Rozróba w Gdyni

Co do zajść w Gdyni, to widać jak na dłoni,że króluje, jak zwykle, niekompetencja, mająca swoje polityczne korzenie, a skutek jest taki jak zwykle, niezaplanowany, o czym mówi linkowany tekst:

http://leonarda.salon24.pl/528055,dyplomatolski-konflikt-z-meksykiem

W Gdyni nie byłem, do doniesień medialnych nie mam zaufania, bo są podszyte albo uprzedzeniami albo politycznym zezem, więc sam konkretnego stanowiska zająć nie mogę, muszę czekać na wyklarowanie się sytuacji, ale wątpię czy to nastąpi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rozróba w Gdyni

Zacytuję komentarz, bo link jaki podaleś jest przykładem manipulacji...jakie to ładne słowo manipulacja, stosowana najczet przez tych co najwięcej ją stosują... Ale do rzeczy.

Może czas już przestać brnąć w kłamstwo o molestowanej kobiecie? Na dłuższej wersji wideo z monitoringu (do obejrzenia na stronie TVN24) widać, że nic takiego nie ma, a Meksykanie zostali zaatakowani przez polskich bandytów. Widać tam kobietę, która podbiega do Meksykanina, daje mu coś (może coś, co zgubił), po czym odchodzi. N tym wątek kobiety się kończy. Kilkanaście sekund później rozpoczyna się atak łysych bandziorów z Chorzowa.
Wszystkie te opowieści o zaczepianej Polsce i broniącym jej ułanie okazują się cynicznymi kłamstwami, które mają pomniejszyć winę stadionowych bandytów. Znamienne jest, z jakim zapałem to kłamstwo powiela GaPol, nawet Wyszkowskiego wyciągnęli z lamusa, by komentował.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słowo przeciwko słowu. No to mam kolejny link:

http://niezalezna.pl/44982-publikujemy-oswiadczenie-kibicow-ruchu-chorzow-bronilismy-kobiety

Słowo przeciw monitoringowi i świadkom nie związanych że środowiskiem grubych karków.

Jeśli to nie wystarczy, to pora czas obalać w taki sam sposób podstawowe prawa fizyki.

Najzabawniejsze w tym jest to,że mimo iż nie wiadomo co się dokładnie stało, to wiadomo niektórym, z góry niejako, że winni są Polacy. Automatycznie. Antysemityzmu są winni, holocaustu są winni, wypędzenia Niemców są winni też. Paranoja. O czym to świadczy ?

Nie popadaj w przesadyzm.
Niby nie wiadomo co się stało a sam dajesz linki z jasno określoną pozycją..
Tutaj chodzi już nie o przekonania, że naszych bronić trzeba..albo, że na pewno ta horda zaczęła. I dorabianiedo tego ideologii...Polak jest chory jak nie dorobi do czegoś swojej pokręconej ideologii.
Tu chodzi o dowody - monitoring i nagranie, którego tak się fani kiboli prosili..a jak się znalazło, to zostało przez nich zignorowane; relację faktycznych świadków..zamieszani są stroną i będą się bronić i same zachowanie "spokojnych" kibiców.
Przeciw temu jest tekst, który kopiowany jest w tysiącach dziennie...i do tego tak bezmyślnie, że z tymi samymi błędami....i to wszystko!
Słów stron biorących nie ma co brać pod uwagę, bo kto powie złe słowo o swoich??

I teraz gdzie leży przewaga, co jest bardziej logiczne?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

I tu mam wypowiedź Ziemkiewicza na wideo w sprawie gdyńskiej rozróby, który idealnie uchwycił pewną medialną paranoiczną prawidłowość i najwidoczniej potrafi czytać moje myśli, bo powiedział dokladnie to samo, co bym napisał:

http://wpolityce.pl/artykuly/60635-przeglad-tygodnia-w-klubie-ronina-stanislaw-janecki-bedzie-prowokowanie-roznych-grup-i-skonczy-sie-to-wielka-prowokacja-11-tego-listopada

Jaki kraj tacy paranoicy...szykują drugi Egipt..
To jakaś alternatywa kółek różancowych?

No to mamy kolejne dane na temat zajścia na plaży. Prawdę powiedziawszy króciutki fllmik zaserwowany jako dowód niewiele mówi, chyba że ktoś jest ekspertem od mowy ciała. Po prostu lipa.

http://niezalezna.pl/45061-ujawniamy-kobieta-uderzona-przez-meksykanow-nie-ta-z-monitoringu-policji

Dorzućmy jeszcze i to:

http://niezalezna.pl/45043-tylko-u-nas-meksykanie-pokrzywdzeni-skad-polacy-maja-obrazenia-pyta-adwokat-kibica

Wyjdzie kompromitacja jak ta z Brunobomberem.

"No to mamy kolejne dane na temat zajścia na plaży. Prawdę powiedziawszy króciutki fllmik zaserwowany jako dowód niewiele mówi, chyba że ktoś jest ekspertem od mowy ciała. Po prostu lipa.

http://niezalezna.pl/45061-ujawniamy-kobieta-uderzona-przez-meksykanow-nie-ta-z-monitoringu-policji"

No i pięknie. Być może media "mainstreamowe" przedstawiają całą sytuację fałszywie i to jednak Meksykanie byli agresorami. Wcale tego nie wykluczam. Tylko we wklejonym przez Ciebie linku jest przedstawiona opinia nie poparta żadnymi dowodami. Dlaczego mam uwierzyć że akurat niezależna.pl podaje prawdziwą wersję wypadków a pozostałe media kłamią skoro ani tu ani tam nie ma żadnych dowodów poza opiniami stron (które jednak nie są do końca wiarygodne)?
Czyżby znowu dysonans poznawczy?

Zawsze badaj kontekst najpierw, misiaczku, a dopiero potem, przekaz. Taka zasada metodologiczna.

A zapewne kontekst polega na tym że jak służby lub media podają informację po myśli strony rządowej to jest ona niewiarygodna a jak po myśli strony przeciwnej to jest wiarygodna prawda misiaczku?

Misiaczki, cos w tym jest..
Chciałem zamieścić swój post, bardzo wyważony i z kulturą pisany..serio!...jednak w tonacji powiątpującej..i nie przeszedł przez "strażnika" niezależnej.

Niech mnie ktoś uszczypnie, ale coś co raczy się nazywać niezależnym raczej powinno na równi, niezależnie od poglądów, reprezentować inne zdanie?

I nie chwalilem gejów i lesbijek, nie lewicowałem, nie odnosiłem się do kogoś z pogardą..ba, nie użyłem nawet określenia "kibol".
A tu cenzura..kopara opadła..
Się pytam, jaka niezależna, skoro od Twoich przekonane zależy czy Cię upublikują na swoim forum czy nie? To tak jakby cofnąć się 30 lat wstecz gdzie tępiono każdy przejaw innego myślenia.

Ale hulaj dusza piekła nie ma! Każdy dostęp ma, aby tylko skrajnie "prawiczył".
Tyle moich doświadczeń z niezależną.

Ps..nie dziwić się proszę, że piszę o tym z małej litery..nie teraz.

@ funky

Nie wiem czy śledzi Pan dyskusje dotyczące wiadomości ze SG na trójmasto.pl. Toż to koszmar a nie dyskusja i do niczego nie prowadzi, nabijając jedynie klikalność. Tak więc pełna swoboda nie prowadzi do niczego dobrego.

Nie komentuję na Nezależnej, więc nie znam ich zwyczajów, ale jeśli chcą unknąć bełkotu z innych portali to muszą stosować właściwą politykę selekcji i dobrze.

Proszę prześledzić wpisy Crossa - ani grama merytorycznej dyskusji - wyłącznie wyrwany z kontekstu jeden szczegół albo dyskusja o autorze zamiast o temacie. Taki jest efekt trollowania.

"I nie chwalilem gejów i lesbijek, nie lewicowałem, nie odnosiłem się do kogoś z pogardą..ba, nie użyłem nawet określenia "kibol".
A tu cenzura.."

Ale też nie trzymałeś się tej jedynej właściwej linii poglądów.

"Tak więc pełna swoboda nie prowadzi do niczego dobrego."

Przedstawiciele pewnego ustroju politycznego też tak twierdzili.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wolność a swoboda to dwie różne rzeczy.

I zabawa i dziewczyna młoda..
Tak się zrymowało ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No patrzcie, ciepło, ciepło... Tak trzymać.

Inne tematy z forum

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...