesto porównuję do męża koleżanki, który pracuje tylko 8 godzin dziennie, ma wolne wszystkie weekendy + normalny urlop i w domu nie robi zupełnie nic. Dzieckiem też sie nie zajmuje. Non stop siedzi przy grach. A jak już koniecznie musi się dzieckiem zająć to każe mu patrzeć jak gra.
Poza tym w kółko narzeka na brak kasy, ale zeby chociaż spróbować poszukać lepszej pracy to nie. Żeby dorobić po godzinach (np. u mojego męża co mu było proponowane wielokrotnie) to też nie, bo on jest zmęczony po pracy albo musi spędzić dzień z rodziną (a wiadomo jak ten dzień wyglada, rodzina patrzy jak on gra ;)
Dodatkowo żona nie może zrobić nic bez jego pozwolenia (nawet wyjść z dzieckiem na spacer). Musiała usunąć konto na nk, bo on jej kazał, byłam świadkiem tej awantury to mu powiedziałam że jest rąbnięty i ja bym w życiu na jego rozkaz konta żadnego nie usunęła. Puścił focha i aż do dziś go trzyma (już półtora roku). Jego żona nie może pojechać sobie na miasto z dzieckiem, bo bilet kosztuje 5 zł. Nie mówię już o zakupach, bo nic nie może kupic bez jego zgody. Ale on kupuje sobie co chce. I siostrze kredyty bierze i pozwala nie oddawać pieniędzy za raty, bo "rodzinie się pomaga". Jak idą gdzieś razem to kupuje różne rzeczy, a to loda, a to dziecku karuzelę czy coś tam i to bez specjalnych ograniczeń, ale jego żona gotówki nie ma nigdy przy sobie ŻADNEJ.
A jak jadą (w każdą niedzielę) do jego rodziców to on sie z rodzicami i z siostrą zamyka w drugim pokoju, a moja koleżanka siedzi z dzieckiem w salonie i czeka godzinami aż oni sie nagadają, ale nie ma opcji żeby tam nie pojechała z nim.
W ogóle chora sytuacja.
Także, patrząc na jego przykład stwierdzam, ze mam męża idealnego :P

Eliska, ja robiłam tak:
- w nocy nie wybudzałam (jak dziecko głodne to samo sie obudzi - z takiego założenia wychodziłam)
- w dzień na każde zawołanie przystawiałam do cycka (pewnie w większości przypadków chodziło ino o pociumkanie, ale ze nie dawałam smoczka to nie potrafiłam uspokoić inaczej jak tylko podawając pierś)
Potem, jak dziecko miało już te 4-5 miesiecy to karmienie sie uregulowało i już nie latałam z tym cycem niemalże non stop. Same sie pory karmienia unormowały. Pewnie dzięki dodatkowemu karmieniu papkami o stałych porach.

Mammamia, dlatego z jednej strony się cieszę ze mam ten ząb do robienia i w dodatku kanałowo, bo to dłuzej trwa :P
może sie to wydać dziwne ale ja lubie jak te kanały czyszczą, dziwne uczucie ale fajne (dzięki Ci o Panie wszechmogący za to dobro, które zwą znieczuleniem!)
Jeszcze mnie rozłożą na leżąco, muzyczkę włączą to idzie sie nawet wyspać przez godzinę ;)
Szkoda, ze czasami pyta czy wszystko ok i trzeba odpowiadać "yhm", jakby nie to to chyba naprawdę bym zasneła.

A u tego fryzjera dzisiaj tez myślałam, że zasne. Facet mnie obcinał. Tak powolutku wszystko robił, tak delikatnie że myślałam że tam odpadne kompletnie. Też szkoda, że zagadywał. A na koniec nawet chciał mnie odwieźć do domu, bo sie bał że zmokne :]

hej!

Mój mąż niestety tez z tych grających i zaniedbujących obowiązki domowe. I ja jestem za podziałem ich. Bo ja tez chodzilam do pracy długo, a potem zajmowałam się domem, dzieckiem, sprzataniem itp. Ale fakt, że za dużo wzięłam na siebie od razu po porodzie i to się zemściło, bo przeciez 'ja wiele rzeczy robię lepiej'. Ech, dużo by gadać...

Ja dziś trochę sprzątalam, jutro moi rodzice przyjeżdżają na weekend. W pewnym momencie myślałam że mnie skurcze regularne łapią, ale to fałszywy alarm. Mąż mi trochę pomógł w zakupach i sprzątaniu, ale jemu to trzeba konkretnie co ma zrobić. A teraz jest w pracy.

Dziewczyny, a jak teraz mówią o karmieniu dziecka? Na żądanie czy co 2-3 godziny - że wybudzać jak spi itp? Bo jak ja urodziłam 4 lata temu to kazali mi co 3 godziny karmić i wybudzać dziecko...

a ja Was cały czas czytam a jakoś weny nie mam do pisania :/

poczytałam o Mężach i to fakt, przyzwyczajać ich nie można ;).
Mój to umie posprzątać lepiej niż ja! haha
gotować też, albo mi bardziej smakuje ;)

ale żeby mu się chciało? siłą prawie zmuszać muszę ;)

ja się coś kijowo czuję, tzn. pół dnia bolą mnie plecy na dole i brzuch .. a Mąż do mnie, że POWINNAM LEŻEĆ!
ciekawe jak :D to po pierwsze, a po drugie, teraz?? leżeć? jak ja mogę już rodzić?? :D

dzwoniłam rano do przychodni zapytać o wyniki paciorkowca ale nie chciało się kurna położnej szukać! także do poniedziałku muszę czekać na wizytę

Galuszka mamy ten sam termin, a ile wychodzi u ciebie na usg?

Super Asiunia, że u lekarza ok.
Kurde to moja faktycznie drobiażdżek..ale te pomiary usg nie są aż takie dokładne i tym się pocieszam:)

Inne tematy z forum

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?