Re: Mamy lutowo - marcowo - kwietniowe 2010. Cz. 54

a niech tam tym razem ja zacznę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny my dzisiaj wylatujemy, posiedzimy kilka dni w Mediolanie a pozniej lecimy do Polski. Dlatego tez juz raczej nie zagladne tutaj w tym roku. Chcialabym zyczyc Wam oraz Waszym Rodzinom, aby ten nadchodzacy Nowy Rok przyniosl same pozytywne zdarzenia, abysmy wszystkie mialy jeszcze wiecej powodow do usmiechu, mniej zmartwien, duzo milosci, aby nasze maluszki zdrowo i beztrosko rosly. Czyli generalnie, aby 2012 byl rokiem jeszcze piekniejszym od tego, ktory wlasnie zegnamy!

no i Kuba dziś znowu nie kimałw dzień, więc już 20.10 spał i to bez jęczenia;) Muszę to z teściami uzgodnić, nie ma siły.
Dziś odwiedziliśmy z Kubsuiem jego kolegę (i jego mamę;)) i chłopkai bardzo fajnie się komunikowali, bawili się tak obok siebie,ale zgodnie;) Niesamowicie się Kuba rozgaduje, codziennie kilka słów nowych, buduje też proste zdania np. mama tu, chce pic, tu nie, nie chce, to jest tik tak itp. najdłuższe zdania są 3słowne (to jest/są ... ). Niesamowite!:)

a jeszcze apropo wstawania, to dzisiaj spaliśmy do 9.40 :P i to my obudziliśmy Młodą

normalnie myślałam że mi plecy pękną, nie jest przyzwyczajona do tak długiego zalegania w łóżku, niestety w nocy mąż musiał do Młodej wstawać i ją odfridowywać bo strasznie chrapała przez ten katar i się kilka razy przebudzała dlatego z rana ciężko jej było się obudzić

fiolka, ja się nie czuję większa bo coś mnie dopadło i przy bolącej głowie i gardle nawet nie za bardzo miałam ochotę jeść

Młoda dostała mega kataru, co u niej jak zwykle powiązało się z kolejnymi wychodzącymi zębami, tym razem dole piątki idą, wiec nie dość że marudna bo dziąsła swędzą to do tego jeszcze nosek zapchany, także dała nam nieźle popalić, mały diabełek w nią wstąpił, wszystkim rzucała, ryczała, co chwile płakała, MASAKRA, mam tylko nadzieje ze na katarze sie skończy

a pogoda cudna, wiosna chyba idzie :)

fiolka, moje dziecię u babci też śpi ZAWSZE dłużej i ZAWSZE się kładzie spać wcześniej, ja ją np. kładę o 13 a mama/opiekunka już przed 12, też twierdzą że ona już im o tej godzinie zasypia na stojąco ... wiec hmmmm no może tak przynudzają że dziecko woli spać niż z nimi siedzieć :D też mnie to zawsze zastanawiało i troche irytowało, ale to zwłąszcza jeżlie chodzi o poranne pobudki, bo za kazdym razem jak szłąm do pracy to córka spała mamie/opekunce dłużej, a jak tylko ja byłam w domu i chciałam sie wyspać to wstawała wcześniej :/

hejka;)
i jak po świętach? czujecie się większe?:))) bo ja lekko tak... a nadal bym coś podjadła;)
Wiecie co? jak jestem z kubą w domu, w sensie nie pracuję, to on nie śpi w dzień i zasypia normalnie ok 20. A teściowie twierdzą, że u nich jest nie do pohamowania i musi spać w dzień. Dla mnie to szok, bo nie chce mi się wierzyć, żeby sam sobie zasypiał, bez problemu. Muszę z nimi pogadać, żeby go nie kładli. Eh, to będzie ciężka rozmowa...
a jak u Was poświątecznie?

I my życzymy wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT!
Wigilię spędziliśmy u nas w domku z moją rodzinką, a już dzisiaj jesteśmy u rodziny męża.
Lenka jest zachwycona prezentami, a ja ogólnie trochę zmęczona.. Mam nadzieję, że trochę odpocznę w tej przerwie.

Pozdrawiamy!

to ja się też dołączę do życzeń, trochę spóźnione ale co tam :) przede wszystkim zdrówka dla Wszystkich, zwłaszcza maluchów!

śniegu w tym roku nie życzę, bo chcę żeby deweloper szybko budowę ukończył :P

Młoda też wczoraj była zachwycona prezentami, jak już swoje dokładnie obejrzała to jeszcze kuzynowi zabierała :) a jutro kolejnych u moich rodziców będzie szukać

witam świątecznie;)

Życzę Wam kochane radosnych,spokojnych, pachnących świąt, dużo zdrówka i szczęścia!

U nas wigilie obie zaliczone (co roku jedziemy na kolację do teściów, a na desery do moich rodziców). Kuba był zachwycony i generalnie wesoły do samego końca, biegał ,tańczył do kolęd, oglądał choinki i robił za pomocnika Mikołaja;) Z prezentów oczywiście się ucieszył;)

Własnie się byczę nad pachnącą kawą, Kuba bawi się autami i wyglądam za okno a tam pogoda wiosenna;))

Chcialabym zyczyc wszystkim radosnych, cieplych Swiat w milej rodzinnej atmosferze! :)

U nas też przygotowania świąteczne juz pełną parą, michaś ciągle wyjada pierniczki, upiekłam mu takie specjalnie w kształcie samochodu i teraz wyszukuje je w całej wielkiej misce i z satysfakcją zajada tylko te brum brum ...
Pewnie juz nie będę miała czasu przed świętami żeby tu zajrzeć, więc życzę Wam, Waszym rodzinom a szczególnie maluszkom radosnych, spokojnych świąt, miłości, niezapomnianej atmosfery w domu, pachnącej choinki,trafionych prezentów i śniegu! (może jednak spadnie?)
Pozdrawiamy świątecznie !!!

heja

ja mam wolne od wczoraj do wtorku wiec trochę się wybyczę

2 dni temu zapisaliśmy Młodą do prywatnego przedszkola, mam nadzieje że w 2013 uda nam się załapać, niby do 2014 lista już pełna ale liczę że ktoś się wykruszy :)

hejka;)
i ja witam się w świątecznym nastroju;) już dziś mam urlop i do 2 stycznia mam wolne;))) włączyłąm sobie z kubusiem kolędy i nastrajamy się oboje;) Wczoraj mieliśmy wyprawę po choinkę, Kuba dyskutował i wybierał;)) a dziś popołduniu ubieramy.
Ja nadal twierdzę,że moje dziecko jest bardzo posłuszne jak na etap buntu. Najgorzej jak weźmie w ręce 10 przedmiotów na raz (a ostatnio ma taką fazę) i nie chce nic odłożyć, żeby się ubrać do wyjścia. To chyba jedyny moment awantur. Lalka miałąś rację - wyszły wszystkie 3ki i inne dziecko;))

Hej!

Witam się po długiej nieobecności.
Oj zdenerowowałam się, bo nasmarowałam dłuuugi post i gdzieś mi zniknął...

U nas ogolnie ok, chociaż choróbsko nas nie opuszcza;-(
Lenka to teraz mała złośnica, która chce wszystko robić sama...
O nocniku nie mamy na razie co marzyć, ale pożegnaliśmy się 1,5 tyg ze smokiem na dobre;-))))
Jak znajdę chwilkę postaram się napisać coś więcej.

Poza tym spróbuję założyć nowy świąteczny wątek. Proszę o wyrozumialość, bo nie robiłam tego wcześniej.

Pozdrawiamy serdecznie!

hejka, my już u dziadków i przygotownia do świąt idą pełną parą, normalnie padam z nóg
pozdrawiam Swiątecznie

Witam,
mnie tez dlugo nie bylo. poza normalnym biegiem dnia mialam do pisania prace kontrolne przed sesja, teraz nauka mi pozostala. u nas choinka juz od 8 grudnia stoi (tutaj sie tak ubiera, bo 8 grudnia to siweto, ze niby Maryja oczekiwla narodzin Jezusa, ale on sie pozniej urodzi) emilke do tej pory interesuje glownie sciaganie baniek, ale pierwsze co to wszystkie czekoladki kinder sciagala i zjadala, tak ze juz ich nie ma:) my w nastepnym tyg wylatujemy, najpierw do Mediolanu a 1 stycznia do Polski:D doczekac sie nie moge! zwlaszcza, ze na sylwestra mamy zaplanowany wypad do takego duzego parku rozrywki, zobaczymy czy sie Emilce spodoba:) http://www.gardaland.it
pozdrawiamy!

Cześć wszystkim...trochę mnie nie było, ale mam urwanie głowy...
Dziś już czuję się totalnie wypalona...biorę piątek wolny i w nosie mam wszystko na 4 dni :)

Wczoraj zanim Mała poszła spać postawiliśmy choinkę w stojaku, i to był błąd, Mała jest tak zafascynowana, że zasnąć kompletnie nie mogła, ciągle powtarzała: CHONIKA, POKAZIE!!!

Nie mogła się napatrzeć....szok...dziś będziemy ubierać...będzie się działo hehehhe...

halo halo :)

my zaliczyliśmy dzisiaj pierwszą wizytę u dentysty, niestety oprócz jazdy na fotelu góra-dół nic innego dentystka nie zrobiła, bo Młoda nie chciała buzi otworzyć w gabinecie :P no coż, spróbujemy za jakiś czas znowu... oczywiście później pół wieczoru w domu chodziła z otwartą paszczą, mała złośnica :)

hejka,
u nas choinka już od tygodnia, ale my wyjeżdżamy na święta i vzas między świętami, więc musiała być wcześniej

wczoraj miałam fajny wieczór, byliśmy z Tomkiem na koncercie Kayah i Marcina Wyrostka, rewelacja, a mała z dziadkami, zresztą teraz super zasypia tylko późno, no i u nas bez drzemek nie da rady

a ja walczę z tą nakładką na kibelek... kuba wie o co chodzi,ale jak już ma coś zrobić to od kibla ucieka, a tak to siedzi chętnie. Od wczoraj biega bez pieluchy,ale efektu nie ma;)

u nas choinki nie bedzie bo nie ma miejsca, zresztą Święta spędzamy u mamy męża wiec tam będzimy bombki wieszać :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Aliexpress-ktos zamawiał? (20 odpowiedzi)

Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...