Rezolucja PE w sprawie Polski

Europoseł Michał Marusik o samej rezolucji:

---
"Głosowaliśmy tutaj przed chwilą rezolucję w sprawie oceny sytuacji w Polsce, oceny praworządności w Polsce. Osobliwością tego głosowania jest fakt, że rezolucja ta nic nie mówi, nic nie wnosi na temat stanu praworządności w Polsce, natomiast bardzo wiele mówi o stanie praworządności w Parlamencie Europejskim i w Unii Europejskiej. Otóż traktat o Unii Europejskiej nie przyznaje instytucjom unijnym praw do kontrolowania i rozstrzygania takich elementów praworządności. Są to wewnętrzne sprawy i wewnętrzne kompetencje państw członkowskich, wobec czego Unia Europejska tym samym pokazuje, że nie troszczy się o praworządność, skoro nie respektuje prawa, jakie sobie sama ustanowiła. Nas to troszkę ośmiesza jako instytucję i kompromituje. Ja oczywiście jestem polskim patriotą i zawsze staram się bronić polskiego interesu, ale w tej chwili bronię po prostu zasad - powiedział europoseł Marusik. - Wobec czego głosowałem przeciwko tej rezolucji i nie z racji jej treści, ale z racji samego faktu, że była ewidentnym złamaniem prawa przez Parlament Europejski i ewidentnym nadużyciem w stosunku do zasady praworządności - dodał."
---

A o to lista polskich europosłów, którzy opowiedzieli się za uderzającą w Polskę rezolucją PE:

1. Michał Boni
2. Jerzy Buzek
3. Andrzej Grzyb
4. Krzysztof Hetman
5. Danuta Jazłowiecka
6. Jarosław Kalinowski
7. Agnieszka Kozłowska-Rajewicz
8. Barbara Kudrycka
9. Janusz Lewandowski
10. Elżbieta Łukacijewska
11. Jan Olbrycht
12. Dariusz Rosati
13. Czesław Siekierski
14. Adam Szejnfeld
15. Róża Thun
16. Bogdan Zdrojewski
17. Jarosław Wałęsa
18. Tadeusz Zwiefka
19. Bogusław Liberadzki
20. Janusz Zemke
21. Danuta Hubner
22. Julia Pitera
23. Krystyna Łybacka
24. Bogdan Wenta
25. Adam Gierek
26. Marek Plura
27. Lidia Geringer de Oedenberg

Warto zapamiętać te nazwiska na kolejne wybory.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Rezolucja PE w sprawie Polski

To czy Polsce zagraża bezprawie nie jest tylko sprawą wewnętrzną Polski, ale może stać się za chwilę dramatem jej mieszkańców. Ci którzy poparli rezolucję w sprawie Polski tym samym wyrazili swą bezsilność i uzasadnione obawy wobec aparatu władzy, który ewidentnie jej nadużywa i jeszcze w pełni tym nie rozwinął skrzydeł. Poseł Marusik posługuje się demagogią. Czemu w ogóle Ci tzw przeciwnicy UE są w jej parlamencie (szkoda z takiej kasy nie skorzystać trzeba by było grać w totolotka) i korzystają z dobrodziejstwa przynależności. Właśnie dlatego głosowałam za przystąpieniem naszego kraju do Unii, żeby w Polsce były zachowane standardy unijne, żeby ta przynależność broniła Polskę przed nią samą, przed ludźmi pokroju PIS, którzy też kablowali na potęgę - "wbrew zasadom".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stwierdzenie posła Marusika brzmi:
"traktat o Unii Europejskiej nie przyznaje instytucjom unijnym praw do kontrolowania i rozstrzygania takich elementów praworządności".
To zdanie jest albo prawdziwe albo fałszywe - nie demagogiczne.
Jeśli jest prawdziwe, to wszyscy ww europosłowie złamali prawo i twój komentarz do sprawy ma się nijak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przecież instytucje unijne stanowią grupę nacisku. Nie można zlekceważyć tego że Polska nie tylko dla siebie jest problemem. Poseł Marusik zna dokładniej traktat o Uni Europejskiej od innych jej posłów. I cynicznie po "pisowskiemu" chce je wykorzystać.

Dobrze, że zauważyłaś, że instytucje UE są grupą naisku. To jest pierwszy krok do prawdy. Więcej o grupach nacisku pisze Jurgen Roth w "Cichy pucz". dopiero po tej lekturze można brać udział w realnej dyskusji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Boze...
Tak --Unia chroni broni radzi!
Parlament Europejski nie ma nic innego za cel--jak pomagac!

Ezop--skoncz

(czy jak to tam było w "Eksmisji")
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sadyl chce ci sie..ja bym sie upiła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

> ja bym sie upiła

Mam dziś w planach nieco inne zajęcie niż upicie się (głównie dlatego, że mi się chce;]).. choć małym drinkiem nie pogardzę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polska od dawna była krajem bezprawia. Ja wiem może 1-2 % tego, co naprawdę się u nas działo, ale to wystarczy żeby być przerażonym. Partia Tuska i Bieleckiego (KLD) była finansowana przez marki niemieckie, które przywożono w zwykłych plastikowych reklamówkach. Niejaki Wiktor Kubiak kupił Tuskowi mieszkanie. Z kolei SLD finansowała nielegalnie Moskwa w ramach tajemniczej pożyczki. Miliony złotych, które zagranica dawała na Solidarność trafiło do Wałęsy i Wachowskiego i ślad się tu urywa. Nasza doborowa jednostka Grom powstała tylko po to, żeby przerzucić miliony Żydów z byłego ZSRR do Izraela w ramach operacji Most. W tym celu zrobiono tzw. aferę ART-B, w którą zamieszani byli prominentni politycy, np. Dziewulski, który był tam szefem ochrony. Każdy pretarg powyżej 100 mln wygrywali ludzie powiązania z WSI. Dlatego np. Stadion Narodowy jest kilkakrotnie przepłacony. A matką wszystkich afer był afera FOZZ, rozkręcona przez ludzi z pierwszych stron gazet przy współudziale służb zagranicznych, głównie rosyjskich. Ponadto w III RP miało miejsce kilkadziesiąt lub kilakset morderstw z powodów politycznych. Zamordowany został np. Lepper i Petelicki, ale to spektakularne przypadki. Mniej znani ludzie ginęli również, a było to równie ważne. Np. całe najbliższe otoczenie Leppera, czy dyrektor IV oddziału PKO BP w Warszawie, który pomagał w kradzieży miliardów złotych przez ludzi z fundacji Pro Civili, nota bene blisko związanej z Komorowskim. Co dalej? Polska armia przesiąknięta agenturą w sposób niewyobrażalny. To dlatego Amerykanie nie mogą dać nam ani patriotów ani udoskonaleń do F-16. Wiedzą, że tego samego dnia wszystkie informacje będą na Kremlu. Jest też biznesmen Rudolf Skowroński, właściciel setek hektarów dobrej polskiej ziemi, głównie na Mazurach. Zniknął jak kamień w wodę, wszystko porospisywał na różne słupy. Rura na dnie Bałtyku... zablokowanie możliwości budowy gazociągu z Norwegii. Sabotaż i krecia robota przy budowie gazoportu. Media lokalne wykupione w ponad 90 % przez Niemców, którzy oddali właśnie hołd lenny bandycie z Turcji, a nas obrażają na potęgę przy radosnej współpracy gazety Adama Michnika. Europoseł Lewandowski odpowiedzialny za gigantyczną kradzież miliardów w ramach tzw. programu powszechnej prywatyzacji. Prawie wszystkie wielkie firmy z tego programu zostały celowo zniszczone. Zapytaj rodziców, pewnie pamiętają jeszcze pieczątki w dowodach kiedy Lewandowski wmówil im, że właśnie kupili kawałek polskiego dziedzictwa.
Dlaczego zatem socjalistyczny PiS jest dobry? Ano dlatego, że nikt niczego już nie ukradnie. Nad tym czuwa Kamiński, o którym Kulczyk (prawdopodobnie też zabity) powiedział, że gdyby Tusk go tak późno nie odstrzelił, to można by zacząć kraść na potęgę znacznie wcześniej. Państwowiec, k...wa - tak wyraził się Kulczyk o Kamińskim w prywatnej rozmowie nagranej przez "kelnerów".
Ja oszczędności dla państwa spowodowane tym, że przestaliśmy żyć w mafijnej dyktaturze szacuję na kilka miliaródw rocznie. Powinno wystarczyć na te wszystkie programy socjalne PiS. No chyba, że rządy PiSu nie podobają się też międzynarodowej finansjerze, nie powiem jakiej oni są narodowości głównie, bo nie. Tak, oni są w stanie przykręcić nam śrubę tak, że zyski z braku kradzieży na skalę przemysłową zostaną zniwelowane. Ale bądźmy dobrej myśli. Orbanowi w końcu odpuścili. Ale kilkoma takimi rezolucjami musiał swój zacny i patriotyczny tyłek najpierw podetrzeć.
Nie mówili o tym wszystkim w Faktach, ani w gazetach nie pisali? Zważywszy na to, kim był pan Walter i co o nim można poczytać w raporcie z weryfikacji WSI oraz na to, do kogo należy wiekszość gazet nie powinno to specjalnie nikogo dziwić. Ale polecam googlować sobie krok po kroku wszystko, co napisałem. Pogoda się zepsuła, w sam raz dobre zajęcie na deszczowe popołudnie. Po co czytać Forsytha, skoro u nas działy się akcje równie widowiskowe i ciekawe. Tylko ludzi żal. I tych na zmywakach w UK i tych, co zamienili pętle kredytową na taką prawdziwą i tych, co kolejny rok będą musieli dzieciakom tłumaczyć, czemu wakacyjnego wyjazdu nie będzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kruk my to wiemy

Kulczyk nie umarł smiercia naturalna
to co on przechodził to rutynowa operacja
nawet dla naszych szpitali
a co dopiero taka klinika

ech --do ąłdu nie dojdziesz własnie dlatego ,ze nie widzimy jednymi oczami-wszyscy

to wszystko o czym piszesz-ja wiem ,ze ty wiesz
jest odo wynalezienia w sieci

ale komus musi sie chciec
nie byc papuga

Ja nie sądzę, że PIS niczego nie ukradnie. Na razie zaczyna to wyglądać na zbiorowe szaleństwo i i chęć wykorzystania okazji jak zatuszowania swojej odpowiedzialności i swojego udziału. Żeby sytuacja nie wymknęła się spod kontroli. Poczynania PiSu dobrze nie wróżą, Oczywiście wymysły powtarzane 100 razy stają prawdą, Może PIS jest zbyt słaby i wyposzczony na to żeby sprawić ze cokolwiek się zmieni. Brutalnie walcząc z opozycją, może inaczej nie można, tylko pogarszają bardzo trudną niekiedy sytuację wielu Polaków. To Barbara Blida nie została zamordowana? "Wyjaśnienie" tzw.katastrofy smoleńskiej przyćmiewa wszystkie daleko poważniejsze sprawy do wyjaśnienia. Polityka jest straszna. Dla mnie codziennie niech jedzą ośmiorniczki ,jak lubią, ale za to niech będzie ich stać wspólnie na takie posunięcia, które w bliższej i dalszej perspektywie poprawią sytuację Polski -wewnętrzną i zewnętrzną. Skoro przynależność do Unii nie miała pozytywnego wpływu na naszą sytuację to szukanie kozła ofiarnego nie za wiele jej pomoże. Tak jak kierowanie się Wszystko zależy od człowieka i od standardów jakim powinien sprostać każdy polityk.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

coca --cola tez jest dobroczynna:)

miłego wieczoru i niedzieli wszystkim:)

Kurczę, coś mi się z głową dzieje, bo nie mogę sformułować myśli, żeby opisać sprawę Blidy. To była nieudana próba samookaleczenia. Zakończyła się nieumyślnym spowodowaniem własnej śmierci. Nawet pisowskie gazety niechętnie piszą o tym, z jakiej amunicji się zastrzeliła. To był pocisk obezwładniający. Taki dla antyterrorystów służących w samolotach. Łupnie, ale nie wbije się głęboko. Chodzi o to, żeby nie przestrzelić kadłuba samolotu i żeby nie doszło do dekompresji. Blida wiedziała piąte przez dziesiąte, ze tym nie da się zabić. Być może nawet mąż, do którego broń należała, powiedział jej, że jedyne czego nie wolno, to strzelanie w głowę. No to walnęłą sobie w korpus. I niestety nie wyszło, bo w serce z bliskiej odległości też nie wolno. Chciała, by wynieśli ją na noszach, a TVN24 zaraz by nadało, ze ofiara kaczyzmu-ziobryzmu zaszczuta próbowała popełnić samobójstwo. Ale nie wyszło i i wynieśli ją w worku. To jest oczywiście do zweryfikowania. Ja to wiem tylko z bloga kokosa26. Szkoda mi czasem życia, żeby dokładnie każdą sprawę zgłębiać

"Polityka jest straszna."

Polityka nie jest straszna, straszne jest niezrozumienie polityki i celowe obrzydzanie polityki. Polityka, jak pokazują fakty i odpowiedzialne analizy jest troską o dobro wspólne.

Rrrrrrrrrrrewelacje podajesz, Blida zamordowana, kosmici ją zamordowali.

Najgłośniej wypowiada się o Polsce Verhofstadt, agent Gazpromu.

Chwileczkę, jak się ma ten komentarz do rzeczywistości ? UE nie jest cialem demokratycznym, a PE jest instytucją fasadową, mającą sprawiać wrażenie demokratycznośći. Co ma wrażenie demokratycznośći do realnej demokracji?
I instytucja fasadowa, w której jest lewactwo i postkomuna, wypowiada się na temat demokratycznie wybranej polityki ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rezolucja pokazuje,że być może w r.2004 Polacy popełnili błąd naiwności i łatwowierności. Gdyby zamiast UE była po[przednia forma wspólnoty - EWG czyli wspólnota gospodarcza, to uczestnictwo miałoby sens.

Osobiście, wskutek pewnego zbiegu okoliczności a nie świadomej niezgody, w wyborach nie wziąłem udziału, choć wejście teoretycznie popierałem. Popierałem wejście, bo uczestnictwo jest ważne, pod warunkiem, że prowadzi się REALNĄ politykę. Tak jak popierałem Okrągły Stół, pod warunkiem, że na stole się nie skończy. I dlatego popieram PC a potem PIS bo są za realną polityką.

Ale problem z Polakami jest ten,że dzialają na pół gwizdka i po wejsciu do UE pozwolili na rezygnację z realnej polityki, podobnie jak było to w przypadku Okrągłego Stołu. W efekcie W Polsce ukształtował się układ postkomunistyczny, który przejął władzę. Podobnie w UE do władzy doszły niejawne struktury środowisk bankowo-finansowych.

Jak się mówi o polityce to najpierw trzeba sprawdzić, czy rządzą ci, którzy są na fasadzie czy ci, co się kryją poza fasadą.

dobra, dobra. Ale skoro nie czytacz GWna, to może wyświadczysz mi przysługę? Chodzi o to, żebyś wpisał w google frazę: Agata Duda. Pierwsza dama tańczy sama. Powinien wyskoczyć artykuł na stronie wyborcza.pl, który ponoć w bardzo chamski i łajdacki sposób szkaluje żonę PADa. To weź proszę skopiuj mi ten artykuł i wklej treść tutaj. Ja nie mogę tego przeczytać, bo ponoć wyczerpałem jakiś limit i każą mi płacić. Nie wiem, jak to możliwe bo wieki całe nie wchodziłem na ich strony ale może tobie się uda. Ciekaw jestem, co tam wyrzygali

Żadna siła, żadna burza mnie nie zmusi,żebym GWno ruszał. Nie bierze się GWna do rąk a tym bardziej do ust.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

@ZJ:

Dostałeś kilka minusów, czyli na Forum funkcjonują także koprofile a może i koprofagi ;)

@kruk:
Jakoś trza podnieść lecącą na łeb i szyję sprzedawalność tego szmatławca,. Choćby próbując wygospodarować sobie miejsce między "Nie" a "Pudelkiem".
Poważny Czytelnik już dawno przestał być ich grupą docelową.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

@ sadyl

Podzielam Twoje przekonanie.
Wystarczyła mi lektura paru numerów w r.1989 r. by się przekonać jak to GWno pachnie

Już mniej więcej wiem, o co chodzi. Opublikowano kłamstwa znanego kryminalisty i chuligana Zbigniewa Stonogi. To człowiek, którego Sokołowski, ps. "Masa" publicznie oskarżył o wielokrotną, obrzydliwą pedofilię. Czyli z Michnikiem jest gorzej niż z Urbanem. Bo Urban zatrudniał Grzegorza Piotrowskiego, czyli człowieka, który uprowadził i skatował ks. Popiełuszkę a następnie przekazał go ludziom z WSW i KGB, którzy zamordowali go po brutalnych torturach. No, ale na pedofilów i ludzi niezrównoważonych psychicznie Urban raczej się nie powoływał. Upadek Michnika jest już zatem całkowity i ostateczny

No cóż... skoro dla Szechtera autorytetem jest Niklas Frank, to trudno żeby coś jeszcze z jego strony mogło zaskoczyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wałesa

"natychmiast wyrzucić rząd, który szkodzi Polsce.

(wstyd mu wobec komisji weneckiej)

.."Ale znów, jako odpowiedzialny rewolucjonista wiem, że w tym momencie koszt byłby za drogi. Tego nie wolno teraz zrobić. Gdy ta demagogia, populizm się nie sprawdzą, kiedy ludzie zauważą, jak szkodzą Polsce, to wtedy trzeba będzie podjąć męską decyzję i prawdopodobnie ja ją podejmę i zakończymy działanie tego niedobrego rządu, który tak szkodzi Polsce. Tak daleko szkodzą Polsce, że ja nie mogę się temu przyglądać. Jeśli ludzie mnie posłuchają, zakończę ten niedobry układ, niezdrowy dla Polski..
ęsa przyznał, że chodzi o wyjście na barykady. Zapowiedział, że nie chodzi mu o strzelanie, tylko o metody dość pokojowe, ale jednak trochę siłowe.

Część osób odebrało słowa byłego prezydenta jako zachęcanie do polskiego Majdanu.

nie mozna tego d. wyekspediowac
na ksiezyc?

Kara śmierci albo na księżyc. Czy jest jakaś alternatywa?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest całkiem rozsądna aalternatywa, żeby nauczyć faceta rozumu.
Ale to wymaga organizacji i pewnej wytrwałości - trzeba przed posesją faceta na Polanki urządzać codziennie pikiety, a co niedziele mini-demonstracje. Kocia muzyka, wuwuzele, transparenty, spec-kącik w internecie. Nie ma innego pokojowego i skuteczniejszego rozwiązania.

nic nowego nie wymysliłes
jak zwykle!!!!!!!!!!!

http://fakty.interia.pl/galerie/kraj/pikieta-przed-domem-lecha-walesy-zdjecie,iId,1139400,iAId,82899

jego posiadłosc jest obwarowana
i ma ochroniarzy
slepych przyjacol tez ma

Obecnie tworzy się sprzyjający klimat, aby zakłócać spokój obywatelem. Do podżegania jednych przeciwko drugim. Masz inne zdanie niż ja to się nie liczysz. Nie jesteś ze mną jesteś przeciwko mnie. Kupą mości panowie. Najlepiej komuś zatruwać życie - w słusznej czy nie sprawie. W ten sposób ten rząd odsuwa od siebie krytykę własnych poczynań i stanie się bezkarny. Każdy rząd wyżywi się sam.

a zdrajców i morderców mozna nagradzac
uznajac ich za dobro narodowe i chlube
nadajac im tytuły,honoraria nalezne profesorom anjwyzzszej i wypracowanej w pocie czoła rangi
..piekne posiadłosci,limuzyne na codzien ,dozywotnio kasy i omasty na tyle zeby pieknie zyc

a inni musieli na to harowac,albo ziemie gryza
albo ledwo im na m2 i 1/5 leków starcza
choc to oni walczyli

rzeczywiscie epoka Dharmy
czescz nas --nie widzi zła

@ gaga

Zacznij myśleć spójnie, logicznie.

Za rząd odpowiadają obywatele, którzy go wybrali, tak to jest w demokracji. Oczywiście zawsze należy sprawdzić czy to naprawdę demokratyczne wybory.

Przy poprzednich wyborach były uzasadnione wątpliwości co do demokratyczności procedur wyborczych, a także dostępności do mediów i opinii publicznej. Czyli 2 punkty przeciw demokracji.pomijając już niedemokratyczność struktur grup wpływów.

W ostatnich wyborach ludzie zakwestionowali i słusznie demokratyczność i sensowność poprzedniej ekipy i tu nie ma żadnych wątpliwości.

Do braku demokracji w przypadku poprzedniej ekipy dodałbym jeszcze czynnik przesądzający - złą wolę, zinstytucjonalizowaną złą wolę. To tak jakby, uzywając metafory zapożyczonej z religii, Diabeł był premierem.

Oto lista europosłow, którzy opowiedzieli sie za uderzająca w Polskę rezolucje PE.
Przyczyną rezolucji były przegrane przez nich w 2014 roku wybory ;

1. Ryszard Legutko,
2. Anna Fotyga,
3. Ryszard Czarnecki,
4. Tomasz Poręba,
5. Zdzisław Krasnodębski,
6. Andrzej Duda,
7. Kosma Złotowski,
8. Jadwiga Wiśniewska,
9. Beata Gosiewska,
10. Marek Gróbarczyk,
11. Dawid Jackiewicz,
12. Marek Jurek,
13. Janusz Wojciechowski,
14. Bolesław Piecha,
15. Karol Karski,
16. Stanisław Ożóg,
17. Zbigniew Kuźmiuk,
18. Kazimierz Ujazdowski

Warto zapamietać te nazwiska na kolejne wybory,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdrajcy, mordercy... zbyt łatwo przychodzą te określenia w stosunku -było nie było - zasłużonych osób (żadne piski tego nie zmienią) - którzy dorwali się do władzy. Obrzucanie kogoś błotem, zawsze coś zostanie, stanowi element walki politycznej. PO niczym afrykański satrapa dbało o dobre stosunki z zachodem, lekceważąc potrzeby obywateli. Teraz będzie jeszcze lepiej, bo dojdzie do rozruchów. Bynajmniej nie dlatego, że to państwo lekceważy nie słucha większości społeczeństwa,w dużej mierze kobiet, odrzuca pluralizm światopoglądowy, wręcz narzuca światopogląd - kościelny, bo myśli rządzić z kościołem, ale dlatego że będzie rządzić posługując się gangami narodowców czy młodzieży wszechpolskiej straszącej po całej Polsce. Chleba i igrzysk. Też ma źle ustawione priorytety.

A tam, narodowcy. Część włożyła garnitury, poszła do Kukiza i zachowuje się poprawnie. A część kręci sie wokół Mariana ze wschodu. Puszczam go sobie na yt, jak mi smutno. On tak śmiesznie się ekscytuje i fajnie zaciąga jak w filmach U Pana Boga cośtam. Zaś tęczowe gangi to jest chamstwo dopiero. Żeby do św. Anny się zwalić i krzyczeć? To przecież parafia ks. Pawlukiewicza, wspaniałego kapłana

"którzy dorwali się do władzy"

Kto się dorwał do władzy ? Pucz był jakiś, wojskowy? O czym Ty biedna kobieto bredzisz ?

Nie pamiętasz , kto nie chciał dać ODERWAĆ się od władzy i wybierał sedziów do TK na zapas i majstrował przy poprzednich wyborach ?

Jesteś oderwana od rzeczywistości.
Rozruchy ? Dzieci resortowe wywołają rozruchy ? GWniana gazeta wywoła rozruchy ?
Bądź Pani poważna.

> Dzieci resortowe wywołają rozruchy ? GWniana gazeta wywoła rozruchy ?

Mogą to być stada dzikich bab uzbrojonych w wieszaki ;]

@ Gaga

Muszę jeszcze dodać, na poważnie, jedną istotną uwagę.

Popełnia Pani intelektualne harakiri, jeśli ignoruje Pani fakt, że tzw.III RP to jedno systemowe pasmo bezprawia. Ignoruje pani całość systemu, systemu bezprawia, w którym system sprawiedliwości słusznie przezwany mianem "bezmiaru niesprawiedliwości" służy jako parasol czy parawan dla ochrony bezprawnych działań we wszystkich sferach życia. Ignorowanie całości systemu prowadzi do zamieszania w postrzeganiu skutków i przyczyn.

Wyrywając zjawiska z kontekstu, czyli wydatrzenia z systemu, nie potrafi Pani dostrzec, że pewne grupy , takie jak Ruch Kukiza, czy Narodowcy, próbują wyrwać się z tego systemu i próbują w sposób mniej lub bardziej udany rozmaitych ścieżek dzialania a inne grupy, jak rozmaitego rodzaju lewactwo, ten system wspierają, bo w mętnej wodzie łatwiej łowić ryby.

Wcześniej PO dorwała się do władzy dostosowała gospodarkę polską do europejskiej, teraz PiS w zasadzie wszystko rozpieprza. Niby stoi za tym idea, ale głownie chodzi o władzę i kontrolę nad folwarkiem. Bo teraz wszystko jest zgodne z prawem i demokratyczne, co tylko PiS-owi pomoże zdobyć przewagę, np. głosowanie na dwie ręce. Poza tym dostaną rozgrzeszenie. Szkoda, że niektórzy są tak zacietrzewieni, że dostrzegają o co w tym wszystkim chodzi. Tak PO zdystansowało wobec części Polaków, tak PIS pogrąży gospodarkę i spowoduje, że znaczna część Polaków przestanie się czuć jak u siebie w domu, a sytuacja kobiet ulegnie pogorszeniu. Bejsbole lepsze od wieszaków. Może kałasznikowy. Nie dogadamy się prze Pana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na dwie ręce gosowała pani od Kukiza, a nie z PiS. A z tą aborcją to było tak: na Madalińskiego przez pół godziny umierało dziecko urodzone w wyniku aborcji farmakologicznej. Ludzie z fundacji pro-life się bardzo wkurzyli. Wkurzenie potęgował fakt, że z tego szpitala niezgodnie z prawem odwołano dra Chazana, który na aborcje się nie zgadzał. Bardzo dobrzy i bezpartyjni prawnicy przygotowali projekt ustawy, a pro-liferzy zbierają podpisy. Po drodze Kościół powiedział to, co zawsze mówił. Na żadnym etapie sprawą nie zajmował się PiS. Ale to już normalne, że niektórym wszystko kojarzy się z PiSem. Wczoraj HGW robiła przytyki do PiSu bo ktoś gdzieś spalił kukłę, a gdzie indziej ONR zamówił mszę i trochę pokrzyczał. To już nudne i nie działa. Walą w ten PiS na oślep, a w tym czasie poparcie skacze im o 6%.
A zupełnie inną sprawą jest to, że kobieta nie ma żadnego "prawa do swojego brzucha", jeśli tam jest już nowy człowiek. Jednej umarłej pani podtrzymywano właśnie funkcje życiowe, żeby taki człowiek mógł się urodzić. To co, przepraszam, ci lekarze ratowali? Brzuch kobiety? Narośl w macicy? Czy jakiś zbiór komórek? Czy jak ktoś mi podrzuci dziecko do samochodu, to ja moge ten samochód spalić razem z tym dzieckiem? Czy mogę rozszarpać to dziecko na strzępy bo samochód mój prywatny, a ja żadnego dziecka nie chciałem?
Siedzę teraz od 5 minut i zastanawiam się, czy pokazać filmik. Ale może faktycznie część ludzi jest po prostu nieświadoma i wierzy w te kłamstwa o amorficznych zlepkach komórek. Część ludzi wie, co jest grane i cynicznie kłamie, a część jest nieświadoma i daje sobie wciskać każdy kit. To dla tej drugiej części tylko:

https://www.facebook.com/dlaczego.jest.jak.jest/videos/991914084234096/

@ Gaga

Zielonego pojęcia nie masz w temacie, bujasz w chmurach ogólników, nie dokonujesz żadnego bilansu 25 lat rządów postkomuny, POSTKOMUNY, PO to tylko maskotka postkomuny, tak zresztą jak cała ta PO-czesna.

Głównym zadaniem PIS jest rozbić układ postkomunistyczny pasozytujący na Polsce i wysłać do do diabła, gdzie jego miejsce.

Widać,że jesteś postkomunistką.

> Widać, ze jesteś postkomunistką.
Zlodziej także krzyczy najgłośniej wskazując innych.
To ciekawe jak głęboko wżarło sie komunistyczne myślenie w pislemingowe mózgi.

To przeciez PiS jest partią, ktora buduje w Polsce ustrój wzorowany na PRL. Ta partia buduje układ na wzór państwa komunistycznego z centralną rolą partyjnych pozapaństwowych organów decyzyjnych oraz władzy nie liczącej sie z zasadami państwa prawa.

Ja mam papiery w/z IPN na swój antykomunizm.

Pokaż swoje. Obawiam się, że będą żółte.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Masz prawo obawiać się czego chcesz. Nawet tego, że otaczają cię ludzie z żółtymi papierami.

Święta wiara w to, co napisze na temat obywatela jakiś urząd niestety potwierdza tylko zakorzenienie komunizmu w głowach co niektórych. Tego zjawiska się nie da usunąć ze społeczeństwa inaczej jak tylko metodą naturalnej wymiany pokoleń.

Baczność, w prawo zwrot, do tematu - Rezolucja PE w sprawie Polski marsz.

Urząd,wieśniaku, to instytucja.
Instytucja,prostaku, to pamięć zewnętrzna.
Pamięć indywidualna, nieboże, jest zawodna i krótka bo ograniczona geometrią czaszki. Dlatego kultura/cywilizacja powołała do istnienia instytucje, które służą do przechowywania wiedzy i dorobku pokoleń.

Komuna jak i jej modyfikacja w postaci postkomuny uznaje tylko instytucje służące do przemocy - milicję, cenzurę,UB, które niszczą nosiciela i same siebie i w ten sposób komuna jest jak wąż, który zjada własny ogon.

Potrzebujesz jeszcze oświecenia czy to wystarczy ?

Pokaż lekarzu co masz w garażu, a ty pokaż papiery inne niż te żółte.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czemu w każdym poście obrażasz swoich przedmówców z których poglądami na dany temat się nie zgadzasz?

Nie można dyskutować kulturalniej?

A dlaczego ten pseudodyskutant obraża, OBRAŻA, inteligencję innych użytkowników portalu, wprowadzając do obiegu celowo, CELOWO, fikcje, kłamstwa, bajdurzenie ? Wprowadza celowo,, nazwijmy to fachowo, szum informacyjny.

Otrzymuje w zamian to samo. Obowiązuje przecież zasada wzajemności.
Bałwaniwi trzeba powiedzieć jednoznacznie, że jest bałwanem, nie można tego ukrywać, bo samemu popełnia się kłamstwo.

A jeśli facet jest być może niepełnosprawny intelektualnie, to jest takie powiedzenie:

Jak nie potrafisz, nie pchaj się na afisz.

daj se spokój @prezesik

- ani prosba ani grozba ani z bruderszaftem nie dotrzesz-
szkoda czasu i nerwów:)

@ Isztar

Zdajesz się być zwolenniczką poprawności politycznej i pseudotolerancji, bo uważasz, iż bałwana nie wolno nazwać bałwanem,żeby mu przykro nie było ?
To asekurantyzm, boisz się żeby Ciebie też tak nie potraktowano, więc na wszelki wypadek popierasz cenzurę ?

Do swoich racji można przekonywać ludzi niekoniecznie używając wyzwisk. Wtedy rozmowa, wymiana opinii jest po prostu przyjemniejsza.

Ale widzę że faktycznie nie ma sensu drążyć :)

@ Łowco:

Absurdy Ci się skończyły i teraz będziesz polował na bałwany? Szkoda ;)

Nie każdego rozmówcę nazywam bałwanem, w moich tekstach nie ma takich określeń, chyba ze chodzi o osoby niezwykle upierdliwe.

A ten facet, którego takimi epitetami potraktowałem, w pełni za swoją upierdliwość na nie zasłużył. On nie prowadzi dyskusji bo tam nie ma żadnych merytorycznych argumentów, jest tylko durna propaganda.

Język po to ma swoje mozliwości, żeby je odpowiednio do sytuacji wykorzystywać. Nie przepadam za wulgaryzmami, ale nawet wulgaryzmy są po to żeby ich czasami w sposób rozsądny uzywać.

Łowca bałwanów:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jednak pozostanę przy "łowcy absurdów", bo wielu ludziom, którzy wcale nie są bałwanami, trafiają się absurdy.

musze...usmiałam sie
--bo zobaczyłam cherlawego intelektualiste z trojzebem z dłoni,pedzacego na orce i goniacego morskie bałwany,
przy czym przy duza korona na łysinie zeslizgiwała sie co chwila
wiec targał sie on miedzy tymi zrecznymi bałwanami bezowocnie...
:)

przyduza -jasna rzecz i ukradziona!

Wyżej napisałem o tym, ze zakorzenienie komunizmu w umyslach co niektórych ma charakter trwały. Jest ono po prostu nie do usunięcia, inaczej jak tylko metodą naturalnej wymiany pokoleń.

Umysł taki jak w konwulsjach pluje jadem, szerzy nienawiść, wyzywa na oślep, wszędzie widzi zagrożenie i przed samym sobą musi udowadniać swoją wyższość. Jest niereformowalny i nie zdaje sobie sprawy z toczącej go choroby.

Właścicieli tych umysłów należy pozostawić do naturalnego obumarcia.

Autodiagnoza?

Chazan nie powinien piastować funkcji dyrektora w szpitalu w którym szukają pomocy nie tylko katolicy, utrzymywany przez wszystkich ze składek, w większości nie katolików. Zwlekał niezgodnie z procedurami z jej udzieleniem kobietom, które miały mieć przeprowadzony zabieg, wywierał na nie presję, żeby nie przerywać ciąży, nie wskazał placówki, która te zabiegi wykonuje, grał na zwłokę aby płód przerodził się w dziecko. Dziwne sam wcześniej przeprowadził wiele aborcji. Czego to się nie robi dla kariery. Kobieta ma prawa do decyzji najlepszej dla siebie i mającego i urodzić się dziecka. Jeżeli człowiek jest dializowany, to w imię ratowania jego zdrowia lub życia to ja, która mam 2 nerki i, mogę mu pomóc to powinnam mu oddać jedną, lub być ukarana za nieudzielenie pomocy. Dużo więcej będzie patologii, jeżeli wzrośnie liczba nielegalnych aborcji, które są niebezpieczne dla zdrowia i życia kobiet.Dużo więcej cierpienia nie tyle płodów co już dzieci, ich matek. dzieci bez głowy, czy innych części ciała, z narządami na wierzchu. Czy po takich przejściach ktoś będzie normalnie dalej funkcjonować. Matka skazana na opiekę nad swoim niepełnosprawnym dzieckiem, któremu jakoś się żyje, nie dlatego że Bóg chciał, tylko politycy, jest pozbawiona wsparcia nie tylko ze strony partnera, ale tej zinstytucjonalizowanej. Pis czy platforma wsio rawno. Tak więc jak zobaczysz dziecko w samochodzie, to pamiętaj że to nie zabawka którą będzie można wyrzucić kiedy się znudzi. "Niemy krzyk" oglądałam w kościele jako dziecko.Film zrealizowany obliczony na efekt, aby wystraszyć odbiorców a nie pokazać jak jest naprawdę.

> aby płód przerodził się w dziecko

A możesz wskazać KIEDY to następuje?

Ale to kolejne sady stwierdzaja, ze odwolanie Chazana bylo bezprawne. I Trybunal Konstytucyjny raczej niechętny PiSowi. Kara za nieoddanie nerki? No nie wiem. Dziwny pomysl

@ Gaga

Skąd to upodobanie do blablania i podawania fałszywych informacji?

Sąd, nawet ten z postkomunistycznego wymiaru sprawiedliwości, potwierdził zgodność z prawem zachowań prof. Chazana.
Życie spoleczne nie kieruje się chciejstwem i Twoimi osobistymi zachciankami, lecz kulturowymi regułami i wzorcami. Jak nie odpowiada, to proszę emigrować. Do islamistów ?

u ciebie istnieje tylko opcja z jednego nbieguna w drugi?

Z prawem jest jeden tylko problem - zerojedynkowy, albo przestrzegam albo nie przestrzegam. Nie ma wariantów pośrednich. Warto przestrzegać elementarnej logiki.

Inne tematy z forum

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok