Renowacja starych drzwi i futryn - dom przedwojenny.

Witam, poszukuję wszelkich informacji na temat gdzie i za ile można odnowić stare drewniane drzwi i futryny. Drzwi proste z trzema szybami, uszkodzone zamki, ileś warstw farby i klamki do wymiany. Interesuje mnie powrót do stanu przedwojennego, więc oklejanie MDFem itd raczej odpada.
Z góry dziękuję za pomoc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Renowacja starych drzwi i futryn - dom przedwojenny.

Dzien dobry
O ile mi wiadomo np 130 letnie dzrzwi renowacja to koszt 2500-3000tys.pozdrawiam

Dużo jak na drzwi bez fajerwerków, nie 130 letnie a z '36 roku. Frezowania na razie posmarowałem zielonym v33 - farba puchnie do żywego aż miło. Tym bardziej miło jestem zaskoczony, bo warstw farby doliczyłem się co najmniej pięciu. Większe połacie spróbuję opalarką.
Z góry dzięki za rady : )

Rowniez tak robiem jak piszesz a pozniej wszytskie ubytki szpachla do drewna uzupenialem przy wiekszych poprostu wymieniany element by w miare mozliwosci..pozdrawiam

Inne tematy z forum

Remont ścian- PROSZĘ O PORADĘ (3 odpowiedzi)

Witam serdecznie. Jestem studentką i planuję remont pokoju w akademiku. Chciałam Państwa zapytać...

Jakie dzrwi, aby rozwiązać problem hałasu z klatki? (5 odpowiedzi)

jak w temacie, mieszkanie w bloku na gdańskiej żabiance, problemem są głośne klatki i głośno...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (39 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...