Remont mieszkania 40m2

Witam, wiem że temat wałkowany niejednokrotnie, ale może ktoś chętnie pomoże, mam do remontu generalnego 2pokojowe 40m2 mieszkanie. Chce je wyremontować w całości od razu i chce to zrobić po taniości (najtańsza kuchnia z marketu, najtańsze panele, najtańsze kafle itd. Ile wg Was powinienem szacować na taki remont wraz z robocizną orientacyjną. Posiadam w sumie 30tys, czy jest to wg Was do zrobienia w tej cenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po taniości to chyba za parę lat (jak nie prędzej) znów będzie trzeba robić remont...

Po taniości pewnie trzeba liczyć 500zł/m z robocizną. Kafle po 30zł/m, panele 20-25zł kuchnia z Castoramy 700-1000zł, najtańsza wanna, toaleta i umywalka ze 2tyś, do tego farby, grunty, kleje, gipsy, cekole. Baterie, podłączenia. 20k może starczy.

Nie starczy

Inne tematy z forum

Łazienka - niebanalne i tanie urządzenie (29 odpowiedzi)

Myślimy o remoncie łazienki. Niestety większość rzeczy które mi się podobają są zwykle drogie, a...

Jakie schody? - co polecacie (63 odpowiedzi)

Pewnie wielu mieszkańców nowych domów w Baninie miało dylemat i pytanie dotyczące schodów...

Za ile można urządzić 50m mieszkanie? (192 odpowiedzi)

Jak w tytule, niedługo będziemy urządzać 50m mieszkanie, mamy mało środków i niestety musimy to...