Gdzie w Rumii mozna zjeść smaczny,niedrogi domowy obiad. Przeprowadziłem się do Rumii ale z pracy wracam z Gdyni (dość późno) i nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie
Jeśli jeździsz SKM na bilet miesięczny, to wysiądź na Leszczynkach, zjedz obiad w barze mlecznym przy Chylońskiej i wsiądź z powrotem w SKM do Rumi. Jeśli jeździsz samochodem, to tym bardziej masz po drodze - tyle, że zamiast Morską, jedziesz Chylońską.
Zainwestuj w pojemniczki i mikrowelę a nie będziesz musiał tego robić codziennie ;)
Sadyl----------na Leszczynkach w tym barze jest koszmarnie teraz. Jedzenie zimne i niezbyt smaczne. Jak kucharkami były te Kaszubki to był wypas, a teraz.......szkoda gadać;pp
Super bar za to jest w Chyloni koło dworca, tak obok Biedry i tego lumpeksu. Jakby za rogiem lumpka. Taniutkie, gorące dwudaniowe obiady. Mozna również na wynos wziąć.
Toś mnie zaskoczyła.
Fakt, że od lat nie jadam tam regularnie, ale zaglądam tam, jesli akurat jestem przejazdem w porze obiadowej (średnio co 2-3 m-ce) i nie zauważyłem jakichś znaczących zmian na gorsze, jeśli chodzi o potrawy.
zdecydowanie zakładka w rumi na dworcu - świeże, smaczne, lekkostrawne, duże porcje, obiad za 12 zł i jak wychodzisz z baru to nie przesiąkasz starym olejem jak to jest na morskiej - jak nie wierzysz to się przekonaj :) ja na morskiej mieszkam obok baru mlecznego a wolę iść na dworzec bo na morskiej duże porcje były na początku po otwarciu i po ich obiedzie jest mi ciężko :(
na Morskiej w Rumi jest drogo, to nie są ceny barowe- ziemniaki po 3 zł, surówka 3 zł- maskara jakaś, z mięsem wychodzi minimum 13 zł bez zupy, w Zakładce za 10 pln można zjeść obiad z zupą lub kompotem :-)
Tez bylem w tym barze na dworcu i tak szczerze jest ok. Ale nie jadł bym tam mielonego nie dość że suchy to mało doprawiony. Ostatnio brałem gulasz i troche mi śmierdziaj. I ta mała kelnerka nie miła. Nie polecam
Najlepsze jedzenie jakie jadlam kiedykolwiek i gdziekolwiek robia w barze mlecznym w Rumi przy Morskiej, za Bankiem Spoldzielczym. Naprawde pycha. Zawsze swiezo gotowane ziemniaczki, ja najbardziej lubie gulasz i schabowego...jak u mamy😋
Tez polecam ten bar, poniewaz chodzilem do zakładki wczesniej ale to już przeszłość poniewaz zakładka na psy spada bo co byś nie wszedł to ciągle to samo NUDA i tragedia zero ciekawych pomysłów,.szkoda bo punkt mają fajny ale co z tego jeśli brak powiewu koncepcji nowej