Rodzina

Najlepiej na zdjęciu i daleko....Pomagasz, starasz się i tak dostajesz kopa w d..e. Nie ważne mama, tata, brat, siostra.Nie warto być dobrym. S...ki maja w życiu najlepiej.Miękkie serce= twardy zad.Podobno lepiej późno niż wcale. Ja chyba wolałabym wcale. Teraz muszę się ostro "przekierunkować" mamiona wizjami i obietnicami. Boli.
A glonojad się cieszy....manipulacjami osiągnął cel.Jak zawsze po trupach.Mam ochotę być piranią...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Rodzina

Nie wiem o co chodzi, ale myślenie "on mi tak to ja innym też tak samo" nie prowadzi do niczego dobrego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za dużo było we mnie wiary w ludzi, jestem zbyt naiwna...ileż można nadstawiać kark.Dałam sobie naskoczyć na głowę, byłam "narzędziem'. Dość już upokorzeń.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wykorzystujesz jesteś wykorzystywany........ot parodia życia....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

u katolików tak jest. katolickie wychowanie

http://img406.imageshack.us/img406/5456/63396149

Czy katolickie? gdyby było katolickie nie było by takich sytuacji, przynajmniej u mnie. Ot typ mojego charakteru i postawy " trzeba pomóc" a innych członków bliskiej rodziny "dawaj, dawaj" a teraz doszło "i niczego się nie spodziewaj..."
Sorry musiałam spuścić trochę myśli z głowy.

kto ma miękkie serce ten ma twardą d*pe

Mam nadzieję , że twardnieje powoli i jedno i drugie.Dobrze,że mam super męża i dzieci przy boku.Etap żalu przechodzi w etap złości , oby szybko przeszedł w etap otrząśnięcia się i działania.Konstruktywnego oczywiście.

Pozbyła się mnie, a teraz chce pieniędzy

Jestem obywatelem Niemiec i mieszkam w Niemczech od roku 1980. Nie mieszkam w Pabianicach od roku 1967, bo matka mnie wysłała do hufca pracy, żeby się mnie pozbyć. Miałem bardzo ciężkie dzieciństwo, często chodziłem głodny i do tego matka mnie zamykała w komórce, bo jak mówiła: nic nie miałem do szukania w jej mieszkaniu. Mój ojciec zmarł w roku 1967. Ja miałem 16 lat. Matka się mną nie interesowała, bo poznała innego faceta. Wyszła za niego i po jakimś czasie mieli dziecko. Ja tylko przychodziłem do domu, żeby się przespać. Rano, jak oni wychodzili do pracy, musiałem mieszkanie opuścić. Z matką, jak mieszkam w Niemczech, miałem tylko kontakt listowny albo telefoniczny. Była u mnie w odwiedzinach i chciała koniecznie zostać na stałe w Niemczech i ja jej pozałatwiałem wszystkie sprawy w urzędach i zamieszkała na stałe w Niemczech. Po jakimś czasie zmieniła zdanie i wróciła do Polski. Minęło trochę czasu i znowu przyjechała, i znowu chciała zostać na stałe, i to teraz na sto procent. Długo to nie trwało, bo tylko trzy miesiące i znowu pojechała do Polski, tłumacząc się, że w Polsce zostawiła syna z drugiego małżeństwa i się bardzo stęskniła za nim.
Ja, jak mogę, to matce pomagam, ale jestem na rencie chorobowej i ona nie jest aż taka duża. W zeszłym roku napisała do mnie list, że chce, żebym jej płacił alimenty 100 euro miesięcznie, bo ma niską rentę (1.275 zł). Ja na początku nie odpowiadałem na ten list i w zeszłym roku dostałem pismo z sądu w Pabianicach o sprawie. Ja mieszkam w Niemczech, nie posiadam żadnego majątku, za to matka mieszka we własnościowym mieszkaniu, brat ma też dwa własnościowe mieszkania. Jedno z nich wynajmuje. Do tego ma działkę (...) i prowadzi sprzedaż samochodów. Ja mam teraz 60 lat, a matka 84

Czy ja wiem czy gorzej. Niestety dość podobnie , może tylko nie tak drastycznie.Jeden osioł zasuwa,żeby wszystkim było dobrze a glonojad spija całe życie śmietankę. A ty dostajesz fucka i kopa w zad na do widzenia.

Wiesz na dobrą sprawę nie chodzi tu o to czy ktoś ma jeszcze lepiej czy gorzej. Chodzi o zwykła ludzką sprawiedliwość i uczciwość, już nawet w rodzinie tego nie ma.Tak na dobrą sprawę jak sięgnąć pamięcią nigdy jej nie było.Załamujące gdzie miałam oczy.

Wiersz ten powstał jako odpowiedź Juliana Tuwima na to jak potraktowali go bliscy ludzie, których uważał za swoich przyjaciół. No cóż, w chwili gdy poeta potrzebował wsparcia i pomocy - zostawili go i odwrócili się od niego - pokazując swoje prawdziwe - świńskie - oblicze. Tak to się poznaje przyjaciół w chwili biedy i potrzeby i tak to swoich pseudo przyjaciół poznał Julian Tuwim. I za to im w tym wierszu pięknie dziękuje.

"Całujcie mnie wszyscy w d*pę"

Julian Tuwim

Absztyfikanci Grubej Berty

I katowickie węglokopy,

I borysławskie naftowierty,

I lodzermensche, bycze chłopy.

Warszawskie bubki, żygolaki

Z szajką wytwornych pind na kupę,

Rębajły, franty, zabijaki,

Całujcie mnie wszyscy w d*pę.

Izraelitcy doktorkowie,

Widnia, żydowskiej Mekki, flance,

Co w Bochni, Stryju i Krakowie

Szerzycie kulturalną francę !

Którzy chlipiecie z Naje Fraje

Swą intelektualną zupę,

Mądrale, oczytane faje,

Item aryjskie rzeczoznawce,

Wypierdy germańskiego ducha

(Gdy swoją krew i waszą sprawdzę,

Werzcie mi, jedna będzie jucha),

Karne pętaki i szturmowcy,

Zuchy z Makabi czy z Owupe,

I rekordziści, i sportowcy,

Socjały nudne i ponure,

Pedeki, neokatoliki,

Podskakiwacze pod kulturę,

Czciciele radia i fizyki,

Uczone małpy, ścisłowiedy,

Co oglądacie świat przez lupę

I wszystko wiecie: co, jak, kiedy,

Item ów belfer szkoły żeńskiej,

Co dużo chciałby, a nie może,

Item profesor Cy wileński

(Pan wie już za co, profesorze !)

I ty za młodu nie dorżnięta

Megiero, co masz taki tupet,

Że szczujesz na mnie swe szczenięta;

Item Syjontki palestyńskie,

Haluce, co lejecie tkliwie

Starozakonne łzy kretyńskie,

Że szumią jodły w Tel-Avivie,

I wszechsłowiańscy marzyciele,

Zebrani w malowniczą trupę

Z byle mistycznym kpem na czele,

I ty fortuny skurczysynu,

guaniarzu uperfumowany,

Co splendor oraz spleen Londynu

Nosisz na gębie zakazanej,

I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,

A s**** chodziłeś pod chałupę,

Ty, wypasiony na Ikacu,

Item ględziarze i bajdury,

Ciągnący z nieba grubą rętę,

O, łapiduchy z Jasnej Góry,

Z Góry Kalwarii parchy święte,

I ty, księżuniu, co kitasa

Zawiązanego masz na supeł,

Żeby ci czasem nie pohasał,

I wy, o których zapomniałem,

Lub pominąłem was przez litość,

Albo dlatego, że się bałem,

Albo, że taka was obfitość,

I ty, cenzorze, co za wiersz ten

Zapewne skarzesz mnie na ciupę,

Iżem się stał świntuchów hersztem,

Całujcie mnie wszyscy w d*pę!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, rodziny sie nie wybiera. Wazne abys teraz Ty stworzyla swoim dzieciom taka rodzine jakiej nie mialas - oddana, pomocna.

Racja nie popełniać tych błedów jakie popełnia rodzina i tworzyc własne ciepło i atmosfere rodzinna

Nie popełnię. Jestem z zupełnie innej planety, gdyby nie podobne cechy fizyczne miałabym podejrzenia, że jestem adoptowana.Generalnie i tak członek rodziny drugiej kategorii, bo żyje normalnie, nikomu nie zawadzam, jestem na każde skinienie, a glonojad - prostak jest bogiem. Życie nie jest sprawiedliwe.

Zycie jest niesprawiedliwe wiem coś o tym,a do tego jeszcze jak ma sie taka rodzine jak moja to :(

Inne tematy z forum

Grajdołki (112 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...