Remont mieszkania przed przepisaniem go u notariusza

Witam nie wiem czy zadaje to pytanie w odpowiednim miejscu jednak proszę o podpowiedź. Babcia zapisała mi mieszkanie w testamencie (mieszkanie po zmarłym tacie) jednak już teraz chcemy je zapisać na mnie u notariusza. Zaczynam remont w tym mieszkaniu jednak zastanawiam się czy przez odświeżenie mieszkania przed zapisem nie będzie to wpływać na wycenę mieszkania i koszty notarialne. Mogłabym poczekać z remontem ale jak wiadomo załatwianie papierów trwa a nie chce czekać bo w obecnych czasach ceny rosną z dnia na dzień dodatkowo nie chce placic czynszu za mieszkanie w ktorym nie mieszkam. Już teraz mam umówiony termin zmiany drzwi wejściowych na Gerdę a to też słyszałam że zwiększa wartość mieszkania jednak z tym nie mogłam czekac bo drzi wejsciowe byly po włamaniu. Czy jesli udokumentuje jak mieszkanie wyglądało przed remontem będzie to miało znaczenie czy wycena będzie na dzień przepisania mieszkania? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Remont mieszkania przed przepisaniem go u notariusza

Czyżby notariusz żądał sporządzonej przez rzeczoznawcę wyceny mieszkania? Chyba nie, więc w czym problem. Trzeba iść do notariusza i zapytać o koszt sporządzenia aktu, ale wydaje się, że wystarczy wartość mieszkania zadeklarowana przez babcię
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Opinie o Borkowie Łostowickim... (19 odpowiedzi)

Witam, Planuję zakup działki w Borkowie w celach budowlanych ale chciałem usłyszeć opinie...

Za ile można urządzić 50m mieszkanie? (192 odpowiedzi)

Jak w tytule, niedługo będziemy urządzać 50m mieszkanie, mamy mało środków i niestety musimy to...

Sauna domowa na podczerwień (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, Proszę podzielić się opinią (polecić model) na temat jednoosobowej, sauny...