Renault Megane Grandtour 1.6 ???????????

Witam:) Noszę się z zamiarem kupna takiej oto meganki http://www.plichta.com.pl/uzywane.php?pokaz=3388&k=0 .
Auto wydaje sie być fajne aczkolwiek przy dzisiejszych cenach benzyny boje sie ile ten silnik moze palic.
Czy moze mi ktos cos doradzic w tym temacie???;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Renault Megane Grandtour 1.6 ???????????

realne spalanie to trochę ponad 10l ale ja mam hatchback.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wow, ja się moim Grandtourem mieszczę jeżdżąc praktycznie tylko po Gdyni w 8. Koszt paliwa to nie wszystko.
Silniki z tej serii (1,4 , 1,6 1,8 i 2,0) to najlepsze benzynówki Renault jakie zrobili. Były już w Megane I PhII (taką mam), są też nadal w III i wielu innych Renault i Daciach (Duster). Bardzo niezawodne (kwestia jedynie fabrycznych cewek, w używanych nie występuje, bo z reguły wymienione), ekonomiczne i dynamiczne. Tylko należy wymieniać olej co 15 tyś a nie co 30 jak pisze producent i po kłopocie.
Jeżeli auto głównie po mieście, to spokojnie wystarczy 1,4 - różnicy w mocy aż tak nie czuć, a jeżeli będzie to wersja z hamulcami bębnowymi z tyłu to koszty hamulców (w tym przednich klocków i tarcz) wyraźnie niższe. Unikać ASO Renault. Samochód prosty w budowie, każdy rozgarnięty zakład naprawi.
Unikac wersji za bardzo rozbudowanych - co się psuje w Renault to zbyt bogate wyposażenie. Ten z linka jest OK pod tym względem.

-przed zakupem bezwzglednie i bezwarunkowo sprawc autko w "swojej stacji" diagnostycznej....

Inne tematy z forum

Nowy samochód (13 odpowiedzi)

Razem z moim mężem chcemy kupić nowy samochód tak do 70 tys on uparł się na suv jakie marki z...

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (150 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

Samochód z komisu - czy warto? (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada auto z komisu? Jak wam się one sprawują? Jakie są wasze doświadczenia?...