Rozmiar ma znaczenie...

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
...biustonosza zwłaszcza. Źle dobrany psuje całą sylwetkę.

Pod tym adresm możecie ściągnąć krótki poradnik dobierania właściwego biustonosza stworzony przez koleżankę ze stanikowego forum:

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=9727F941739A1363

Teraz już nikomu ekspedienka nie wmówi, że właściwie nie produkuje się bielizny 75E, tylko trzeba kupować 85C, bo to to samo... Teraz w wielu miejscach są dostępne staniki od 60 do ponad 100 w obwodzie, a do każdego z tych obwodów są przyporządkowane miseczki od AA do nawet L! I nie są to straszne beżowe babcine zbroje, ale kolorowe, seksowne cudeńka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Rozmiar ma znaczenie...

noooo, ja znam takie ekspedientki osobiście...jeszcze w szufladzie zalegają gdzieś staniczki 80 C

całkiem niezły ten poradnik :)

o matko, jak można sobie dac coś wcisnąc przez babe za ladą?
może dziwna jestem, ale im bardziej ktos mi wciska, tym bardziej mnie do danego towaru zniechęca...

ja sobie wciskać za bardzo nie daję...ale jeszcze parę lat temu kiepsko było z rozmiarami, oczywiście jeżeli nie chciało się płacić kosmicznych sum za stanik ;)

Tak, jeszcze teraz w wielu sklepach nie ma ładnych biustonoszy powyżej miseczki C. Dziewczyny miały do wyboru - albo nosić ten sam model, co ich babcia, albo kupić coś ładnego, "tylko" z tyłu zapięcie będzie podjeżdżało pod szyję...

niestety często tak jest ze co ładniejsze egzemplarze produkowane są w małych rozmiarach...szczególnie Triumph w tym przoduje

Na szczęście Triumph nie jest już jedyną dobrą firmą bieliźniarską na rynku. Kilka polskich firm produkuje rewelacyjną bieliznę. Niestety, raczej nie ma dużych staników w przyjaznych cenach.

własnie :/

hehe, moje 75B ma czasem swoje dobre strony :P

Myślę, że 75B ma same dobre strony!

bardzo często się chce to, czego się nie ma :)

taaa, 75B:))), czasmi chciałoby się C, ale ja w sumie lubię tak jak jest;)))

Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby się okazało, że macie C. 70C. Większość kobiet nosi albo za luźne obwody, albo za małe miseczki. A czasem i jedno i drugie...

to prawda, ale ja akurat jestem idealnie wpasowana hahahaha:))))

ja tam zawsze przy okazji konkretnego modelu mierzę wszystkie okoliczne numery, czasu mi nie szkoda, a czasem ten sam rozmiar inaczej leży...
ale nigdy nie pozwalam obściskiwać mnie paniom ekspendientkom, które chętnie wpakowały by się do przymierzalni :) sama sobie radzę :)

a ja ostatnio kupowałam tylko w jednym miejscu staniki, sklep prowadzi znajoma mojej mamy..kobieta naprawde się zna i potrafi doradzić, dlatego z miła chęcią wpuszczam ją do przymierzalni ;)

Agatha napisał(a):

> Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby się okazało, że macie C. 70C.
> Większość kobiet nosi albo za luźne obwody, albo za małe
> miseczki. A czasem i jedno i drugie...

Agatha, no co ty!!
jest XXi wiek, jesteśmy dorosłymi kobietami, a mamy nie wiedziec jaki stanik trzeba kupic, ubrac? no nie rób sobie jaj :)

ale to prawda...oglądałam kiedys taki program i rzeczywiście udowodniono tam, ze duży procent kobiet w Polsce ma źle dopasowany rozmiar stanika

Jestem totalną fetyszystką, bacznie przygladam się mijanym kobietom i ich piersiom :)))) Połowa kobiet ma beznadziejnie dobrane biustonosze!

A czy jest jakieś forum, na którym nie przesiadujesz? jesteś wszech wiedząca.....co robisz oprócz siedzenia na forum całymi dniami?

niech sobie siedzi, bez Agathy to nie to samo by było :)

Went, biedaczysko... Naprawdę moje wiadomości na temat biustonoszy wpędziły Cię w kompleksy? A Ciebie na którym forum nie ma? (Rozumiem, że na tym dla biuściastych, stąd ten jad. Opanuj się, biust może być mały, byle rozum był duży).

Co Wy opowiadacie, to właśnie Triumph produkuje w większych rozmiarach, wiem bo sama kupuję Triumpha a mam miseczkę 80D i zawsze przeważnie w Triumphie dostaję stanik odpowiedni, firma która też jest dobra to FELLINA.

ach te cycki ;)

Rina, to Ty masz wielki wybór biustonoszy! (naprawdę masz D? Po obejrzeniu Twoich zdjęć ślubnych odniosłam wrażenie, że masz biust większy od mojego, ale pewnie to przez białą kieckę). Ja mam 75F i dopiero niedawno w Triumphie znalazłam 3 niebabcine modele dla mnie. Z czego przyzwoicie leżał 1. I to też nie na tyle dobrze, aby go kupić...

Fellina jest niezła. Tam można kupić coś na F i to ładnego i dobrej jakości.

W każdym razie kupienie czegoś na D to tylko mały wyczyn. A na H? L? Ja na forum dla biuściastych nabrałam kompleksu małego biustu ;) Tam dziewczyny mają problem... A kupno sukienki albo bluzki koszulowej na takie kształty to dramat w 3 aktach...

Ooooo Agatka, to masz spory biust, jak mam 80 D, to fakt, że sukienka bardzo podkreślała biust, ale nie mam sie czego wstydzić i zaszalałam sobie;)

Wiesz co, średni mam! Jak ludzie słyszą F, to mają na myśli Pamelę... Ja przez lata nosiłam 80D, bo nic inngo ładnego nie było, a w dodatku myślałam, że to mój rozmiar... Tylko trochę niewygodnie miałam, ale sądziłam, że powyżej B nie ma czegoś takiego jak wygodny biustonosz... A potem zmierzyłam właśnie 75F i bingo! Tylko dostać ładne F...

H? L? ?????????
TO SĄ TAKIE ROZMIARY?
boszsz, a ja mam komleksy że za małyy, a tu takie dramaty...

ja mam napewno D bo jak większy kiedyś przymierzałam to za duża micha była;) raz miałam E z Felliny i też był dobry, także trzeba mierzyć;)

masz rację Rina w tRIUMPHIE SA DUżE ROZMIARY ALE NIE Z TYCH MODELI CO MI SIę PODOBAJą!! I TO JEST NAJGORSZE!!
natomiast uwielbiam Felinę, mają cudowne staniki i w kazdym modelu wszystkie rozmiary, tak samo jak Samantha i np Chantelle, ale Chantelle to tylko niestety z 70% obniżką :(

Jeśli chodzi o dobre biustonosze na nieco bujniejsze biusty to polecam polską firmę EwaBień. Ja wcześniej przekonana o tym, ze mam 75 D męczyłam się ze źle dopasowanym bisutonoszem, dopiero jak przymierzyłam 70 E EwyBień poczułam się super. Firma ta ma bardzo duży wybór pięknych wzorów a trafiając na przecenę można kupić stanik świetnej jakości za niewielkie pieniądze

a maja jakąś stronkę??

Bardzo proszę :))

www.ewabien.com

lub link do e-sklepu: http://www.ewabien.com/eshop/

bardzo dziekuję!! zaraz sobie spojrze

A możę się nie wypowiadać,bo obciach...ja mam 85 D,E i kupuję na Gildii w Gdańsku,bardzo ładne,a nawet ramiączka mają odpinane by latem zamienić je na silikonowe,ostatnio kupiłam śliczny czarny sexy za 18 zł,a drugi biały za 23 zł,bo mnie nie stać na te triumphy. Raz kupiłam taki drogi za prawie stówę to się zniszczył tak samo jak te za 18, a ja wolę mieć 5 staników (dobrze dobranych) za 20 zł niż jeden za stówę,a te triumphy to pewnie jeszcze droższe są.

Dorcik, jaki obciach :)
Ja do mojej sukni ślubnej stanik kupiłam własnie w gildii. Tylko tam znalazłam taki z zapięciem na szyję w moim rozmiarze i na dodatek leżący idealniei bardzo ładny !!!
A jeszcze na promocję trafiłam i zapłaciłam 8 (słownie: osiem) złotych :) :) :)

Szukajcie a znajdziecie :) :) :)

ja po prostu nie znoszę Gildii ani hali-nie umiem tam kupować
dlatego kupuję w firmowych sklepach po prostu :)

Nie uwierzę dopóki nie zobaczę! :) Który to boks na Gildii? Aż się z ciekawości wybiorę...

sa i na gildi i na hali i wogóle takie biustonosze po 9-10-12 zł .

Pamiętajcie, że ślub był w październiku 2005, więc dawno dość :)

Ale Sylvia widać też widziała :)

Jako że dla mnie gildia to po proastu dwie hale - ten boks z fajną bielizną był w tej hali z tyłu.

ja tylko takie kupuje ,mozna kupic dobrej jakosci.a szkoda mi by bylo kaski na triumfa czy tp.

jeżeli bardzo dobrze leży i fajnie wygląda, to jak najbardziej!

mi nie szkoda...niektóre mam jeszcze od liceum i wyglądaja jak nowe :)

mi szkoda ..bo ich za wiele nie mamy ..jak bysmy mieli za duzo to pewnie tez nie byłoby mi szkoda.

nie powiem żebym siedziała na kasie ale wolę zainwestować w jedną rzecz dobrej jakości niż w 10 marnej-takie jest moje zdanie i tak robię już od dawna

kolezanka kiedys pracowała w sklepie w gdansku ,sklep z bielizna powiedzmy średnio drogi.....jej szefowa kazała jej wyrywac metki z biustonoszy kupionych za 15 -20 zł a sprzedawali za 40-60.autentyczna historia sprzed dwóch lat.

domyślam się że istnieje taki proceder...ja kupuję bieliznę w sprawdzonych sklepach a w zasadzie tylko w jednym ;)

sylwia, ja tez chciałam pracowac w tym sklepie
robiłam to samo
'zef zaopatrzał sklep na rynku i pod tunelem !!!!!!!!
a sprzedawałyśmy to jako lupo ! :)

popracowałam tam tydzień, facet był pierdol....ty
tam sie pracuje 7 dni w tygodniu
wolne masz z wielką łachą, i to tylko jeśli odpowiednio uargumentujesz swoją prośbę o dzień wolny !!!!!

a ha, na razie nie powiem gdzie sie mieszczą te sklepy
ale jesli byłybyście zainteresowane informacją, gdzie nie chodzic po staniki i rajstopy to wam powiem

a propos rajstop, takie codziennie, 15-20 DEN, cieliste itd to ok, maja swierze i dobre
ale jak szukasz np na sylwestra, czy jakies tam z ozdobą, świecidełkiem, to zdecydowanie odradzam !!!
rajstopy sa stare, zlezałe, dra si epo zwieciu w rękę, "szef" kazał mi wcisnąć kobiecie rajtki które na łydce miały napis sylwester 2000, a pracowałam tam w grudniu 2004 !!!!!

no no... na wszystkim można zarobic, jak widać :)

Jeżeli chodzi o obfite biusty, to polecam sklepik vis a vis saloniku z sukniami ślubnymi (Chantilly)na Węglowej w Gdańsku-Głównym. Mają tam bardzo dobry wybór Triumpha i innych firm.

Być może można kupić tanio stanik na większy biust, ale u mnie to się nie sprawdza, bo po paru praniach jest on zniekształcony i szarzeje. A Triumphy starczają na kilka lat i nic się z nimi nie dzieje pod wpływem prania w automacie. Przejechałam się m.in. na firmie Gorseteria, po paru praniach staniki tracą fason. Nie polecam również sklepiku vis a vis Trolla w City Forum, po pary praniach stanik jak szmata wygląda.

Ja także potwierdzam, ze stanik na duży biust to jest inwestycja na której nie warto oszczędzać. Do tej pory byłam zolenniczką kupowania biustonoszy za niewielkei pieniądze, bo myślałam, że nie ma to najmniejszego znaczenia. Teraz jak wspomnę, jak po biustonoszach za 15 zł bolały mnie piersi i odparzały się latem to myślę, ze kupno jednego ale naprawdę dobrego biustonosza za większą sumę w zupełności się opłaca. Źle dopasowany stanik może deformowac biust a nawet powodować guzy i raka dlatego dziewczyny nie oszczędzajcie na biustonoszach.

Ja już wyżej polecałam firmę EwaBień-duże rozmiary, świetne fasony a na wyprzedaży można kupić stanik juz za 35 zł !!

a ja mam staniki za 15 zł i to sa jedyne wygode
na szerokich ramiaczkach super
ze staników z drogich sklepów miałam powzynane tamiaczka , po jakims czasie lezały makabrycznie wiec to zalezy od biustu poprostu

a ja myślałam, że popełniam jakąś zbrodnię, skoro mało kto sobie na takie tanie zakupy pozwala :D
Madziu, można tanie i porządne znaleźć, prawda?

oczywiscie
mystic moze potwierdzic jakie beznadziejne dla mnie były te drogie i o zgozo niewygodne a te tanie leza jakby na mnie szyte i teraz tylko ten jeden model kupuje
tylko musze przed kupnem przymierzyc bo czasem źle metki sa wszyte

Pmadziu, wrzynające się ramiączka to wada staników o zbyt dużym obwodzie, albo o generalnie złej konstrukcji, nie drogich staników jako takich... Teraz mam kilka droższych modeli na cieniutkich ramiączkach - nawet nie mam różowych śladów na ramionach... Tak jak napisałą dziewczyna w poradniku - ramiączka powinny przenosić tylko 10% ciężaru biustu...

ale one były dobrane ale niewygodne po jakims czasie noszenia nowe do 2 miesiecy były oki potem juz nie
nie wiem ale te tanie sa ekstra
tak jak napisałam to zalezy od biustu

Inne tematy z forum

Płaczące dziecko a sąsiedzi (70 odpowiedzi)

Witajcie, piszę bo mam ogromny dylemat i ciekawa jestem, czy ktoś może sobie z czymś podobnym...

Drukarnia wielkoformatowa (4 odpowiedzi)

Jak ktoś potrzebuje wydrukować zdjęcie , plakat, wizytóki lub inne rzeczy , w tym upominek dla...

I klasa - tornister i piórnik jaki?? (20 odpowiedzi)

Możecie podpowiedzieć jakie tornistry sprawdziły się waszym dzieciom w I klasie?? Czy w I klasie...