Rumia bar mleczny - gdzie?

Temat dostępny też na forum: Kulinaria
Gdzie w Rumii mozna zjeść smaczny,niedrogi domowy obiad. Przeprowadziłem się do Rumii ale z pracy wracam z Gdyni (dość późno) i nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rumia bar mleczny - gdzie?

Bar Zakładka na dworcu SKM Rumia, chyba do 19 otwarte
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli jeździsz SKM na bilet miesięczny, to wysiądź na Leszczynkach, zjedz obiad w barze mlecznym przy Chylońskiej i wsiądź z powrotem w SKM do Rumi. Jeśli jeździsz samochodem, to tym bardziej masz po drodze - tyle, że zamiast Morską, jedziesz Chylońską.
Zainwestuj w pojemniczki i mikrowelę a nie będziesz musiał tego robić codziennie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sadyl----------na Leszczynkach w tym barze jest koszmarnie teraz. Jedzenie zimne i niezbyt smaczne. Jak kucharkami były te Kaszubki to był wypas, a teraz.......szkoda gadać;pp

Super bar za to jest w Chyloni koło dworca, tak obok Biedry i tego lumpeksu. Jakby za rogiem lumpka. Taniutkie, gorące dwudaniowe obiady. Mozna również na wynos wziąć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@mama b:

Toś mnie zaskoczyła.
Fakt, że od lat nie jadam tam regularnie, ale zaglądam tam, jesli akurat jestem przejazdem w porze obiadowej (średnio co 2-3 m-ce) i nie zauważyłem jakichś znaczących zmian na gorsze, jeśli chodzi o potrawy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sadyl----------może nie jadłeś tam 10 lat temu???:))

Następnym razem, gdy będziesz w podrózy po Chyloni, to wpadnij za róg Biedry do baru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak się nazywa ten Bar obok Biedronki i Lumpka?

Chyba ma nazwe po prostu BAR MLECZNY:))

Na szybie jest taka tęcza:)

ps
proszę nie mylić z piwnym, ktory jest obok hehehe

I Bar Mleczny i Bar Piwny moje ulubione miejsca. Wstąpie tam i to jeszcze w tym tygodniu.Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pysznie jast w mlecznym w Rumi na Morskiej obok banku Rumia swiezutkie i wielkie porcje , polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

zdecydowanie zakładka w rumi na dworcu - świeże, smaczne, lekkostrawne, duże porcje, obiad za 12 zł i jak wychodzisz z baru to nie przesiąkasz starym olejem jak to jest na morskiej - jak nie wierzysz to się przekonaj :) ja na morskiej mieszkam obok baru mlecznego a wolę iść na dworzec bo na morskiej duże porcje były na początku po otwarciu i po ich obiedzie jest mi ciężko :(
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

na Morskiej w Rumi jest drogo, to nie są ceny barowe- ziemniaki po 3 zł, surówka 3 zł- maskara jakaś, z mięsem wychodzi minimum 13 zł bez zupy, w Zakładce za 10 pln można zjeść obiad z zupą lub kompotem :-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tez bylem w tym barze na dworcu i tak szczerze jest ok. Ale nie jadł bym tam mielonego nie dość że suchy to mało doprawiony. Ostatnio brałem gulasz i troche mi śmierdziaj. I ta mała kelnerka nie miła. Nie polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Rumia bar mleczny ul. Morska w Rumi

Najlepsze jedzenie jakie jadlam kiedykolwiek i gdziekolwiek robia w barze mlecznym w Rumi przy Morskiej, za Bankiem Spoldzielczym. Naprawde pycha. Zawsze swiezo gotowane ziemniaczki, ja najbardziej lubie gulasz i schabowego...jak u mamy😋
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Rumia bar mleczny zakładka

Tez polecam ten bar, poniewaz chodzilem do zakładki wczesniej ale to już przeszłość poniewaz zakładka na psy spada bo co byś nie wszedł to ciągle to samo NUDA i tragedia zero ciekawych pomysłów,.szkoda bo punkt mają fajny ale co z tego jeśli brak powiewu koncepcji nowej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

do której godziny jest czynna Zakładka w weekendy?

Odpowiem sama sobie, bo już wiem :)
W sobotę Zakładka jest czynna do 17.00, w niedzielę jest nieczynna.

No nie polecam obsługa z lacha nie miła obsługuje jak PRL opinie tylko pozytywne można wydawać choć stołuje się widzę i smakuje co in ego

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...