Różne przemyślenia na różne tematy

Mam ich wiele, będą trochę chaotyczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chwalić Boga, gdyż muszę dbać o kręgosłup ;)
Toast (golden ceylon). Za wyższy poziom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z wiekiem przechodzę na wyższy poziom i wiele spraw przestaje być w ogóle istotnych, co jest dobre.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz coś o Krakenie.
Niechże powieje prawdziwą grozą... tzn. bryzą :)
Tylko tak z 3-5 zdań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem, jestem... tipsa zgubiLam. Subskrybuję i kliknęłam powiadomienia.
Kawa (klaszcze w dłonie) :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To taka dość przypadkowa, losowa, dziwaczna sytuacja, która jakoś zasklepiła się w ten sposób, tak się trzyma i tak trwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są stale w Polsce, tak się nam trafiło. W np. Czechach nie mają takich emocji. Część ich działań jest jednak na skalę międzynarodową.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatnio wydaje mi się, że rządzi para osób blisko i od dawna się znających, charyzmatycznych, choć lubiących pozostawać w cieniu. To najwyżsi decydenci. Późno zrozumiałem, że są faktycznie parą. Bywały takie pary w historii. Być może zgrali się idealnie.

Wydobycie konkretów było trudne, ale powiedzmy, że po 5 latach uzyskałem wszelkie nazwiska. Chodzi o dyskrecję. I problemy są drastyczne, i metody radzenia sobie z nimi, nikt nie chce się tym chwalić publicznie.

Chcą się oczywiście uwolnić. To okazało się bardzo trudne czy wręcz niemożliwe. Szarpią się więc bardzo nerwowo. Dochodzi do wielu tragedii.

Jest wiele nieszczęścia wśród całkiem sympatycznych osób, które trafiły w dramatyczne sytuacje jak z filmów sensacyjnych. Są już wdrożone do takiego trybu.

Skoro Afera, to rozmyje się i nikt nie poniesie odpowiedzialności. Pojawiło się zjawisko kar prywatnych, pozaprawnych, na niewielką skalę.

To też panorama i dramat różnych ludzkich pasji, wielka sztuka z wieloma bohaterami.

Nie będę tutaj podawał tychże nazwisk. Powoli zaczynam mieć jasność co do tej całej konstrukcji.
Jestem w dość dobrym miejscu geograficznie, gdzie obracając się na fotelu, widzę kolejne ośrodki.

Sytuacja z kilkudziesięcioma głównymi decydentami. Nazwiska przeważnie znane opinii publicznej.

Bardzo dobrze. W sytuacji, gdy możni tego świata wymyślili, że ludzie powinni jeść robaki, po to, żeby była inna pogoda, to tu liczę na ostoję normalności i trzeźwego spojrzenia na rzeczywistość. Good luck

Przede wszystkim ustaliłem działające osoby.
Ważne jest też ustalenie, kto jest decydentem w danym segmencie.

Może to Afera, może Polityka. Rozsadza mnie.
Bardzo wielowątkowa sytuacja.
Wiele rzeczy ustaliłem, choć z trudem.

Myślę, że próba jej zrozumienia spokojnie zajęła już z 1000 stron A4. To o wiele za dużo na pojedynczą osobę.

Po szeregu przypadkowych obserwacji zacząłem rozpracowywać ukrytą sytuację, która okazała się bardzo rozległa, skomplikowana, obejmująca wiele różnych ośrodków i w ogóle Gigant.

Pewnie będę raczej rozmawiał sam ze sobą, nie oczekuję tutaj wieloosobowych dyskusji.

Inne tematy z forum

Vibracje (7 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Muza musi grać. (2397 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (11 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...