Remont balkonu

Witam, planuję remont balkonu. Na podłodze jest lastrico. Czy położyć deski czy płyty kompozytowe czy lepiej kafle? Chodzi mi też o to, żeby potem nie odnawiać, nie naprawiać itp. Czy te deski kompozytowe są trudniejsze w utrzymaniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Remont balkonu

Perpetum mobile wynaleziono, ale nie wynaleziono takiego materiału co by się nie zużywał.

Re: Remont balkonu

Połóż kafle. Rozwiązanie tanie i trwałe, bo dobrze położone wytrzymają Ci bez jakichkolwiek późniejszych zabiegów przynajmniej -naście lat (źle położone odlezą po pierwszej porządnej zimie :).
Kompozyt jest bardziej podatny na uszkodzenia mechaniczne. No i grubość podłogi jest znacznie większa, co może go czasami wręcz wykluczać (jeśli próg drzwi balkonowych jest niski).
I wg mnie lepiej prezentuje się na większych powierzchniach (znacznie trudniej ładnie go wykończyć przy np. barierkach), czyli bardziej na taras niż balkon.

Inne tematy z forum

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

wiertarko wkrętarka jaka? (37 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...