Re: RESTAURACJA KASZUBSKA W KOSAKOWIE
Autor: zuzka_jr 13-09-2006 11:45 wyślij odpowiedź
Chciałam zasięgnąć opinii na temat Restauracji Kaszubskiej w Kosakowie. Chcemy tam zorganizować nasze wesele, mamy juz nawet zarezerwowany termin, ale właścicielka jest osobą niezbyt kontaktową, wszelkie informacje trzeba było od niej wyciagać. Być może taki ma sposób bycia a dla nas najwazniejsze jest, aby w tym dniu było wszystko dobrze zorganizowane. Może byliście tam na jakimś weselu i możecie się wypowiedzieć na temat jedzenia i obsługi. Mamy jeszcze prawie rok, aby w razie czego zmienić wybór lokalu...
Re: Restauracja Kaszubska w Kosakowie
Autor: ślimac 24-09-2006 17:25 wyślij odpowiedź
Hej. Tez zastanawiamy sie nad zorganizowaniem tam wesela. Praktycznie juz sie zdecydowalismy. Jesli chodzi o nas, nie mielismy zadnego problemu w dogadaniu sie z wlascicielka. Ale nie o niej tutaj. Od osob, ktore byly tam na imprezach wiem, ze kobieta przygotowuje wysmienite jedzenie i mozna na niej polegac. Ciasta i torty tez sa bardzo dobre. Poza tym, imprezy sa bardzo dobrze przygotowane i zorganizowane, a w ustalaniu szczegolow nie ma problemu. Praktycznie jak sobie zazyczycie aby Wasze wesele wygladalo, takie bedzie. Pozdrawiam. Asia
Autor: Eltra 24-09-2006 22:20 wyślij odpowiedź
podajcie adres...
Autor: zuzka_jr 27-09-2006 08:56 wyślij odpowiedź
Trochę się uspokoiłam. Ja polegałam głównie na informacjach zamieszczonych na ich stronie, tj. na ich wieloletnim doświadczeniu. W ostatnią sobotę byłam ponownie (tym razem z moją mamą) zobczyć jak przygotowują wesele i znów było ładnie wszystko podane. Mojej mamie tez się podobało.
Adres: Kosakowo ul. Żeromskiego - numeru dokładnie nie znam, ale łatwo tam trafić, ponieważ jest to w "centrum" Kosakowa w sasiedztwie Urzędu Gimny i ośrodka zdrowia. Jadąc autobusem 105 lub 146 przystanek jest pod samą restauracją.
Autor: deerka 28-09-2006 10:47 wyślij odpowiedź
jakos nie moge znalezc strony, czy moglabys podeslac link?
Autor: zuzka_jr 28-09-2006 10:55 wyślij odpowiedź
Koleżanka Asia napisała mi adres www.restauracja-kaszubska.pl , ale ta strona jest chyba dopiero w budowie, choc jest zdjęcie jednej z sal. Ja na wizytówce mam adres Kawiarni Teatralnej którą Ci Państwo również prowadzą: www.kteatralna.a-vsp.com. Są tam jakieś zdjęcia potraw, które przygotowują.
Autor: andzia.79 22-03-2007 11:08 wyślij odpowiedź
Mam pytanko o cenę w tej restauracj..zanim tam pojadę to chciałbym znać choc przypuszczalny koszt,żeby na darmo nie jeździć .Jak mi powiedzą że 160zł to nie mam po co taki kawał jechać.....Tak samo było z Villą Eva cena do uzgodnienia a jak przyjechałam to się okazało że mnie po prostu nie stać i szkoda było fatygi. Prosze o pomoc!!!!!!! :-)
andzia
Autor: zuzka_jr 22-03-2007 15:53 wyślij odpowiedź
Koszt to 150 zł w tym są napoje (chyba 0,5l/os), ciasta i tort. Pani zapewnia także dekoracje stołów (kwiaty, świece, krzesła młodej pary chyba). Za poprawiny chcą 50 zł.
Od razu mówię, że ja mam mieszane uczucia w stosunku do tej kobiety i gdyby było więcej czasu to chyba bym zmieniła salę. A to dlaczego... Mam zrobioną rezerwację od września, ale w sobotę idę dopiero podpisać umowę. Jak rozmawialiśmy we wrześniu to miało być 140 zł wesele i 35 zł poprawiny. Wspomniała, że cena może ulec zmianie, jeśli pójdą w górę ceny (nie kojarzę aby jakieś wielkie podwyżki miały miejsce od września!). Jak byliśmy miesiąc temu to zdziwiona była, że tort miał być wliczony w cenie 140 zł, że cena na rok 2007 to 150 od os. Za pierwszym razem mówiła, ze na poprawiny dają to co zostało z wesela, a ostatnio, że robią wszytko na nowo dlatego taka cena.
Wniosek jeden - jeśli ktoś jest zainteresowany to niech od razu bierze potwierdzenie na papierze, bo za każdym razem ta kobieta mówi co innego.
Poniekąd sami sobie jesteśmy winni, że wtedy nie podpisaliśmy tej umowy, ale to z innych względów.
Autor: andzia.79 22-03-2007 22:27 wyślij odpowiedź
Dzięki za info .Z tego co słyszałam to umowa jest podstawą bo wszyscy potem zmieniają , no i ważne żeby czytać umowy BARDZO DOKŁADNIE bo mój kolega miał umowę ale nie doczytał że jak będzie mniej niż 60 osób to 1000 za sale ma dopłacić...a miało być 70 i po troszku sie wykruszyli do 55 ...więc koszta wzrosły. Pojadę i się o wszystko wypytam ..zwłaszcza o cenę bo chcę robić w maju2008 więc cena może wzrosnąć..
andzia
Autor: ketinka3006 23-03-2007 13:45 wyślij odpowiedź
dziewczyny nie polecam ! przede wszystkim cena zawsze inna, trudno się umówić na spotkanie- a jak już dojdzie do niego to pewnie i tak nic się nie dowiecie (żadnych konkretów), nawet przy zaliczkowaniu i prośbie określenia menu za daną kwotę nie ma się co spodziewać (no chyba że wystarczy wam stwierdzenie szefowej: "wszystko będzie jak trzeba..., proszę się nie martwić...) jednym słowem pewnie do samego końca nie wiecie za ile i co bedzie na waszym weselu, nie życzę tego ale powodzenia dla zainterewsowanych, żeby się wszystko udało, my na szczęście mamy już inne miejsce (o wiele ładniejsze) i bez stresu czekamy na ten dzień:)
Autor: ślimac 23-03-2007 14:00 wyślij odpowiedź
A ja powiem, ze sie dziwie. Ja rozmawialam z wlascicielka i bez problemu uzyskalam konkrente informacje. Pozniej (w celu sprawdzenia tychze informacji) wyslalam tam narzeczonego (tez chcial zobaczyc sale), dowiedzial sie tych samych rzeczy. Rodzice byli zarezerwowac termin, tez dowiedzieli sie tego samego. Nie rozumiem, skad u Was sie wziely takie problemy i tak rozbiezne informacje. A musze zaznaczyc, ze odstepy miedzy kolejnymi wizytami i rozmowami byly dosc spore.
Ja z rozmowy wyszlam z konkretnymi informacjami (a nie tekstami w stylu "wszystko bedzie jak trzeba"), umowa bedzie podpisana w maju. I najwazniejsze, aby wszystko w niej konkretnie zawrzec. Poza tym, slyszalam o wielu organizowanych tam imprezach i z zadna nie bylo problemow.
Autor: zuzka_jr 23-03-2007 14:21 wyślij odpowiedź
Wiesz Ślimak, mój kolega z pracy też rozmawiał z tą babką i wszystko było ok. Więcej dowiedziałam się od niego. Dlatego tak się tak napaliliśmy na tą salę. Przy pierwszej wizycie stwierdziłam, że może ma gorszy humor... Natomiast kolejne spotkania wyglądały podobnie....
Zarezerwowaliśmy kościół, orkiestrę itd. więc nie chcieliśmy zmieniać wyboru, bo inne sale były raczej porezerwowane na ten termin.
Autor: ketinka3006 23-03-2007 15:37 wyślij odpowiedź
slimac jeśli zamierzasz umowę w maju podpisać to życzę powodzenia i duużego szczęścia, jeśli cokolwiek będzie się zgadzało z tym co do tej pory ustalaliście słownie, moje doświadczenia z tą knajpą niestety o mały włos nie zmusiły mnie do odwołania imprezy (2 tygodnie stresu i szukania nowego lokalu na 5 miesięcy przed weselem to chyba nie jest normalna sytuacja (mimo rezerwacji na rok wcześniej i zaliczkowania )- nikomu tego nie życzę, na szczęście udało się znależć inną sale ale myślę ze będę miała nauczkę do końca życia, a nawiasem mówiąc to szefowa niby "profesjonalistka" ale nie zdaje sobie chyba sprawy ze wesele to poważna sprawa, którą trzeba "zapiąć na ostatni guzik" a nie martwić się co to będzie... moim zdaniem żenada i jeśli ma się tym zajmować w taki sposów (sama stwierdziła ze to dla niej dodatek do reszty poważnych inwestycji...) to życzę powodzenia zwłaszcza jej klientom
Autor: zuzka_jr 23-03-2007 14:02 wyślij odpowiedź
Ja prawdopodobnie w sobotę zobaczę umowę i będzie do niej załączone menu. Jak byliśmy sie dowiadywać to też za pierwszym razem nie powiedziała co jest w menu, nawet nie miała przykładowego! Dopiero jak rezerwowaliśmy to niemalże wymusiliśmy na niej, żeby chociaż słownie podała orientacyjne. NIE WIEM CO NAS POKUSIłO! Ale z drugiej strony w większości sal, które nas interesowały terminy letnie były zajęte. Trzymajcie za nas kciuki, żebym nie padła przed ślubem na zawał ;)))
Autor: ślimac 23-03-2007 14:05 wyślij odpowiedź
Hmmm, ja juz przy pierwszym spotkaniu bez problemu dowiedzialam sie, co bedzie w menu... Nie widzialam przykladowego, bo akurat wparowalismy tak nagle i o bardzo dziwnej porze... Ale nie o to chodzilo, informacje bez problemu zostaly udzielone, bez wymigiwania sie...
Autor: zuzka_jr 23-03-2007 15:50 wyślij odpowiedź
Najlepsze jest to, że moja koleżanka też rezerwowała u ich salę i taż wszystko było super. W ostateczności zrezygnowali ze ślubu (odłożyli na później). Więc nie wiem o co chodzi z tą babką...
Jak w zeszłym roku zaczęłam ten wątek, to prawie nikt się nie odezwał. W tym roku jeszcze raz poruszyłam temat i dostałam jedną odpowiedź z pozytywną opinią na ich temat.
Teraz i tak jest za późno dla mnie na zmiany. Jak coś będzie nie tak w dniu wesela to mój teść rozniesie tą budę ;)))))
Autor: ketinka3006 23-03-2007 15:58 wyślij odpowiedź
generalnie nie chodzi o to żeby się wymądrzać i oceniać ale o to żeby opisać swoje doświadczenia, i te złe i dobre (bo po to jest forum prawda!) czasem takie złe opinie nie muszą się wcale sprawdzić, ja akurat mam okropne więc ostrzegam, ale najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby doprowadzić do pisemnej umowy (z menu) bo to w tym przypadku stanowi problem :)
Autor: zuzka_jr 26-03-2007 08:16 wyślij odpowiedź
Słuchajcie, byliśmy w niedzielę w Restauracji i pierwszy raz wyszliśmy zadowoleni! Pierwszy raz zostaliśmy profesjonalnie obsłużeni. To chyba za sprawą tego, że jest nowa pani, która się zajmuje organizacją wesel. Rzeczowo i dokładnie nam wszystko wyjaśniała.
Ustaliliśmy już menu, ale znów wyjechaliśmy bez umowy. Pani ma przesłać mi na maila te menu z umową. Wydaje mi się, że oni troszkę grają z nią na zwłokę. Pani tłumaczyła się, że jeszcze z szefową są w trakcie jej redagowania, co mnie dziwi. Czy ludzie, którzy mieli tam wcześniej wesela nie podpisywali tej umowy??? W każdym razie pomijając umowę, troszkę się uspokoiłam. Na dodatek nasi znajomi idą tam w maju na wesele, więc nam zdadzą relację i w razie czego będzie jeszcze czas, aby zmienić ustalenia.
Autor: andzia.79 27-03-2007 10:42 wyślij odpowiedź
Hej powiedz mi ile ty płacisz mi babka powiedziała że są wolne terminy na ten i na przyszły rok od 160!! trochę mnie to zdziwiło liczyłam na maxa 150 na przyszły rok,tam sie tak szybko ceny zmieniają....???
andzia
Autor: zuzka_jr 27-03-2007 14:29 wyślij odpowiedź
Słuchaj, z tymi cenami to jest u nich różnie. Ja płacę 150, choć w zeszłym roku rozmawiałam o kwocie 140. W zeszłym roku była mowa o tym, że są w cenie ciasta i tort oraz napoje, w tym roku pani była zdziwiona, że takie były ustalenia, ale postawiłam na swoim i mam wliczone. Jak rozmawiałam z babka w połowie lutego to mówiła, że na ten rok jest cena 150. Sama więc nie wiem.
Nie chcę Ci zrażać, ale jeśli masz możliwość zarezerwowania innej sali i chcesz żyć bezstresowo to daj sobie z Kaszubską spokój.
Autor: andzia.79 27-03-2007 17:36 wyślij odpowiedź
zastanawiam się bo 160 bez tortu itp to trochę drogo, ale strasznie ciężko o jakąś fajną sale.Wszystko co w internecie wygląda fajnie, na żywo jest porażką...
andzia
0
0