Rewelacyjny lekarz - w 100% godny polecenia
Lekarz z całą pewnością godny polecenia. W naszych staraniach o dziecko miałam do czynienia z wieloma ginekologami i żaden nie potrafił mnie (panikary) uspokoić. Do dr Nitkowskiego trafiłam będąc już w ciąży (szkoda, że nie wcześniej), ale właśnie dzięki niemu przeżyłam ją ze świadomością, że jestem pod fachową i dobrą opieką. Bardzo rzeczowy, spokojny, wszystko cierpliwie wyjaśnia, w razie jakichkolwiek wątpliwości czy problemów można się z nim skontaktować telefonicznie (bardzo cenne!); pilnuje wszystkich badań. Ponadto traktuje swoje pacjentki bardzo podmiotowo - zawsze orientuje się w historii choroby, nie trzeba przypominać za każdym razem kim się jest i po co przychodzi. Potrafi tak po prostu, po ludzku doradzić w różnych wątpliwościach. Bardzo budująca jest troska o pacjentkę - np. w razie wątpliwości prosi o natychmiastowy kontakt po odbiorze wyników z laboratorium. Szczególnie odczułam opiekę pana dr podczas dłuższego pobytu w szpitalu ( bo po książkowo przebiegającej ciąży nastąpił niestety przedwczesny i powikłany poród). Odwiedzał mnie i dziecko na oddziale, dodawał otuchy, naprawdę przez cały czas czuliśmy się "w dobrych rekach".