Rozmiarówka butów z NEXT

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiały buty z Nexta dla dzieci. chcę zamówić dla córeczki takie gumowe sandałki na lato i nie wiem jaki rozmiar powinnam wybrać. Wydrukowałam sobie tego pdfa do sprawdzania rozmiaru, ale tam podziałka nie jest zgodna z rzeczywistością ;) Moja córeczka nosi z Bartka rozmiar 23, czy z Nexta to odpowiada rozmiarowi 6 czy 7? A może ktoś ma takie sandałki gumowe http://pl.nextdirect.com/pl/g395530s5#654078 i może zmierzyć?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Rozmiarówka butów z NEXT

A minus to za co? Za to, że nie wiem jaki rozmiar odpowiada polskiemu 23? ;) No cóż, muszę z tym żyć, wszechwiedząca nie jestem...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt nie doradzi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podbijam mam ten sam problem z dł.wkładki sandałków skórzanych tylko ja z rozm. Next 10 i 11 wiem ,że dł. z ich tabeli nie pokrywają się z rzeczywistością,gdyby ktoś wiedział to poproszę o inf.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny ja od dłuższego czasu kupuje buciki z nexta i zawsze mierzę stopę w centymetrach i kieruję się tą tabelą, jednak ostatnio gdy doszłyśmy już do rozmiaru UK 10 i UK 11 to nie możemy idealnie wcelować, zawsze jest jakby jakas mini róznica, ale mniej więcej jakoś to się sprawdza, także zmierzyć stopę dziecku, albo jeszcze lepiej wkładkę z jakiegoś bucika, który jest dobry i mamy go w domu i kierować się tą tabelką

Dzięki Ziuzik :)
Zmierzyłam wkładkę z Bartków, ma niecałe 15 cm, to wtedy z Nexta kupić rozmiar 7? Bo to sandałki, więc jak będą za duże to lipa... No nic, chyba zaryzykuję, najwyżej opylę potem jak będą niedobre :)
A może ktoś ma takie sandałki w rozmiarze 6 albo 7 i może zmierzyć dokładnie?

no z tabeli wychodziłoby, że UK 7, UK 6 mogłyby być troszkę przymałe a lato dopiero będzie i czasami do sierpnia takie buciki się nosi, nózka może troszkę urosnąć jeszcze

chociaż mi te 15 cm wchodzi na UK8 ?? już sama się pogubiłam w tym

można sobie wydrukować na str Next jest taka kartka z rozmiarami i stawiasz nogę dziecka i już będziesz wiedziała jaki rozmiar. Ja tak robiłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak 15 cm to 8 Uk.

Dorcia, ale jak ja to wydrukowałam i mierze na tej kartce, to mi ta ich podziałka w cm nijak ma się do rzeczywistości :)
No właśnie 15 cm to niby rozmiar 8, ale te moje butki co mierzę mają niecałe 15 cm i nie są jeszcze tak na styk. W butach z zakrytymi palcami, to może być trochę luzu, no ale sandałki to już raczej powinny być w sam raz, więc 8UK to się obawiam, że byłoby za duże.

no nie wiem czy dobrze żeby były na styk ? ja kupiłam teraz młodej sandałki Next i mamy spokojnie te pół cm z przodu i z tyłu tak jakby nóżka mieści się w tym środkowym przeszyciu, chodziła już w nich i uważam że jest ok, natomiast nie podobało mi się jak w zeszłym roku w ecco miała na styk już w sierpniu i palce szły do przodu, brzydko to wyglądało

No niezupełnie mi chodzi o to, żeby były na styk, czyli te palce prawie na ziemi ;) Pół cm zapasu to wiadomo, że musi być, ale tez nie chcę takich wielkich klapciuchów :)
Ziuzik, a jak ta rozmiarówka z Nexta ma się do butów np. Bartka albo Emela? Masz jakieś porównanie?

Ja czytałam ostatnio jakiś komentarz na stronie hallens dot.sandałków Next i własnie chyba rozm.8 to wypowiadająca się twierdziła że mają dł.wkładki 16,5 cm no ale to przypadkowy koment i nie wiem jak się ma do rzeczywist.Zuzik a jaki rozm. sandałków brałaś i jaka jest dł.całk. wkładki?Jak mogłabyś zmierzyć to bym była wdzięczna ?

Jak dla mnie nie ma sensu porównywać rozmiarówek różnych marek ,dla mnie kluczem jest dł.wkładki i tym się zawsze kieruję.

ja kupiła teraz młodej jedne sandałki z Nexta UK 11 i drugie Clarksa też UK 11 i powiem wam że jest między nimi 0,5 cm róznicy

Nika kupiłam te : http://pl.nextdirect.com/en/g394530s3#662776 ja wzięłam UK 12 i długość całkowita wkładki to 19,5 cm, ale długość wkładki jakby patrzeć na to przeszycie w środku nicią to jest 18 cm

ale one są dość specyficzne, bo mają jeszcze dodatkowo z 3 mm obwódki dookoła z tej gumy, z której jest podeszwa ( widać to na fotkach ) więc to też powoduje, że wydają się większe

Dzięki Wielkie.Ja się wacham właśnie między 10 a 11.

a mało tego, kupiłam jeszcze te kaloszki http://pl.nextdirect.com/en/g7f3008s4#882855 w rozmiarze UK 11 i one mają długość wkładki 19,3cm, także prawie tak samo jak sandałki, a jednak rozmiar jest mniejszy

Nika tak, raczej powiem, że wypadają wielkie :)))

Ja kupuje z Nexta dla córki UK 9 i maja wkładkę 17 cm. Ostatnio miałam jeszcze dla córki balerinki UK 8 to miały wkładkę 16.3 cm

Zamówiłam UK7 i mają ok 15 cm :) Pasują idealnie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...