Robią z człowieka idiotę !!!!!!

Witam,
do tej pory od wielu lat nie miałem zastrzeżeń do firmy i jej usług---było wszystko super.
Podkusiło mnie i w m-cu październiku podpisałem z nimi nową umowę na rok na szybszy internet.(mogłem zmienić operatora--pomyślałem stały klient będzie ok)
Od dnia 01.11.2013 miałem mieć w/g zapewnień miłej pani z działu sprzedaży szybszy internet.
Dzisiaj jest 02.11 ---nie widać aby nawet chcieli dostosować się do podpisanej umowy!!!!!
Wysłałem email ale dostałem zwrotkę, że odpowiedź do m-ca czasu, a na info. mówię o problemie a jakiś koleś myśli, że siedząc za biurkiem przy telefonie ma po drugiej stronie ""debila lub idiotę"" mówi mi aby sprawdzić na ich stronie szybkość internetu---wyniosła 10 Mb.
Dziwne bo na 7 innych stronach do SPED TESTU wynosi na każdym z nich zawsze 0,45Mb a gdzie wartość z umowy 4 Mb.

Szkoda, że jakość usług spada.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Robią z człowieka idiotę !!!!!!

Witam, jest ciag dalszy mojej przygody z firma Jarsat. Okolo godz. 20 zostal mi odlaczony internet. Rozumiem, ze ta zlosliwosc jest w ramach naprawy swojego - Jarsatu postepowania. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
aby było sprawiedliwie dokańczając moją historie jest już wszystko ok !!!!
Załatwił to email do działu technicznego i co dziwne dzisiaj (niedziela ) o godz. 9 a za 20 minut wszystko było naprawione.
Jestem po sporym pozytywnym wrażeniem.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pamiętajcie ludzie, że jak macie internet 10 MB, to jest to MAKSYMALNA szybkość internetu. To oznacza, że w danej chwili możecie mieć np 2 MB a postanowienia umowy i tak będą spełnione. Nikt nie zagwarantuje wam stałej szybkości np na poziomie 10 MB ponieważ tak już działa cały internet, że jest to niemożliwe.
Poza tym, jeżeli łączycie się z jakąś stroną (np. do sprawdzania szybkości neta) to przechodzicie przez dziesiątki czy nawet setki łącz innych operatorów aż się na tą stronę dostaniecie. Jakiś operator pośredniczący może mieć akurat problemy i z punktu widzenia strony do badania szybkości internetu szybkość od waszego komputera do tej strony będzie zaniżona. Ale NIEKONIECZNIE jest to wina waszego operatora. Operator odpowiada za szybkość DOSTĘPU do internetu ale nie odpowiada za to co już się dzieje w samym internecie. A to też ma wpływ na wasze odczucia dotyczące chociażby szybkości.

PS. Nie, nie pracuję w Jarsacie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
całkiem możliwe ,ze masz rację. Jest jedno ale do tej pory miałem cały czas prędkość 0,5 Mb i tu przez wiele lat było wszystko ok .
Z dniem 01.11 miało to wzrosnąć w/g umowy i podanych wyników na stronie operatora do 2Mb. I sama rozmowa na inf. porażka.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam,

Po interwencji w BOK i do tego trzeba było jeszcze zresetować modem i wszystko śmiga jak powinno.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

..

Jarsat jeżeli nie dotrzyma się umówionego terminu rozwiązania umowy to automatycznie przedłuża tą umowę na rok bez żadnego podpisu itd. Jeżeli chce się ją rozwiązać mówią, że kara będzie wynosiła 2000zł!!! to koszt niewspółmierny do niczego co można by pod to uznać za koszt...

Poinformowano mnie, że mam podpisach umowę z firmą Vectra którą kupiła Jarsat a jeżeli tego nie zrobię to zostanę w Jarsacie ale zostaną mi odcięte kanały HD na które przecież podpisałem umowę i za które płacę. To przecież szantaż.

Bardzo Państwa prośże o interwencję, mój numer telefony jest w stopce maila jeżeli mógłbym jako pomóc to proszę o kontakt.

Piszecie do uokik w Gdańsku gdansk@uokik.gov.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prosimy o wysłanie zgłoszenia na adres bok@jarsat.pl, gdzie odpowiemy na wszystkie pytania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0